Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě nic není definitivní, ale pokud chceš vědět, jak vypadá zatím poslední vládní návrh schválený PSP ĆR, tak koukni na http://www.psp.cz/…xt/tiskt.sqw?…. Je to tam i s důvodovou zprávou, takže by ses tam měla dočíst vše potřebné.
El No tak to je presne ono, co ja nemuzu. Bud sem tatar nebo chci na jasnou otazku jasnou odpoved, pac tenhle „roman“ nedavam ani za mak. No snad se jasnou odpoved dozvim aspon mesic pred nejakou zmenou.
Tak já už se hozně těším
. Uvidíme, jestli návrh projde, ale já myslím, že bohužel projde. Termín mám až v březnu, takže porodné se mne netýká, protože jsem si dovolila pracovat a neflákat se. Říkám si, dítě nechceme pro peníze, ale i tak by se porodné hodilo. Ještě, že máme peníze ze svatby a peníze ze stavebka, které jsem zrušila. Žádná podpora rodin, ale hlavně, že si poslanci škrtli jen 5 % z mnohatisícového platu a pojedou si za státní peníze na dovolenou vrtulníkem. Vyházet všechny, ale stejně by se tam objevili další a po čase stejní nenaž..nci.
Taky by mně zajímalo, jestli se to bude týkat i těch, co už rodičák pobírají
Jsem z toho celá v nervech. Nic jsem z toho pořádně nevyčetla - asi jsem tupec nebo nevím
Já mám rodičák na 4 roky a malý je teď 5 měsíců, takže kdyby se to změnilo, tak od března za 3800,– malý nepokryju ani UM a pleny
Je to k pláči, ty jejich změny. Bych chtěla vidět manželky těch co to navrhovali, jak by z toho vyšli i s dětma
![]()
Lucyus12 píše:
Taky by mně zajímalo, jestli se to bude týkat i těch, co už rodičák pobírajíJsem z toho celá v nervech. Nic jsem z toho pořádně nevyčetla - asi jsem tupec nebo nevím
Já mám rodičák na 4 roky a malý je teď 5 měsíců, takže kdyby se to změnilo, tak od března za 3800,– malý nepokryju ani UM a pleny
![]()
Je to k pláči, ty jejich změny. Bych chtěla vidět manželky těch co to navrhovali, jak by z toho vyšli i s dětma
![]()
![]()
Napodobne, ale neudelas nic.
Mimo to, ze si muzes na rodicovske prividelat. ![]()
Lidka a Sami píše:Lucyus12 píše:Napodobne, ale neudelas nic.
Taky by mně zajímalo, jestli se to bude týkat i těch, co už rodičák pobírajíJsem z toho celá v nervech. Nic jsem z toho pořádně nevyčetla - asi jsem tupec nebo nevím
![]()
![]()
![]()
Mimo to, ze si muzes na rodicovske prividelat.
Kéž bych mohla… Ale práci domů asi neseženu a hlídání abych šla do práce taky není… To chudák taťka - se nám udře
Ale na měšci jsem četla, že by to snad mělo platit jen pro ty, co nastoupí na rodičák až v roce 2011… No stejně musíme počkat a pak se s tím taky nedá nic dělat
![]()
no, já myslím, že senátem to proleze určitě a prezident ten je všema deseti pro to, aby se to snížilo. Ale je to bordel - zprominutím ![]()
Lucyus12 píše:Lidka a Sami píše:Kéž bych mohla… Ale práci domů asi neseženu a hlídání abych šla do práce taky není… To chudák taťka - se nám udřeLucyus12 píše:Napodobne, ale neudelas nic.
![]()
![]()
![]()
Ale na měšci jsem četla, že by to snad mělo platit jen pro ty, co nastoupí na rodičák až v roce 2011… No stejně musíme počkat a pak se s tím taky nedá nic dělat
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Njn..Ja se chystam jit pracovat, tak za ctrvt roku. Holt se doma budeme stridat ![]()
Lucyus12 píše:
![]()
![]()
![]()
Jejich manželek se to bohužel netýká, ty mají prachů že neví co s něma ![]()
Lidka a Sami píše:Lucyus12 píše:Napodobne, ale neudelas nic.
![]()
![]()
![]()
Přivydělat si můžeš, ale potřebuješ za a) buď práci z domů (jako já, mám babičky 150km od nás a chůvu platit teda nehodlám) anebo za b) babičky na hlídání …
A kolik je ochotných zaměstnavatelů dát práci z domova? Moc jich asi nebude.
Právě, že takových zaměstnavatelů moc není. A když mám doma ještě 4 leťáka a přítel má nestabilní pracovní dobu, tak mám smolíka, protože ani protisměny by u nás nešly
![]()
Lucyus12 píše:
Právě, že takových zaměstnavatelů moc není. A když mám doma ještě 4 leťáka a přítel má nestabilní pracovní dobu, tak mám smolíka, protože ani protisměny by u nás nešly![]()
![]()
jo přesně tak:(