Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak si to představte. Byla jsem ve FN tam mi doktor řekl, že jsem v 8 týdnu a budou dvojčata. Z důvodu složitého dojíždění jsme se s Dr. domluvili, že si najdu gynekologa blíže. Včera jsem byla u Dr. v Tišnově a ta prohlásila, že kde prej ve FN viděli dvě, že je tam jedno a vždy bylo. Že ona se určitě neplete, že už je to 10 tt a že by dvojčata viděla. Tak mám teď dilema. Mám věřit tomu, že vzhledem k nízkému stupni těhotenství se prostě doktor v FN Brno spletl, nebo měl dvojí vidění, nebo tomu, že Dr. v menším městě má horší ultrazvuk a proto tam druhé neviděla. ![]()
Šla bych ještě k třetímu, ať vím na čem jsem. Splést se může každý…
@Světlana.k měla jsem syndrom mizejícího dvojčete, jednou tam bylo, za měsíc bez akce a zmizlo to úplně, takže si myslím, že to může být i Tvůj případ.
Za dva týdny jedu do Brna na testy do centra prenatální diagnostiky, tam prý mají nejmodernější vybavení, tak se uvidí, momentálně jsem ale dost zmatená.
Mám syndrom mizející dvojčete. V CAR když mi dělá utlrazvuk, hned vidím i já, že něco vedle je, ale můj gynekolog to tam prostě nevidí
, takže možné je vše. Já teď čekám na UTZ u screeningu, aby konečně vyřkli ortel, že je to opravdu mizející dvojče, protože naposled u něho srdíčko nebilo.
Verila bych druhemu doktorovi, v 10.tt se splest nemuze. Ale muzes zajit k tomu puvodnimu, at se podiva na puvodni snimky, zustaaji ulozene v pocitaci nebo si je musel vytisknout…
Příspěvek upraven 10.06.14 v 11:47
Já tam ale prý nemám vůbec nic, kdybych neměla zprávu z Brna, doktorka by mi to snad ani nevěřila. Prý je tam jedno normální miminko, které je velmi vitální. taky počkám na utz u screeningu
@blumen no vidíš a u mě si v 10tt nebyla v CAR jistá, jestli se jedná o mladší dvojče nebo hematom a jak jsem psala, můj doktor to tam nevidí, takže se fakt můžou stát různé věci. Jsem teď na konci 12tt a čekám na screening, kde už musí být jasné, jestli něco vedle je a co. A mimochodem, aby toho nebylo málo, jsem po IVF jednoho embrya, takže tohle byl šok pro všechny. Jo, prostě každá jsme originál a medicína není všemocná
.
@Světlana.k Přesně, jeden týden mi můj doktor řekl, že je vše v pořádku, nic tam není a následující týden na UTZ v CAR, tam byl znatelný váček s něčím uvnitř, hned tipovala mladší dvojče. Fakt nezbývá než čekat na UTZ u screeningu, kde už to prostě musí být naprosto jasné ![]()
@eli196 píše:
@blumen no vidíš a u mě si v 10tt nebyla v CAR jistá, jestli se jedná o mladší dvojče nebo hematom a jak jsem psala, můj doktor to tam nevidí, takže se fakt můžou stát různé věci. Jsem teď na konci 12tt a čekám na screening, kde už musí být jasné, jestli něco vedle je a co. A mimochodem, aby toho nebylo málo, jsem po IVF jednoho embrya, takže tohle byl šok pro všechny. Jo, prostě každá jsme originál a medicína není všemocná.@Světlana.k Přesně, jeden týden mi můj doktor řekl, že je vše v pořádku, nic tam není a následující týden na UTZ v CAR, tam byl znatelný váček s něčím uvnitř, hned tipovala mladší dvojče. Fakt nezbývá než čekat na UTZ u screeningu, kde už to prostě musí být naprosto jasné
To počkám no, u mě si byla doktorka v 10 tt naprosto jistá, že je tam jedno, ale doktor v 8 tt si zas byl naprosto jistý, že jsou dvě. Je to zajímavé každopádně. ![]()
Pravdu mohou mít oba ![]()
Ve FN mají určitě přesnější UTZ, tak ví co vidí, ale zase dr. v pozdějším tt může vidět jen jedno, protože druhé zaniklo (syndrom mizejícího dvojčete)
Na ten syndrom, by ale měli dr. (běždý i ve FN) hned upozornit
mě na to můj gyn.dr. upozornil, když mi oznámil na první kontrole, že tam jsou 2
u nás se teda oba udrželi a drželi se mě „zuby nehty“ až je museli vyvolávat ![]()
Jo to říkal, že se může ztratit, ale někdy ke konci vyšetření a to jsem byla mimo z toho, že jsou dvě.
Možná zítra zavolám do Fakultní nemocnice a optám se.
Taky můžou být za sebou…a mudr je tím vnitřním ULZ nemusí vidět. A taky mohlo jedno zaniknout, nezbývá než počkat.
Ahoj, já to mela taky podobně. V 8tt dvě a obě srdeční akci, 10tt už jedno bez akce a 12tt už vůbec nic. Byl to syndrom mizejiciho dvojcete. Moc ME to tenkrat mrzelo, dvojcatka jsem moc chtěla. Ale hlavně ze ten druhy je naprosto vporadku ( zlobil jeden )
.