Rodičák od 2011

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15054
3.11.10 10:50

rodičák od 2011

prosím,nevíte někdo jestli se mě týkají nějaké změny??synovi je 26měsíců a mám 4-letou variantu rodičáku…četla jsem na netu že se změny budou konat ale nepochopila jestli se to týká i těch co už mají rodičák rozjetej??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13338
3.11.10 10:56

Já bych to pochopila, že rozjetých rodičáků se to netýká, ale nevím. http://www.mesec.cz/…n-pro-chude/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 10:56

Ahojky,

zatím není žádná změna uzákoněna… taky jsem se na toto dotazovala své profesorky sociální politiky, jaké novinky budou od 1.1.2011 a psala mi, že zatím nic neprošlo zákonem.

Jestli bude nějaká změna, určitě mi napíše, pak bych to tady hodila ;-) at víš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.11.10 11:03

kámoška se byla ptát na sociálce a tam jí řekli ať se přijde zeptat v prosinci.....je mi jasný,že se zatím pořád jedná,ale člověk by byl alespoň rád trochu připraven,aby to pak nebyl takový šok až to uvidím černý na bílým :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
KačuliKačka píše:
Ahojky,

zatím není žádná změna uzákoněna… taky jsem se na toto dotazovala své profesorky sociální politiky, jaké novinky budou od 1.1.2011 a psala mi, že zatím nic neprošlo zákonem.

Jestli bude nějaká změna, určitě mi napíše, pak bych to tady hodila ;-) at víš :-)

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
Míša8808 píše:
Já bych to pochopila, že rozjetých rodičáků se to netýká, ale nevím. http://www.mesec.cz/…n-pro-chude/

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlllicka
3.11.10 11:08

Taky by me zajimalo jak to pani poslanci mysli,jestli ti rozjeti ctyrletaci pojedou po staru,nebo jim utnou penize.Nikde jsem nic ted noveho o tomhle nevycetla.

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
3.11.10 11:12

No to by me taky zajimalo. A taky by me zajimalo, kdyz zacinam brat rodicak az ted v listopadu, pred tim sem nebrala nic, klukovi je 8 mesicu, tak jestli mi rozpocitaj tech 216 tisic do 40-ti mesicu, nebo proste budu mit smulu, dostanu 2 mesice (nebo kolik) zvysenej a pak uz jenom ten trosek. Kdyby teda menili i ty ctyrlety rozebehly. Ja si teda dost dobre nedokazu predstavit, jak by to jeste na socialce rozpocitavali ty rozebehly, uz takhle je tam narvano a nestihaj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlllicka
3.11.10 11:23
IMI píše:
No to by me taky zajimalo. A taky by me zajimalo, kdyz zacinam brat rodicak az ted v listopadu, pred tim sem nebrala nic, klukovi je 8 mesicu, tak jestli mi rozpocitaj tech 216 tisic do 40-ti mesicu, nebo proste budu mit smulu, dostanu 2 mesice (nebo kolik) zvysenej a pak uz jenom ten trosek. Kdyby teda menili i ty ctyrlety rozebehly. Ja si teda dost dobre nedokazu predstavit, jak by to jeste na socialce rozpocitavali ty rozebehly, uz takhle je tam narvano a nestihaj :nevim:

To by byl zmatek nad zmatek :twisted: :pocitac: :-D

• Citovat
  • Upravit
27007
3.11.10 11:50

Taky jsemna to zvědavá…od září beru 4 letej bohužel tak trnu s hrůzou co bude od nového roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
3.11.10 12:04

To by me taky zajimalo…jak to vsechno bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
3.11.10 12:15

Holky vzdyt pisou ze "Změny vejdou v platnost, pokud je schválí i Senát a podepíše prezident. "
Tak proc se zbytecne nervujete predcasne? :nevim:
Ja mam taky ctyrletou a proste to nejak bude no..Ja s tim nic nenadelam a vy taky ne. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
3.11.10 12:16

V jiné diskusi jsme to řešily a někdo psal dotaz přímo ministrovi, týkalo se to právě těch rozjetých čtyřletých, kde se často stalo, že ve 3 letech a 2 měs. by jim to utli a šmitec. Tak ministr výslovně napsal, že dle změny by se to nemělo těch rozjetých týkat, pouze v případě, že by rodič sám dobrovolně chtěl „přejít“ na nový systém a nechat si to přepočítat.
Já osobně bych ráda, kdyby ta možnost výběru byla, tj. kdybych si svůj tříletý mohla nechat „přepočítat“, protože budu brát do září 2011 a vzhledem k tomu, že jsme u dvojčat začala brát až v 8 měs., tak těch 216 tis. nedoberu, čili kdybych si to nechala přepočítat, tak by mi to na těch 9 měsíců ještě zvýšili :dance:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
3.11.10 12:19

Abych to upřesnila, původní návrh zákona byl, že by se podle nového jely rodičáky od dubna 2011 a ty stávající by se přepočítávaly v červenci 2011, tj. těm, kdo ten červenec přesáhnou. Ten návrh byl ale pozměněn s tím, že do již rozjetých by se nezasahovalo, pouze v případě, že rodič, který má nějakou variantu zvolenou by chtěl sám přejít na nový systém, tak si o to sám zažádá. Takže ti, co jsou nyní na starém systému, by měli snad klidně spát. :wink:

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
3.11.10 12:22

betty Ho ho, tak to doufam, ze v utery na soc uz po me nebudou chtit dalsi papiry a rodicak priznaj. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí