Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ráda bych se Vás zeptala, kdy je nárok na 2letou mateřskou. Já se v tom teď plácám. Chtěla jsem na ni jít, ale zjistila jsem, že záleží na výši přijmu (16500,– hrubého), což mi o kapku nevyjde
Termín mám koncem března a v těch chystaných změnách se už přestávám orientovat. Zůstává nutná výše příjmu?
Vyznáte se v tom některá?
těším se na odpovědi, páá ![]()
Pomádko super, tohle mě taky zajímá
Sice jsem měla hrubého 16100, ale s příplatkama a přesčasama vždy okolo 18 na výplatnici
Tak nevím ![]()
Ahoj,
nejsem si teda jistá, ale tohle by se podle mě od ledna měnit nemělo. Čili na ni asi nedosáhneš
Ale třeba se pletu.
Pokud máš mateřský 380,– na den, tak jsi v pohodě, pokud máš pod, tak ne. Já nevim kolik jsem ten plat měla, ale dosáhla jsem na to, a ten plat je počítán v hrubym a mělo by to být těch 16 a půl
Příspěvek upraven 04.11.10 v 16:33
Od nového roku už je to jedno na jak dlouho půjdete, vždy dostanete celkově 216000,–Kč podle počtu měsíců jak si vyberete…
![]()
Tudíž na příjmu nezáleží…
Ivanuela píše:
Od nového roku už je to jedno na jak dlouho půjdete, vždy dostanete celkově 216000,–Kč podle počtu měsíců jak si vyberete…
Tak jedno na jak dlouho jdu není…je rozdíl v měsíčním příjmu ![]()
Ivanuela píše:
Tohle schválený snad nebylo ne? Jde dolů pouze 4. letá varianta. 2 a 3 zůstává a přechod mezi nimi nebo zvolení si částky neschválili, nebo jsem teda o tom neslyšela
Tejchi píše:Ivanuela píše:Tak jedno na jak dlouho jdu není…je rozdíl v měsíčním příjmu
Podle poslední citace, kterou jsem si na netu četla opravdu na výši příjmu nezáleží. Jelikož šmejdi uzákonili změny a nastavili výši na 216 000,–Kč a ještě to podali jako výhodu variabilní mateřské…jako jestli chceš jít na dva roky,tři nebo 4..to prý se dá od nového roku měnit i v průběhu, jak to bude v praxi nevím..a hlavně ani kamarádka na sociálce zatím neví, nedistali ještě k tomu nic, protože to prošlo zatím jen v poslanecké sněmovně.. ![]()
Tohle mi právě dneska mamka četla v telefonu, že by mělo být 216 000 celkem a asi by mělo být fuk kolik člověk má…ale na internetu se zase píše něco jinýho… já netuším. Zkoušela jsem volat i na sociálku, ale půl hodiny jsem mluvila se záznamníkem a jen mě přepojovali s centrály na centrálu a nic jsem nedozvěděla… tak nevím nevím
Ivanuela píše:Tejchi píše:Podle poslední citace, kterou jsem si na netu četla opravdu na výši příjmu nezáleží. Jelikož šmejdi uzákonili změny a nastavili výši na 216 000,–Kč a ještě to podali jako výhodu variabilní mateřské…jako jestli chceš jít na dva roky,tři nebo 4..to prý se dá od nového roku měnit i v průběhu, jak to bude v praxi nevím..a hlavně ani kamarádka na sociálce zatím neví, nedistali ještě k tomu nic, protože to prošlo zatím jen v poslanecké sněmovně..Ivanuela píše:Tak jedno na jak dlouho jdu není…je rozdíl v měsíčním příjmu
Tak mám pocit že to že si to můžeš měnit neschválili. A je rozdíl měsíčně dostávat 11400 nebo 7tis něco ![]()
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletá
Pettulle píše:
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletáhttp://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jste mě znejistily úplně:-)))))))
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný… ![]()
Ivanuela píše:Pettulle píše:Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletáhttp://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný…
Taky si myslím že ten limit abys na to dosáhla zrušili, když celková částka je stejná ![]()
Ivanuela píše:Pettulle píše:Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný…
Bude na nem zalezet. (Co jsem cetla, tak dvouletou necekaji zadne zmeny.)
Strop byt musi, protoze by jinak dvouleta byla snadno zneuzitelna.
Anielkha píše:Ivanuela píše:Pettulle píše:Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný…Bude na nem zalezet. (Co jsem cetla, tak dvouletou necekaji zadne zmeny.)
Strop byt musi, protoze by jinak dvouleta byla snadno zneuzitelna.
Proč zneužitelná???