Dvojčata nebo ne

10.6.14 11:35

dvojčata nebo ne.

Tak si to představte. Byla jsem ve FN tam mi doktor řekl, že jsem v 8 týdnu a budou dvojčata. Z důvodu složitého dojíždění jsme se s Dr. domluvili, že si najdu gynekologa blíže. Včera jsem byla u Dr. v Tišnově a ta prohlásila, že kde prej ve FN viděli dvě, že je tam jedno a vždy bylo. Že ona se určitě neplete, že už je to 10 tt a že by dvojčata viděla. Tak mám teď dilema. Mám věřit tomu, že vzhledem k nízkému stupni těhotenství se prostě doktor v FN Brno spletl, nebo měl dvojí vidění, nebo tomu, že Dr. v menším městě má horší ultrazvuk a proto tam druhé neviděla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
10.6.14 11:36

Mohlo tam být a zmizelo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.6.14 11:37

Šla bych ještě k třetímu, ať vím na čem jsem. Splést se může každý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
10.6.14 11:38

@Světlana.k měla jsem syndrom mizejícího dvojčete, jednou tam bylo, za měsíc bez akce a zmizlo to úplně, takže si myslím, že to může být i Tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 11:41

Za dva týdny jedu do Brna na testy do centra prenatální diagnostiky, tam prý mají nejmodernější vybavení, tak se uvidí, momentálně jsem ale dost zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
10.6.14 11:42

Mám syndrom mizející dvojčete. V CAR když mi dělá utlrazvuk, hned vidím i já, že něco vedle je, ale můj gynekolog to tam prostě nevidí :nevim:, takže možné je vše. Já teď čekám na UTZ u screeningu, aby konečně vyřkli ortel, že je to opravdu mizející dvojče, protože naposled u něho srdíčko nebilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85411
10.6.14 11:44

Verila bych druhemu doktorovi, v 10.tt se splest nemuze. Ale muzes zajit k tomu puvodnimu, at se podiva na puvodni snimky, zustaaji ulozene v pocitaci nebo si je musel vytisknout…

Příspěvek upraven 10.06.14 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 11:46

Já tam ale prý nemám vůbec nic, kdybych neměla zprávu z Brna, doktorka by mi to snad ani nevěřila. Prý je tam jedno normální miminko, které je velmi vitální. taky počkám na utz u screeningu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
10.6.14 11:54

@blumen no vidíš a u mě si v 10tt nebyla v CAR jistá, jestli se jedná o mladší dvojče nebo hematom a jak jsem psala, můj doktor to tam nevidí, takže se fakt můžou stát různé věci. Jsem teď na konci 12tt a čekám na screening, kde už musí být jasné, jestli něco vedle je a co. A mimochodem, aby toho nebylo málo, jsem po IVF jednoho embrya, takže tohle byl šok pro všechny. Jo, prostě každá jsme originál a medicína není všemocná ;).

@Světlana.k Přesně, jeden týden mi můj doktor řekl, že je vše v pořádku, nic tam není a následující týden na UTZ v CAR, tam byl znatelný váček s něčím uvnitř, hned tipovala mladší dvojče. Fakt nezbývá než čekat na UTZ u screeningu, kde už to prostě musí být naprosto jasné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 11:58
@eli196 píše:
@blumen no vidíš a u mě si v 10tt nebyla v CAR jistá, jestli se jedná o mladší dvojče nebo hematom a jak jsem psala, můj doktor to tam nevidí, takže se fakt můžou stát různé věci. Jsem teď na konci 12tt a čekám na screening, kde už musí být jasné, jestli něco vedle je a co. A mimochodem, aby toho nebylo málo, jsem po IVF jednoho embrya, takže tohle byl šok pro všechny. Jo, prostě každá jsme originál a medicína není všemocná ;).@Světlana.k Přesně, jeden týden mi můj doktor řekl, že je vše v pořádku, nic tam není a následující týden na UTZ v CAR, tam byl znatelný váček s něčím uvnitř, hned tipovala mladší dvojče. Fakt nezbývá než čekat na UTZ u screeningu, kde už to prostě musí být naprosto jasné ;)

To počkám no, u mě si byla doktorka v 10 tt naprosto jistá, že je tam jedno, ale doktor v 8 tt si zas byl naprosto jistý, že jsou dvě. Je to zajímavé každopádně. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
10.6.14 12:01

Pravdu mohou mít oba :think:
Ve FN mají určitě přesnější UTZ, tak ví co vidí, ale zase dr. v pozdějším tt může vidět jen jedno, protože druhé zaniklo (syndrom mizejícího dvojčete)
Na ten syndrom, by ale měli dr. (běždý i ve FN) hned upozornit :think: mě na to můj gyn.dr. upozornil, když mi oznámil na první kontrole, že tam jsou 2 8o u nás se teda oba udrželi a drželi se mě „zuby nehty“ až je museli vyvolávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 12:13

Jo to říkal, že se může ztratit, ale někdy ke konci vyšetření a to jsem byla mimo z toho, že jsou dvě. :lol: Možná zítra zavolám do Fakultní nemocnice a optám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
10.6.14 12:24

Taky můžou být za sebou…a mudr je tím vnitřním ULZ nemusí vidět. A taky mohlo jedno zaniknout, nezbývá než počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
10.6.14 12:40

Ahoj, já to mela taky podobně. V 8tt dvě a obě srdeční akci, 10tt už jedno bez akce a 12tt už vůbec nic. Byl to syndrom mizejiciho dvojcete. Moc ME to tenkrat mrzelo, dvojcatka jsem moc chtěla. Ale hlavně ze ten druhy je naprosto vporadku ( zlobil jeden ) :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí