Dvouletá mateřská

161
4.11.10 16:26

Dvouletá mateřská

Ahoj holky, ráda bych se Vás zeptala, kdy je nárok na 2letou mateřskou. Já se v tom teď plácám. Chtěla jsem na ni jít, ale zjistila jsem, že záleží na výši přijmu (16500,– hrubého), což mi o kapku nevyjde :-( Termín mám koncem března a v těch chystaných změnách se už přestávám orientovat. Zůstává nutná výše příjmu?
Vyznáte se v tom některá?

těším se na odpovědi, páá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7485
4.11.10 16:30

Pomádko super, tohle mě taky zajímá :wink: :wink: Sice jsem měla hrubého 16100, ale s příplatkama a přesčasama vždy okolo 18 na výplatnici :wink: Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
4.11.10 16:31

Ahoj,
nejsem si teda jistá, ale tohle by se podle mě od ledna měnit nemělo. Čili na ni asi nedosáhneš :-? Ale třeba se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.11.10 16:31

Pokud máš mateřský 380,– na den, tak jsi v pohodě, pokud máš pod, tak ne. Já nevim kolik jsem ten plat měla, ale dosáhla jsem na to, a ten plat je počítán v hrubym a mělo by to být těch 16 a půl

Příspěvek upraven 04.11.10 v 16:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.11.10 16:32

Od nového roku už je to jedno na jak dlouho půjdete, vždy dostanete celkově 216000,–Kč podle počtu měsíců jak si vyberete…
:kytka:
Tudíž na příjmu nezáleží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.11.10 16:34
Ivanuela píše:
Od nového roku už je to jedno na jak dlouho půjdete, vždy dostanete celkově 216000,–Kč podle počtu měsíců jak si vyberete… :kytka:

Tak jedno na jak dlouho jdu není…je rozdíl v měsíčním příjmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.11.10 16:35
Ivanuela píše:
Od nového roku už je to jedno na jak dlouho půjdete, vždy dostanete celkově 216000,–Kč podle počtu měsíců jak si vyberete… :kytka:

Tohle schválený snad nebylo ne? Jde dolů pouze 4. letá varianta. 2 a 3 zůstává a přechod mezi nimi nebo zvolení si částky neschválili, nebo jsem teda o tom neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.11.10 16:38
Tejchi píše:
Ivanuela píše:
Tak jedno na jak dlouho jdu není…je rozdíl v měsíčním příjmu :nevim:

Podle poslední citace, kterou jsem si na netu četla opravdu na výši příjmu nezáleží. Jelikož šmejdi uzákonili změny a nastavili výši na 216 000,–Kč a ještě to podali jako výhodu variabilní mateřské…jako jestli chceš jít na dva roky,tři nebo 4..to prý se dá od nového roku měnit i v průběhu, jak to bude v praxi nevím..a hlavně ani kamarádka na sociálce zatím neví, nedistali ještě k tomu nic, protože to prošlo zatím jen v poslanecké sněmovně.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
4.11.10 16:40

Tohle mi právě dneska mamka četla v telefonu, že by mělo být 216 000 celkem a asi by mělo být fuk kolik člověk má…ale na internetu se zase píše něco jinýho… já netuším. Zkoušela jsem volat i na sociálku, ale půl hodiny jsem mluvila se záznamníkem a jen mě přepojovali s centrály na centrálu a nic jsem nedozvěděla… tak nevím nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.11.10 16:42
Ivanuela píše:
Tejchi píše:
Ivanuela píše:
Tak jedno na jak dlouho jdu není…je rozdíl v měsíčním příjmu :nevim:
Podle poslední citace, kterou jsem si na netu četla opravdu na výši příjmu nezáleží. Jelikož šmejdi uzákonili změny a nastavili výši na 216 000,–Kč a ještě to podali jako výhodu variabilní mateřské…jako jestli chceš jít na dva roky,tři nebo 4..to prý se dá od nového roku měnit i v průběhu, jak to bude v praxi nevím..a hlavně ani kamarádka na sociálce zatím neví, nedistali ještě k tomu nic, protože to prošlo zatím jen v poslanecké sněmovně.. :think:

Tak mám pocit že to že si to můžeš měnit neschválili. A je rozdíl měsíčně dostávat 11400 nebo 7tis něco :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.11.10 16:47

dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletá

http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.11.10 16:55
Pettulle píše:
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletáhttp://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jste mě znejistily úplně:-)))))))
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.11.10 16:56
Ivanuela píše:
Pettulle píše:
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletáhttp://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný… :nevim:

Taky si myslím že ten limit abys na to dosáhla zrušili, když celková částka je stejná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
4.11.10 16:57
Ivanuela píše:
Pettulle píše:
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný… :nevim:

Bude na nem zalezet. (Co jsem cetla, tak dvouletou necekaji zadne zmeny.)

Strop byt musi, protoze by jinak dvouleta byla snadno zneuzitelna.

• Citovat
  • Upravit
7485
4.11.10 17:00
Anielkha píše:
Ivanuela píše:
Pettulle píše:

Bude na nem zalezet. (Co jsem cetla, tak dvouletou necekaji zadne zmeny.)

Strop byt musi, protoze by jinak dvouleta byla snadno zneuzitelna.

Proč zneužitelná???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky