Dvojčata v 1. trimestru

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7041
24.11.16 18:20

Dvojčata v 1.trimestru

Mám pár dotazů na těhulky/a maminky dvojvaječných dvojčátek, předem děkuji za odpovědi.
1. Měly jste opožděný vývoj dvojčátek s porovnáním tt dle MS kdy nešlo o opožděnou ovulaci? a dohnaly to opoždění nebo to tak bylo celé těhotenství?
2. Měly jste v zhruba 6tt+1 jeden pludek s počínající srdeční akcí a druhá dutinka prazdná a přesto se při další kontrole ještě druhé objevilo?
3. Bylo těhotenství zhodnoceno jako rizikovější pro potrat v 1.trimestru?
4. Jakékoliv další poznatky důležité pro 1.trimestr s dvojčátky.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5837
24.11.16 18:56

Já se přiznám, že na to hledím, ani nevím jestli mě něco takového zajímalo :) přišla jsem ke gynekologovi a potvrdil těhotenství(6tyd.)a tajně mumlal na sestru"…asi dva žloutky, poznačím si to…„za 14dní kontrola(8tyd.)a řekl“… :pankac: jo, jsou dva a bijou srdce",kukl s radostí na sestru, že měl pravdu. Potom se se mnou rozloučil a ať se objednám do okresního města do nemocnice, že on dvojčata mít nemůže. Tam mě nechali do 18tyd.kdy už bylo po genetice(po to prvním velkém ultrazvuku)kde potvrdili jednovaječná.
Takže nás poslali do krajské fakultky, že tam umí jednovaječná dvojčata. Všude kontroly co 14dní.
Rizikové bylo vyhodnoceno hned v 8týdnu, kdy viděl, že jsou dva.Do práce by mě nepustil, zkoušela jsem to ukecat, ale že to nejde. Potom jsem stejně jen zvracela, potom omdlívala… :roll: no paráda těhotenství.
V nemocnici kolem 13týd. sestra říkala jasně, bereme těhotenství vážně až tak od 13tyd. dříve na to moc nemyslete. Měla pravdu, nestresovat se, nepřemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.11.16 19:20

@saphire odpovím jen na poslední otázky - někdo má rizikové těhotenství s jedním a někdo v klidu nosí dvojky a vše je v pohodě. Dvojky nutně neznamenají riziko a komplikace. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
24.11.16 19:23

…no mi řekl doktor, že dvě jsou automaticky rizikové a nepustil mě do práce, takže asi tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.11.16 19:25

@axlpol mám dvě kamarádky co normálně chodily do práce s dvojkama :nevim:. Nevím jak to teda je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
24.11.16 19:46

Děkuji za příspěvky ;) @Ginuš @axlpol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
24.11.16 19:46

Já právě do práce chtěla, ale hned v 7t.jsem strašně zvracela a byla to fakt hrůza, takže týden nemocenská(to mi dal obvoďák, gynekolog to nevěděl) a pak jsem se chtěla vrátit do práce, ale doktor řekl, že né. Taky nevím :nevim:
Třeba po porodu děti dostávaly nutrilon na předpis jen s malým doplatkem, až do svých cca4,5kg což taky moje kamarádky neměly a divily se.
To všechno si musí tazatelka ověřit, zeptat se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
24.11.16 19:48

@axlpol v cechach domtori ze vseho delaji vedu pokud je ti dobre, co se ti v praci muze stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
24.11.16 19:50

@axlpol tyhle věci si určitě pozjišťuji, prozatím ale nevím jestli se v druhé dutince ještě plůdek ukáže nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
24.11.16 20:08

@saphire přeju ti ať se ukáže a ať jsou dva.Je to supr, i když pro mě bylo těhotenství utrpení. Z porodnice jsem dříve jak rodině psala mojí trenérce, že díky ní, jsem to přežila :lol:,že jsem byla před těhotenstvím ve skvělé kondici.Je to náročné, ale výsledek parádní. Kdyby jsme neměli dvě najednou tak určitě do roka by bylo další. Je supr, když jsou dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
24.11.16 20:23

Mohu se podelit o svoji zkusenost. Ihned po zjisteni tehotenstvi jsem sla na nemocenskou (nevhodna prace pro tehotne). Dalsi kontrola byla zjisteni v 7tt srdecni akce u obou plodu. Nemocenskou jsem mela jen 14 dni dokud se vse nepovrdilo a v zamestnani jsem po te oznamila tehotenstvi, stim ze jsem byla prerazena na praci, ktera me neohrozuje v dobe tehotenstvi za stejny plat. Ted jsem 32 tt a doted jsem chodila do prace. Ale zalezi kdo jake ma problemy v tehotenstvi. Kazda jsme jina a kazdy se jinak citi a je jedno, zda cekas dve nebo jedno ditko. Preji hodne stesticka

• Citovat
  • Upravit
5837
24.11.16 20:33

@Včelička992 ty jooo, tak já rodila ve 34tyd.tak od 25tyd.jsem byla už fyzicky na dně :lol: břicho bylo těžké, pořád mi tlačili na břišní tepny, takže třeba na glukozovém testu jsem omdlela a strávila tam půl dne, než jsem byla schopná odejít domů. Potom už jsem měla strach jít i na nákup, ať se někde nezkácím. Chodila jsem jak důchodce, protože už kolem 20tyd.mi těžkly nohy(i když otoky nikdy nebyly)nešlo jít mým běžným tempem. Šíleně mě pálela žáha, tak až jsem brečela jak to bylo nepříjemné. Takže jsem se ani pořádně nenajedla, ale i tak 26kg jsem přibrala :roll:
Je pravda, že jsem měla hodně vody, na sále to říkali. I když jsme jeli rodit, že praskla voda i tak jí bylo prý hodně. Po porodu ubylo 15kg. Teď jak nesu vajíčka s dětma do schodů, tak nechápu jak jsem je mohla unést v břiše. :lol:
Takže můj obdiv, že někdo chodil tak dlouho do práce :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
24.11.16 20:40

@axlpol tak jako u me uz ten 32tt je taky tezsi. Od tohoto tydne do prace uz nechodim, autem jsem jela naposledy vcera a vazne uz se mi tre pupek o volant, takze vcera uz to byla krajni nouze, ze jsem musela neco zaridit a s rizenim jsem skoncila, kvuli bezpecnosti a cely 1.trimestr mi bylo vazne zle. Druhy trimestr pohoda a tedkom chodim pomalu jak slimak a citim tu vahu navic a je to zatez na nohy, pribrala jsem 20kg z mych puvodnich 45kg ted 65kg mam a jsem velice drobne postavy, takze uz je to znat ta tiha a to se v sobotu holky jeste vdavam a po sobote uz jen oddych a odpocivat :D

• Citovat
  • Upravit
5667
24.11.16 20:42

Za me taky moc nepřemýšlet co by mohlo/nemohlo byt. Moc přeju bezproblémové těhotenství at uz s jedním nebo dvouma mimcama. Jinak přeju dve…je to super, jak k sobě maji vždy partaka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
24.11.16 21:14
@axlpol píše: …no mi řekl doktor, že dvě jsou automaticky rizikové a nepustil mě do práce, takže asi tak :nevim:

záleží o jakou práci jde, já chodila do práce až do 26tt, pak už jsem sama chtěla být doma, bylo léto a byla jsem jak vyvržený vorvaň

@saphire
1. a 2. nevím, byla jsem na první kontrole až 8tt, dítě bylo plánované, dvojčata překvapení 8o
3. na první KO mi řekl, že tam jsou 2, ale že do 12tt není nic jisté a na další KO objednal až 12tt, pak bylo vše OK; časté kontroly stejně nic nezmůžou, tak je zbytečné tam co týden chodit, jestli je vše OK
4. hoď se do klidu, dodržuj životosprávu, to je vše co může nyní udělat

přeju ať vše dobře dopadne :hug:

a mimochodem, kromě těh. cukrovky a toho, že jsem prvních 5 měsíců problila, jsem měla pohodové bezproblémové těhotenství a rodila až 38+1
teď už mají draci 4 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky