Jak probíhá těhotenský test CTG a NST

slunicko707
10.6.14 10:37

Jak probíhá těhotenský test CTG a NST

**Krásný slunečný den,
mám dotaz, kdo už byl na těhotenském testu NST a CTG, prosím jak probíhá?
Kdy jste na něm byli?
Děkuji :srdce: **

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3893
10.6.14 10:55

CTG jsou 2 sondy-jedna se dává na fundus děložní-čili na vrchol dělohy a sledují se kontrakce, druhá sonda se dává na místo, kde je nejlépe slyšitelné srdíčko miminka. Sondy se dávají na břicho a přichytí se pásy. sleduje se jak srdíčko miminka reaguje na pohyb(zrychlení srdíčka), trvá to nejméně 20 minut, za tu dobu by měly být právě 2-3 pohyby miminka aby se ukázalo zda správně reaguje. CTG se dělá zhruba od 32. týdne někde dříve někde později a dělá se pak při každé kontrole a i během samotného porodu se CTG dělá po 2 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
10.6.14 10:58

@slunicko707 a jinak NST je v překladu non stress test a je to totéž co CTG. znamená to, že test se provádí bez zátěže. test se totiž může provádět i se zátěží a to tím že se podá oxytocin na umělé vyvolání kontrakcí aby se zjistilo jak miminko reaguje. ale to už se nedělá vždy. většinou při přenášení,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunicko707
10.6.14 11:11
@rasataka píše:
CTG jsou 2 sondy-jedna se dává na fundus děložní-čili na vrchol dělohy a sledují se kontrakce, druhá sonda se dává na místo, kde je nejlépe slyšitelné srdíčko miminka. Sondy se dávají na břicho a přichytí se pásy. sleduje se jak srdíčko miminka reaguje na pohyb(zrychlení srdíčka), trvá to nejméně 20 minut, za tu dobu by měly být právě 2-3 pohyby miminka aby se ukázalo zda správně reaguje. CTG se dělá zhruba od 32. týdne někde dříve někde později a dělá se pak při každé kontrole a i během samotného porodu se CTG dělá po 2 hodinách.

Děkuji :srdce:

@rasataka píše:
@slunicko707 a jinak NST je v překladu non stress test a je to totéž co CTG. znamená to, že test se provádí bez zátěže. test se totiž může provádět i se zátěží a to tím že se podá oxytocin na umělé vyvolání kontrakcí aby se zjistilo jak miminko reaguje. ale to už se nedělá vždy. většinou při přenášení,…

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.15 12:52

Vím, že doktoři škrabou jak kocouři, ale rozluštíte tohle? Jedná se o NST, na nahrávkách mi sestra řekne, že mám nahrávání dobrý, totéž i doktor, že to vypadá pěkně, na utz říká, že placenta dobrý, dostatek plodové vody,..kdyby něco, mám dojít dřív jak za týden..jen nemůžu rozlišit tenhle škrabopis.. :-)

• Citovat
  • Upravit
754
27.8.15 13:30

Rozmazana fotka neceho… proc ses nezeptala onoho pisatele?…
sestry, lekari rikaji vse naprosto ok…
a proc jsi anonym?
asi toto cele nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original