Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To bych ignorovala, jen jsi to pořádně nedoostřila, může být i při únavě atp.. zkus si, jestli nevidíš dvojitě v různých směrech pohledu
@Pudloslava Děkuji za odpověď. Ještě se mi to nestalo a celkem mě to vyděsilo. Ale jak rychle to přišlo, tak to skončilo a bylo to jen na té “části”. Jedno oko v pohodě, druhé taky a dohromady teď taky ok.
Kdyby to bylo něco vážného, tak to trvá pořád? Nebo se to opakuje, nebo jak to je a kdy to řešit?
@Anonymní píše:
Kdyby to bylo něco vážného, tak to trvá pořád? Nebo se to opakuje, nebo jak to je a kdy to řešit?
určitě delší dobu ve všech myslitelných případech minimálně deset minut. dvojité viděné, když usínáš u televize, se nepočítá
@Anonymní píše:
Ahoj. Dnes jsem se koukla do dálky na naše okno v obýváku a máme na něm žaluzie, napůl roztažené. A jedna ta “část” žaluzie se mi posouvala směrem dolů. Ne celý obraz, ale jen jedna ta “tyč” za 3 sekundy to přestalo. Jedná se o dvojité vidění nebo plaším? Je tu nějaký neurolog, co by poradil? @Pudloslava?
no jestli jsi viděla dvojitě jen část té žaluzie, navíc na okně, které se mohlo nějak lesknout, tak to mohl být nějaký optický klam, něco se Ti tam někde blýskalo. Takže bych neřešila.
Neboj se! Podle popisu je to úplně normální. Přesně toto se mi stalo když jsem měla syndrom suchýho oka.:D Vyděsila jsem se a řešila to s oční. No díky tomu tě snad budu moct uklidnit.:)
U oční mi zjistili astigmatismus snad půl dioptrie(a ten se zvýrazňuje při únavě očí). Za pár měsíců, když jsem si kapala kapky do očí a snažila se být na PC mnohem méně, to bylo ok. U tebe jde pravděpodobně taky jenom o únavu. Já když jsem unavená, toto se mi děje běžně. Jak říká Pudloslava - únava. Nebyla jsi třeba ted často na PC? Zakryj si jedno oko a pak i druhé oko, a když to dvojité uvidíš i přesto takhle jedním okem, tak je to dobrý. Diplopie u nějakých neurologických stavů, které se pravděpodobně bojíš, se projevuje tak, že když si jedno z očí zakryješ, vidíš normálně (až na výjimky kdy jsou postiženy diplopií obě oči). Není dvojité vidění jako dvojité vidění. ![]()
Už je to v pohodě. Bylo to fakt rychlý a nikdy se mi to před tím nestalo. Tak doufám, že se to nebude opakovat. V poslední době mě bolí hlava, prášky na ni zabírají, tak jsem si to hned spojila.
Už ať si zakrývám oči jak chci, tak se to neopakuje.
Ahoj. Dnes jsem se koukla do dálky na naše okno v obýváku a máme na něm žaluzie, napůl roztažené. A jedna ta “část” žaluzie se mi posouvala směrem dolů. Ne celý obraz, ale jen jedna ta “tyč” za 3 sekundy to přestalo. Jedná se o dvojité vidění nebo plaším? Je tu nějaký neurolog, co by poradil? @Pudloslava?