Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
přijde vám cena 30tis za jedny interiérové dveře na míru dobrá? Cena je včetně montáže a dopravy a obložení. Rozměr jsou klasické 90 dveře a zbytek obložení. ![]()
Děkuji
Protože nevíme, z jakého materiálu a co za firmu to dělá, tak ta otázka… ![]()
Obložení čeho? Futer, nebo 5m2 přilehlé stěny?
@Ivan PPZ normální dtb deska, prosklené 90ky. Výška 245. Otvor pro dveře má 118. Takže do rozměru dveře a zbytek, nějakých 30 cm obložení/vyplnění. Firma sapeli
Mě to přijde dost, ale sapeli jsou drahý. Záleží taky na materiálu, na povrchový úpravě.
Já dala za šestery dveře do bytu asi 50. Troje jsou úzký, bez skel. Troje částečně prosklený posuvný na garnýži. Cena bez montáže. Nic se neobkládalo. Mají na sobě folii imitující dřevo a povrch.
Tedy tři pětky za jedny dveře bych nedala, ale záleží na vkusu každého soudruha. Já bych klidně neměla dveře doma žádný, ale s odstupem času zjišťuju, že někdy je to docela praktický.
Teď jsme platili 26 tisíc za 80 dveře s obložkou + jedny obložky navíc do 2. otvoru - na míru dělané od truhláře z masivu, vč. montáže.
Klasické lamino plné bíle 90 jsem nedávno objednávala od Porta doors za 16 vč. montáže.
@Siminova44 píše: Více
No tohle je dost nestandartní rozměr, i ta výška, takže možné to asi je
Ale minimálně bych poptala konkurenci pro srovnání.
@Popokatepetla tak určitě. U nás právě v okolí není moc firem, a ještě ochotných. Každopádně je tu ještě jeden pán, co dělá dveře a zítra k němu jedeme kvůli nabídce, abychom to případně porovnali.
Ale tyhle dveře, co paní poslala, jsou právě ještě odlehčené a celé prosklené+ bílé. Do toho musí udělat ty oblozky/zarubne a když si to vezmu, tak to jsou vlastně takové další dveře navíc. Do toho je za litr kování, klika musí být speciálně výš a je to taky z montáži. Tam si teda řekli 3,5tis. Ono původně měly ty dveře být „dvoukřídlé“. Ale zase cena je 13tis za dveře, 12 za zárubně. 3,5 montáž a zbytek kliky apod.Ale vzhledem k atypickým rozměrům to je úplně na palici. Normálně bychom si tam dveře nedali, ale je to nutnost.
Ještě mě napadá možnost pozvat si zedníka a koupit typizované dveře. Zedník upraví stavební otvor, dveře namontuje, zapraví. To podle mě vyjde podstatě levněji. My jsme si to doma dělali takto svépomocí.
Jestli je to 30 komplet, včetně toho zaslepení, tak asi jo. Sapeli si to nechaj zaplatit. Taky je otázka, co za sklo to je. Navíc nestandardní výška a to už je taky za „příplateček“.
Znám DTD, neznám DTB- ale pořád je to „jen“ nějaký lamino.
Trochu souhlasím, že by se ten větší otvor dal (možná) zmenšit zednicky, takže by byla standardní šířka. Jenže s tou výškou je to jedno. Pokud by se tlačilo na cenu, tak to „naddveří“ udělat prosklené, ale ne jako součást dveří. Jenže pak to budou dveře za 18 a zbytek sežere to ostatní. Navíc- další řemeslník. A v případě problémů se rádi vymlouvaj jeden na druhýho.
Za dveře na míru to není nic neobvyklého, hlavně pokud jde o kvalitní materiál a atypické provedení. Pokud je v ceně i montáž a obložky, tak to odpovídá běžným cenám. Záleží na konkrétním výrobci a materiálu, ale levné to určitě není.
Mě osobně to přijde v pořádku. Možná bych si zkusila dát víc poptávek a uvidíte, jak se to bude lišit, hlavně si pořádně prozkoumejte, od jakého dodavatele budete dveře kupovat, jakou má na trhu reputaci a podobně, je docela dost nepoctivců, kteří chtějí z lidí vylákat jen peníze. Nic víc.
Řešila jsem v lednu interiérové dveře do 3+1 bohužel nestandardy (jinak bych natřela futra a koupila to v Obi).. nakonec všechny firmy kolem 100 tisíc s obložkama (5 dveří, 7 obložek) a některé mi hodily cenu i 150, masakr.. a fakt nešlo o masiv..
30 za dveře s obložkama bych nedala ani smykem
nakonec po 5 nabídkách jsem to vzala od CAG, mrkni.. aktuálně čekám na montáž, dodání 2měsíce..