Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
prosím,nevíte někdo jestli se mě týkají nějaké změny??synovi je 26měsíců a mám 4-letou variantu rodičáku…četla jsem na netu že se změny budou konat ale nepochopila jestli se to týká i těch co už mají rodičák rozjetej??
Já bych to pochopila, že rozjetých rodičáků se to netýká, ale nevím. http://www.mesec.cz/…n-pro-chude/
Ahojky,
zatím není žádná změna uzákoněna… taky jsem se na toto dotazovala své profesorky sociální politiky, jaké novinky budou od 1.1.2011 a psala mi, že zatím nic neprošlo zákonem.
Jestli bude nějaká změna, určitě mi napíše, pak bych to tady hodila
at víš ![]()
kámoška se byla ptát na sociálce a tam jí řekli ať se přijde zeptat v prosinci.....je mi jasný,že se zatím pořád jedná,ale člověk by byl alespoň rád trochu připraven,aby to pak nebyl takový šok až to uvidím černý na bílým ![]()
KačuliKačka píše:
Ahojky,zatím není žádná změna uzákoněna… taky jsem se na toto dotazovala své profesorky sociální politiky, jaké novinky budou od 1.1.2011 a psala mi, že zatím nic neprošlo zákonem.
Jestli bude nějaká změna, určitě mi napíše, pak bych to tady hodilaat víš
děkuji
Míša8808 píše:
Já bych to pochopila, že rozjetých rodičáků se to netýká, ale nevím. http://www.mesec.cz/…n-pro-chude/
děkuji
Taky by me zajimalo jak to pani poslanci mysli,jestli ti rozjeti ctyrletaci pojedou po staru,nebo jim utnou penize.Nikde jsem nic ted noveho o tomhle nevycetla.
No to by me taky zajimalo. A taky by me zajimalo, kdyz zacinam brat rodicak az ted v listopadu, pred tim sem nebrala nic, klukovi je 8 mesicu, tak jestli mi rozpocitaj tech 216 tisic do 40-ti mesicu, nebo proste budu mit smulu, dostanu 2 mesice (nebo kolik) zvysenej a pak uz jenom ten trosek. Kdyby teda menili i ty ctyrlety rozebehly. Ja si teda dost dobre nedokazu predstavit, jak by to jeste na socialce rozpocitavali ty rozebehly, uz takhle je tam narvano a nestihaj ![]()
IMI píše:
No to by me taky zajimalo. A taky by me zajimalo, kdyz zacinam brat rodicak az ted v listopadu, pred tim sem nebrala nic, klukovi je 8 mesicu, tak jestli mi rozpocitaj tech 216 tisic do 40-ti mesicu, nebo proste budu mit smulu, dostanu 2 mesice (nebo kolik) zvysenej a pak uz jenom ten trosek. Kdyby teda menili i ty ctyrlety rozebehly. Ja si teda dost dobre nedokazu predstavit, jak by to jeste na socialce rozpocitavali ty rozebehly, uz takhle je tam narvano a nestihaj
To by byl zmatek nad zmatek
![]()
Taky jsemna to zvědavá…od září beru 4 letej bohužel tak trnu s hrůzou co bude od nového roku
Holky vzdyt pisou ze "Změny vejdou v platnost, pokud je schválí i Senát a podepíše prezident. "
Tak proc se zbytecne nervujete predcasne? ![]()
Ja mam taky ctyrletou a proste to nejak bude no..Ja s tim nic nenadelam a vy taky ne. ![]()
V jiné diskusi jsme to řešily a někdo psal dotaz přímo ministrovi, týkalo se to právě těch rozjetých čtyřletých, kde se často stalo, že ve 3 letech a 2 měs. by jim to utli a šmitec. Tak ministr výslovně napsal, že dle změny by se to nemělo těch rozjetých týkat, pouze v případě, že by rodič sám dobrovolně chtěl „přejít“ na nový systém a nechat si to přepočítat.
Já osobně bych ráda, kdyby ta možnost výběru byla, tj. kdybych si svůj tříletý mohla nechat „přepočítat“, protože budu brát do září 2011 a vzhledem k tomu, že jsme u dvojčat začala brát až v 8 měs., tak těch 216 tis. nedoberu, čili kdybych si to nechala přepočítat, tak by mi to na těch 9 měsíců ještě zvýšili ![]()
Abych to upřesnila, původní návrh zákona byl, že by se podle nového jely rodičáky od dubna 2011 a ty stávající by se přepočítávaly v červenci 2011, tj. těm, kdo ten červenec přesáhnou. Ten návrh byl ale pozměněn s tím, že do již rozjetých by se nezasahovalo, pouze v případě, že rodič, který má nějakou variantu zvolenou by chtěl sám přejít na nový systém, tak si o to sám zažádá. Takže ti, co jsou nyní na starém systému, by měli snad klidně spát. ![]()
betty Ho ho, tak to doufam, ze v utery na soc uz po me nebudou chtit dalsi papiry a rodicak priznaj. ![]()