Dvouletá mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
4.11.10 17:15

pomádko, uvidíš kolik budeš mít mateřskou, jestli budeš mít těch 380kč a víc na den, tak dvouletou dostaneš, já to tak měla, jenže se to zrovna na přelomu roku měnilo, takže se mi z nějakých 406,– stáhla na 313kč a tak jsem ji málem nedostala, ale počítalo se to zezačátku, takže platila ta první částka - naštěstí pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.11.10 17:17

Pro přiznávání dvouleté varianty se tuším nic nemění, jen dostanou všechny varianty (do 2,3 a 4 let) stejně peněz v součtu. Mám dvouletou variantu, ale přesně nevím. Jen jsem si zjistila, kolik musí být denní vyměřovací základ, abych na dvouletou dosáhla a převyšovala jsem ho o hodně, takže jsem to pustila z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
4.11.10 17:20
petka.konecna píše:To si nemyslím, protože tím že je ta dvouletá nastavena až od určitého příjmu tak naší tmavší spoluobčané na ní určitě nedosáhnou a tudíž nebudou sypat jedno dítě za druhým.
Když se zvedlo porodné a bylo pro všechny, tak to sypali jedno dítě za druhým, ale u RD určitě ne.

Ale to je to co rikam… ze musi byt nastaveny urcity prijem pro narok na dvouletou, jinak se to da zneuzit ;)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
4.11.10 17:23
Háta_x píše:
Pro přiznávání dvouleté varianty se tuším nic nemění, jen dostanou všechny varianty (do 2,3 a 4 let) stejně peněz v součtu. Mám dvouletou variantu, ale přesně nevím. Jen jsem si zjistila, kolik musí být denní vyměřovací základ, abych na dvouletou dosáhla a převyšovala jsem ho o hodně, takže jsem to pustila z hlavy.

Nedostanou všechny tři varianty stejnou sumu peněz, tohle neprošlo.
2 roky - nějakých 216 tisíc
3 roky - 236 tisíc
4 roky přesně nevím, tuším že pod 200 tisíc

• Citovat
  • Upravit
14048
4.11.10 17:23

pro zakladatelku, Vechno se pocita z denniho vymerovaciho zakladu, takze se staci podivat na vyplatni pasku, z te castky si spocitej 70% a mas to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.11.10 17:40

Aha, tak to nakonec skončilo jen u návrhu.

petka.konecna píše:
3 roky - 236 tisíc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
4.11.10 18:39
petka.konecna píše:
Háta_x píše:
3 roky - 236 tisíc

U 4 leté je to taky 216 tisíc, pokud není nárok na PPM a rodičák se bere od porodu, pokud člověk před tím bral mateřskou, tak je to cca 180 tisíc. Ale 4 letou si bere dobrovolně málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
4.11.10 18:41

Uvedu na pravou míru co vlastně prošlo:

• 2 letá - beze změn, podmínka PPM 380,– na den zůstává
  • 3 letá - beze změn co se financí týká, nutno volit variantu myslím do 10 měsíců věku
  • 4 letá - 7600,– do 9 měsíců věku, pak 3800,–

Zatím to schválila jen poslanecká sněmovna, ale spěchali s tím právě proto, že to bude schvalovat ještě starý senát, kde má koalice většinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čaver
4.11.10 18:44

Na podmínkách rodičovské by se nic měnit nemělo. Na výši příjmu záleží, ale prý se do toho započítávají i bonusy, odměny atp. Nevím, za jak dlouhou dobu zpětně, ale předpokládám, že za kalendářní rok, tak možná bys na to mohla dosáhnout.

• Citovat
  • Upravit
11502
4.11.10 18:48

jani do ukončenýho 9.týho měsíce, takže v den, kdy dítěti bude 10 měsíců spadá matka do 4leté varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.11.10 18:48
čaver píše:
Na podmínkách rodičovské by se nic měnit nemělo. Na výši příjmu záleží, ale prý se do toho započítávají i bonusy, odměny atp. Nevím, za jak dlouhou dobu zpětně, ale předpokládám, že za kalendářní rok, tak možná bys na to mohla dosáhnout.

Myslím že za rok, a nemocenská (pokud je někdo na rizikovém) se do toho nepočítá. A určitě se počítají i doměny a bonusy i 13 plat, protože kdyby se nepočítali tady ty bonusy tak bych já na to třeba nedošáhla, ale takto došáhnu.

j.a.n.i.1 - děkuji za upřesnění té částky pro 4leté - to jsem fakt netušila, páč jak píšeš, dobrovolně si to zvolí málokdo a tudíž jsem se o tuto možnost ani nezajímala.

Příspěvek upraven 04.11.10 v 18:49

• Citovat
  • Upravit
7485
4.11.10 18:49
j.a.n.i1 píše:
Uvedu na pravou míru co vlastně prošlo:
  • 2 letá - beze změn, podmínka PPM 380,– na den zůstává
  • 3 letá - beze změn co se financí týká, nutno volit variantu myslím do 10 měsíců věku
  • 4 letá - 7600,– do 9 měsíců věku, pak 3800,–
Zatím to schválila jen poslanecká sněmovna, ale spěchali s tím právě proto, že to bude schvalovat ještě starý senát, kde má koalice většinu.

PPM 380,– to musíš mít hrubého minimálně 18 tis :nevim: Já měla víc než rok okolo 17, pak i víc hrubého a takový nemám :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
4.11.10 18:52
Pettulle píše:
jani do ukončenýho 9.týho měsíce, takže v den, kdy dítěti bude 10 měsíců spadá matka do 4leté varianty.

Jo, tak nějak… prostě stejně jako to bylo, jen se číslovka 21 mění na 9…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
5.11.10 07:25
čaver píše:

Je to pravda, mě osobně roční prémie dopomohly k tomu, že budu mít mateřskou asi jen o 500 korun míň než jsem měla plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
5.11.10 08:55
trace píše:
čaver píše:
Je to pravda, mě osobně roční prémie dopomohly k tomu, že budu mít mateřskou asi jen o 500 korun míň než jsem měla plat.

Jojo, počítá se všechno z čeho jde odvod sociálního, tj. prémie, přesčasy, bonusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí