Dvojčata - postoj k nekojení u Apolináře

8
14.7.23 10:29

Dvojčata - postoj k nekojení u Apolináře

Ahoj všem 🙂 Ráda bych se vás zeptala zda tu nemá některá z vás zkušenost s postojem v nemocnici u Apolináře k nekojení.
V září budu u Apolináře rodit císařským řezem jednovaječná dvojčata. Vim, že kojit dvojčata není samo o sobě jednoduché. Přemýšlím, že bych od začátku řekla, že nechci kojit. Mám už dvouletého syna a kojení byl u nás velký problém. Od začátku nám to nešlo, trvalo než jsem měla trochu mléka a stejně jsem ho musela dokrmovat umělým mlékem, protože jen po mém mléku plakal hlady a nestačilo mu to. Nakonec jsme to po 3 měsících ukončili úplně a musím říct, že se mi ulevilo a malý byl pak úplně spokojený. Proto teď přemýšlím nad tím ukončit to rovnou. Budu ráda za vaše zkušenosti a případně tipy. A prosím neodsuzujte mě. Nikdo nemůže vědět jak se každá matka cítí děkuju 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5837
14.7.23 11:04

@Andik.ik. mě v tomhle (jiná) porodnice mile překvapila, že mě nenutili kojit.
„důležité je, aby děti byly nakrmené…“ a to měla sestřička u předčasně narozených mimin pravdu. Ovšem odsávání mlíka a krmení lahvičkou nutné bylo (potom i dokrmy), ale s tím jsem problém neměla.
Pevně doufám, že i ostatní porodnice jsou nakloněny vyslechnout matku a dát jí možnost volby. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
14.7.23 11:07

Nemam zkusenost s touto konkrétní, ale predpokladam, ze nejsou sto let za opicema a nebudou te nutit. Taky jsem nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.23 11:48

Mám zkušenost z plzeňské porodnice. První porod byl strašný. Mléko se mi nechtělo spustit po náročném císaři. Všichni na mě tlačili a dítě hladové. Já byla psychicky v háji. Kojit se mi nepovedlo. U druhého dítka jsem ihned hlásila, že nebudu kojit a chtěla jsem, aby ditku dali sunar. V porodnici vůbec nic neřekli, k ničemu mě nenutili. Jak bylo dítě nájedene a já nebyla ve stresu, tak se laktace rozjela a já kojila 11 měsíců. Jen se pak divili, že jsem nechtěla kojit :D. Takže si myslím, že budou i u Apolináře na takovou možnost připraveni.

• Citovat
  • Upravit
10923
14.7.23 12:12

@Andik.ik. U apolinare jsem rodila a poradne mi nikdo ani neukazal, jak kojit mam, takze pochybuju, ze by meli problem s nekojenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
14.7.23 12:43

Nemám zkušenost z Apolináře, ale já měla nekojení rovnou v porodním plánu (u mě je důvod má medikace a diagnoza, ale podle mě by měli respektovat jakýkoliv důvod). Řeš to už v poradně a nenech se případně odpálkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.7.23 13:13

@Andik.ik. normálně to řekni. Každému je do toho prd, zda chceš či nechceš, kor u dvojčat. Za mě je kojení pohodlnější, ale prostředního jsem kojit nemohla kvůli své léčbě a nikde jsem nic nevysvětlovala. Je si sebou vem um, které chceš používat :think: to je lepší mít u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.7.23 22:05

Holky moc děkuju za podporu a pochopení :srdce: 25 jdu zase do poradny, tak se jich na to zkusím zeptat. Já jsem člověk co si hrozně bere co kdo řekne a jak se na mě bude kdo dívat. Ale tady se musím hecnout. Už teď si jen představím to kojení a je mi z toho zle, že bych to měla znovu zkoušet a ještě k tomu se dvěmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
14.7.23 22:08
@Andik.ik. píše:
Holky moc děkuju za podporu a pochopení :srdce: 25 jdu zase do poradny, tak se jich na to zkusím zeptat. Já jsem člověk co si hrozně bere co kdo řekne a jak se na mě bude kdo dívat. Ale tady se musím hecnout. Už teď si jen představím to kojení a je mi z toho zle, že bych to měla znovu zkoušet a ještě k tomu se dvěmi.

Raději dítě na UMi než vynervovaná matka. Normálně to řekni a věnuj se dětem a ne nějakym blbym komentářum nebo tak. Asi bych do života trochu zapracovala na asertivite 8)

• Citovat
  • Upravit
2103
17.7.23 08:51
@Andik.ik. píše:
Holky moc děkuju za podporu a pochopení :srdce: 25 jdu zase do poradny, tak se jich na to zkusím zeptat. Já jsem člověk co si hrozně bere co kdo řekne a jak se na mě bude kdo dívat. Ale tady se musím hecnout. Už teď si jen představím to kojení a je mi z toho zle, že bych to měla znovu zkoušet a ještě k tomu se dvěmi.

Já jsem právě taky takový typ člověka který prý furt řeší jak ho kdo vidí a co si o něm myslí a je to prostě úplně na houby :,( snažím se pracovat na tom abych měla lidi u zádele, ale popravdě někdy mi to jde líp a někdy vůbec.
Jinak já si myslím že rozhodně by neměl mít někdo v tomhle případě problém s tím že nechceš kojit, ono je to i dost pochopitelné. Já na tvém místě bych na to taky prdla rovnou a nedělala bych si nervy. Hlavně se nenech rozhodit nějakou fanatickou sestrou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová