Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobry den holky. Chtěla bych vědět, kdy zjistili že čekáte dvojčata.
Byla jsem u doktora, na uz v 6+3 týdnu, a řekl ze není jistý že jsou dvojčata. Ale něco vidí.
Je možné ze budu mít dvojce? :moc bych to přála
Pokud tam videl 2 dutinky tak jasny dvojcata. Nevim v jakem tydnu se to vi 100 %. Jeste pockej na dalsi prohlidce to budes vedet. Dvojcata tedy zahul. Nastesti je nemam. Tak hodne stesti
@Anonymní píše:
Byla jsem u doktora, na uz v 6+3 týdnu, a řekl ze není jistý že jsou dvojčata. Ale něco vidí.
Jednovajky nebo dvoj? Máš fotku?
@Liška2014 píše:
Jednovajky nebo dvoj? Máš fotku?
Fotku bohužel nedali.
Nám o dvojčatech řekl gynekolog až v 11tt. Věděl o nich ale už na první kontrole, jen velice často jeden plod neprospívá a „ztratí“ se, takže nás nechtěl strašit už takhle na začátku. No a teď už máme dva 1,5 leté kluky ![]()
@Demarc píše:
Nám o dvojčatech řekl gynekolog až v 11tt. Věděl o nich ale už na první kontrole, jen velice často jeden plod neprospívá a „ztratí“ se, takže nás nechtěl strašit už takhle na začátku. No a teď už máme dva 1,5 leté kluky
Ji super. Taky moc se těším na dvojčata kluci
O
@Anonymní píše:
Fotku bohužel nedali.
Tak i bez fotky snad víš ne??
Ahoj, gynekolog mi to řekl hned na první prohlídce, ale také mě upozornil, že je hodně časté, že jedno samo zanikne, tak ať se raději moc netěším, nakonec to byl páreček a teď nevím kam dřív skočit ![]()
Já to věděla asi na 6. týdnu, byly vidět už dvě dutinky i dvě srdíčka. Strašili mě, ze to bude nemocný a kdesi cosi, dneska je klukům 8 a kus, jsou zdraví jak rybky ![]()
@Tejina píše:
Já to věděla asi na 6. týdnu, byly vidět už dvě dutinky i dvě srdíčka. Strašili mě, ze to bude nemocný a kdesi cosi, dneska je klukům 8 a kus, jsou zdraví jak rybky
Super. Kluci jsou dvouvajecne nebo jednovajecne?
@Anonymní píše:
Super. Kluci jsou dvouvajecne nebo jednovajecne?
Jednovaječný, měli společnou placenou, ale každý svůj obal.
Ahoj, když jsem byla na první kontrole 5tt+5, tak tam bylo vidět jedno. Pak jsem šla na druhou kontrolu, když jsem byla 8tt+1 a byli tam dvě, i mi dr. potvrdila, že obě mají srdeční akci. Byla jsem v šoku a ještě stále jsem. Doma mám téměř čtyřletého chlapečka.
Maminky dvojčat, jak to zvládáte? Nějaká rada, jak se na to připravit?
U nás byla 2 embrya vidět v 7tt - jednovaječná dvojčata se společnou placentou, doktor strašil jaký to jsou rizika atd. V 10tt jedno bohužel umřelo a bylo z toho jedno miminko. Ještě s tím radovaním počkej ať nejsi zklamaná.