Dvouletá mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3681
4.11.10 17:01
Anielkha píše:
Ivanuela píše:
Pettulle píše:
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletáhttp://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jste mě znejistily úplně:-)))))))
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný… :nevim:

Bude na nem zalezet. (Co jsem cetla, tak dvouletou necekaji zadne zmeny.)

Strop byt musi, protoze by jinak dvouleta byla snadno zneuzitelna.

No zneužitelná. Vím že by spousta maminek díky tomu měla RP vyšší jak plat, ale je to na dva roky..co pak..jesle skoro nejsou, školky neberou..já sama to budu řešit babičkou na hlídání..no takže nakonec asi moc neporadíme, protože nikde opravdu nikde není jasně vysvětleno jak to bude:-)))) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.11.10 17:02

U dvouletý je strop 216 600, u tříletý nevim, ale u tý 4letý se strop snížil o těch 45 něco. Tamto byla stará a neprosazená verze. Takže u tý dvouletý na tom platu bude záležet pořád, i když teda nechápu proč je to jen pro ty „bohatší“ když ti ostatní taky choděj do práce a třeba by se tam i rádi dřív vrátili, měly by se dát všechny 3 bez toho aby se koukalo na výši platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.11.10 17:03

Stát by si tím ponohl, měl by zas dřív pracující co platí daně. A tak i tak jim ve finále zaplatí stejně tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.11.10 17:04
Pettulle píše:
U dvouletý je strop 216 600, u tříletý nevim, ale u tý 4letý se strop snížil o těch 45 něco. Tamto byla stará a neprosazená verze. Takže u tý dvouletý na tom platu bude záležet pořád, i když teda nechápu proč je to jen pro ty „bohatší“ když ti ostatní taky choděj do práce a třeba by se tam i rádi dřív vrátili, měly by se dát všechny 3 bez toho aby se koukalo na výši platu.

Pro všechny tři verze je o ve finále těch 216 000 kč :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
Tejchi píše:
Anielkha píše:
Ivanuela píše:
Pettulle píše:
dneska sem četla, že ten strop neschválili, dvouletá i tříletá zůstává, snižuje se pouze čtyřletáhttp://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Strop ano, ale stále nikdo pořádně neřekl, zda bude záležet na příjmu jako doteď:-(((
Jako rozdíl to je velký..sama dvouletou plánuji a i kdyby záleželo na příjmu..dosáhnu na ní…spravedlivé by bylo, aby na příjmu nezáleželo, když je strop pro všechny varianty stejný… :nevim:

Proč zneužitelná???

Protoze by pak klidne nekdo sypal jedno dite za druhym, jen aby mel vysokou materskou. (Vime, co se delo, kdyz bylo vysoke porodne.) Ono je neco jineho dostat ty penize za ctyri roky a neco jineho za dva roky. Proste socialni davky se zneuzivaji.

• Citovat
  • Upravit
Any11
Tejchi píše:
Pettulle píše:
U dvouletý je strop 216 600, u tříletý nevim, ale u tý 4letý se strop snížil o těch 45 něco. Tamto byla stará a neprosazená verze. Takže u tý dvouletý na tom platu bude záležet pořád, i když teda nechápu proč je to jen pro ty „bohatší“ když ti ostatní taky choděj do práce a třeba by se tam i rádi dřív vrátili, měly by se dát všechny 3 bez toho aby se koukalo na výši platu.
Pro všechny tři verze je o ve finále těch 216 000 kč :wink:

To neni pravda, tenhle navrh neprosel vladou.

• Citovat
  • Upravit
7485
4.11.10 17:05
Anielkha píše:
Tejchi píše:
Anielkha píše:
Ivanuela píše:
Pettulle píše:

Proč zneužitelná???
Protoze by pak klidne nekdo sypal jedno dite za druhym, jen aby mel vysokou materskou. (Vime, co se delo, kdyz bylo vysoke porodne.) Ono je neco jineho dostat ty penize za ctyri roky a neco jineho za dva roky. Proste socialni davky se zneuzivaji.

To je fakt, ale nemyslím si že by tohle až tak znužívali :nevim: Nevím no mluvím za sebe co si myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.11.10 17:10
Anielkha píše:
Tejchi píše:
Pettulle píše:
Pro všechny tři verze je o ve finále těch 216 000 kč :wink:
To neni pravda, tenhle navrh neprosel vladou.

Přesně tak tohle neprošlo.

Prošlo pouze to, že 4letá bude zkrácená o nějakých těck 45tisíc, na 3leté dostaneš 236 tisíc, a na dvouleté 216 tisíc.

Přecházet se nebude dát.

Docela to sleduju a mám v tom někdy taky zmatek - navíc mě čeká rozhodování na přelomu roku a už vidím jak ty úřednice nebudou nic vědět :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
161
4.11.10 17:10

No u mě je to tak, že jsem se chtěla po 2 letech zase vrátit do práce - rok by hlídala babička - ale teď „musím“ být doma asi 3 roky…nevím, přijde mi to nesmyslný, že ti stát určuje, jak dlouho můžeš být na mateřské… chjo, no, je to naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.11.10 17:13
Anielkha píše:
Tejchi píše:
Anielkha píše:
Ivanuela píše:
Pettulle píše:

Proč zneužitelná???

To si nemyslím, protože tím že je ta dvouletá nastavena až od určitého příjmu tak naší tmavší spoluobčané na ní určitě nedosáhnou a tudíž nebudou sypat jedno dítě za druhým.
Když se zvedlo porodné a bylo pro všechny, tak to sypali jedno dítě za druhým, ale u RD určitě ne.

• Citovat
  • Upravit
5476
4.11.10 17:14

Je tady jedna diskuze na podobné téma.
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/#…
Pro ty, kdo se v tom chce prohrabat víc, tak jsem v této diskuzi vložila odkaz na vládní návrh zákona, kde je to ke konci hezky popsané (je tam důvodovka). Já sama jsem na netu našla články, které říkaly jednou tak, podruhé tak, tak asi bude ten vládní návrh zákona nejspolehlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.11.10 17:15
Pomádka píše:
No u mě je to tak, že jsem se chtěla po 2 letech zase vrátit do práce - rok by hlídala babička - ale teď „musím“ být doma asi 3 roky…nevím, přijde mi to nesmyslný, že ti stát určuje, jak dlouho můžeš být na mateřské… chjo, no, je to naprd.

Já se taky rozhoduju mezi 2 a 3 letou variantou. Já sice nechci jít do práce, ale chci mít druhé dítě. A když zvolím 3 roky a porodím dříve než mi skončí RD tak příjdu o peníze, takže asi půjdu na 2 roky, a když nám mimi nevýjde tak budeme v háji :)

• Citovat
  • Upravit
11502
4.11.10 17:15

pomádko, uvidíš kolik budeš mít mateřskou, jestli budeš mít těch 380kč a víc na den, tak dvouletou dostaneš, já to tak měla, jenže se to zrovna na přelomu roku měnilo, takže se mi z nějakých 406,– stáhla na 313kč a tak jsem ji málem nedostala, ale počítalo se to zezačátku, takže platila ta první částka - naštěstí pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.11.10 17:17

Pro přiznávání dvouleté varianty se tuším nic nemění, jen dostanou všechny varianty (do 2,3 a 4 let) stejně peněz v součtu. Mám dvouletou variantu, ale přesně nevím. Jen jsem si zjistila, kolik musí být denní vyměřovací základ, abych na dvouletou dosáhla a převyšovala jsem ho o hodně, takže jsem to pustila z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
4.11.10 17:20
petka.konecna píše:To si nemyslím, protože tím že je ta dvouletá nastavena až od určitého příjmu tak naší tmavší spoluobčané na ní určitě nedosáhnou a tudíž nebudou sypat jedno dítě za druhým.
Když se zvedlo porodné a bylo pro všechny, tak to sypali jedno dítě za druhým, ale u RD určitě ne.

Ale to je to co rikam… ze musi byt nastaveny urcity prijem pro narok na dvouletou, jinak se to da zneuzit ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky