Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jaké máte zkušenosti s dveřním kováním do firem Cobra/Twin/Colombo/MT/AC-T? Cobra levná, ale není to na úkor kvality?
Prodáváme dveřní kování. Pracuji v prodejně podlahy - dveře. Nevybírej kování ani tak podle značky. Je to stejně vše dovoz. Vybírej hlavně podle materiálu. Nejlepší jsou kliky z nerezu a je jedno, jestli Cobra nebo jiná. Dej si ale pozor na kliky v řadě ekononomy. Můžou být také v nerezu, ale jsou na plastovém nosiči a jejich design je podstatně horší než stejná klika v plné kvalitě. Dále nekupuj kliky v povrchu elox. Jsou to hliníkové máčené kliky, které se snadno poškodí. Bez problémů jsou kliky v chromu, bronzu, niklu. Na prodejně máme vystavenou Cobru a mp kování. Obě v pohodě.
Jinak Twin a M a T taky obchodujeme a taky dobré. Fakt podle dodavatele se to moc nedá poznat. Všichni dodávají jak horší, tak lepší kliky. M a T jsou zbytečně drahý.
Twin se nam libi, ale proc stoji 2-3× vic nez Cobra? Nam Cobru v obchode s kovanim pohanili, ze ji ani nevystavuji, ze porad reklamace atd. Urcite chceme nerez.
@Hlafka píše:
Twin se nam libi, ale proc stoji 2-3× vic nez Cobra? Nam Cobru v obchode s kovanim pohanili, ze ji ani nevystavuji, ze porad reklamace atd. Urcite chceme nerez.
My prodáváme Cobru nejvíce a reklamaci jsme za ty 4 roky, co tu jsem neměli ani jednu.
Paoloska - dnes jsme byli v dalsim obchode s klikami. MP a M a T kovani. Pani nam rekla ze ty s tou plastovou rozetou jsou naprosto v pohode a naopak ty s tou kovovou obcas vrzou. Tak zas nevim.
@Hlafka Víš co, to Ti všude řeknou nějakou jinou pohádku. My máme tu, že naše kliky nevržou (a je to pravda) a vezmi to selským rozumem - plastový nosič má logicky nižší odolnost a trvanivost než kovový (rozety jsou kovové vždy).
Už jsme tu prodali mraky klik a jedinou reklamaci, kterou jsem tu zažila byla na Buraco od MP, že trochu padají - asi o 1mm. Prostě, pokud koupíte nerezovou kliku ne v provedení ekonomy, třeba i od Cobry, skoro dám ruku do ohně za to, že budete spokojený. A vybírejte očima, není tak důležité, jak se ti klika drží. Držíš ji fakt jen sekundu
. ![]()
Vahame jestli levnejsi act nebo mp za ktery zaplatime mnohem vic. V tydnu musime objednat.
Ahoj holky, mohla bych se zeptat na názor na dveřní kliky Arte QB SECUR? Mělo by to být bezpečnostní kování. Tak jestli se to vyplatí či nikoli? Díky za tipy a rady
Jen doplním, jedná se mi o toto kování https://www.kliky-kovani.cz/…B-SECUR-ARTE
@Kamilaaa85 píše:
Jen doplním, jedná se mi o toto kování https://www.kliky-kovani.cz/…B-SECUR-ARTE
Důležitá je bezp. třída, v tomto případě bych volila BT č. 3 a pokud můžu radit, tak kliku s překrytím cylindrické vložky, tedy s nálitkem!!!
Ono i dobrý zloděj si najde, jak se dostat do bytu, takže rozhodně důležitější než klika jsou dveře!!!