Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak tohle by me taky moc zajímalo jsem zvedava jestli nekdo napise ![]()
@farska píše:
A co ctyri?
no to je prý ještě vyšší šance
zajímalo by mě jaké má ta teorie opodstatnění
mě to přijde jako blbost
ale už jsem to slyšela několikrát…i od doktorů, tak mi to nedalo a zkouším se ptát ![]()
co máš kluky nebo holky?
Příspěvek upraven 05.08.12 v 14:55
Ahoj no tak to nevim..to je spíš o náhodě, ale ze svého okolí mám několik případů kde pohlaví bylo vždycky stejné i do čtveřice ![]()
@katule9 píše:
Ahoj no tak to nevim..to je spíš o náhodě, ale ze svého okolí mám několik případů kde pohlaví bylo vždycky stejné i do čtveřice
právě to taky často vídám, jako je hodně párečků, a nebo pak 3 kluci, 3 holky nebo po 2 dětech stejného pohlaví, 4 stejné taky neni vzácnost
No z manželovo strany: jeho táta má bráchu, jeho brácha dvě holky, manžel má bráchu a my dva kluky a do třetice máme holku
, manželovo máma má sestru a ta má dvě dcery a jedna z těch dcer má dva kluky. Takže vždycky jen jedno pohlaví ale všichni zkončili u dvou dětí
. Samozřejmě jde o spermii, ale i můj doktor říkal že jak mam dva kluky tak třetí bude z 80% taky kluk a nám se povedla holka ale vim zase že někdy se ty spermie pozabíjejí a pak přežije vždy jen to jedno pohlaví ale spíš jde prostě o náhodu, nebo má chlap jen holčičí nebo klučičí spermie ![]()
Je to o náhodě. Nás je 5 sourozenců v pořadí - kluk, holka, holka, kluk, holka
.
Trojan s Pollertovou maji tusim ctyri syny, ti by mohli vypravet ![]()
To není teorie, to je naprostá kravina. Vzhledem k tomu, že na výběr jsou jen 2 pohlaví, tak matematicky je pravděpodobnost velká u obou pohlaví. Záleží na spermíích, ty určí pohlaví a zatím jsem neslyšela o „poruše“, že by chlap byl schopný vysílat spermie jen jednoho pohlaví, nebo že by byly nějak nabušenější
.
Ahoj. NO tak pokud někdo má děti stejného pohlaví proto, že manžel to druhé pohlaví neumí
, tak pak je to pravda. Pokud ale manžel umí kluky i holky a přitom mají dva kluky (nebo dvě holky), tak si myslím, že je větší šance, že se povede to druhé pohlaví
.
Ve svém okolí znám spoustu případů, kdy se „vysněné“ pohlaví povedlo napotřetí, ale taky takové, že holčička byla až sedmá
.
Kdybych měla dva kluky, asi bych chtěla zkusit tu holčičku, tak jsem ráda, že mám dvě holčičky a potřebu zkoušet jiné pohlaví nemám
.
Já jsem někde slyšela, že by to mohlo být tím, že ty spermie opačného pohlaví můžou být nějaké špatné, poškozené a nedokážou vajíčko oplodnit, nebo se potom to oplodněné vajíčko, nedokáže udržet, dělit a podobně.
@Jamuna píše:
právě to taky často vídám, jako je hodně párečků, a nebo pak 3 kluci, 3 holky nebo po 2 dětech stejného pohlaví, 4 stejné taky neni vzácnost
Přesně nebo je hodně párečků, ale jako pochybuju že by nějak spermie poznala že ty dva už mají např.2 holky taky si řekne tak ted půjdu já kluk..
nebo nevim jak by to fungovalo
Myslím, že je to spíš o tom, kdy dojde ke styku. Když přímo při ovulaci, je větší šance, že mimi bude kluk, když je to spíš před ovulací, je zase větší šance na holčičku. Četla jsem, že spermie, ze kterých po oplodnění vznikne kluk, jsou rychlejší, ale zase brzy uhynou. Spermie-holčičí, jsou pomalejší, ale vydrží a na vajíčko si počkají, kdy už ty klučičí pomírají. Jinak já mám dva kluky, oba počatí při ovulaci, mezi nimi jsem potratila chlapečka v 17. týdnu, taky počatý při ovulaci.
Tak u nás v domě (když jsem byla holka) měli tři kluky a po asi 10-12.letech byla holka, druzí sousedi 2 kluky a po 10.letech holka. Moje sousedka 2.kluky po 11.letech holka a my tři kluky a po 12.letech holka. Jinak v rodině z obou stran to je tak i tak (na střídačku). Já když byla těhu, tak ty blbé otázky u dr. „a to máte s jedním partnerem?“.
Holky slyšela jsem teorii, že prý kdo má dva (a více) dětí stejného pohlaví, že je do třetice mnohem větší šance, že se povede zas stejné pohlaví
(samozřejmě se stejným partnerem) je mi to divné, já myslela, že záleží jen na spermiích? Je na tom něco pravdy a pokud ano proč?