Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem ![]()
Chtěla jsem Vás poprosit o radu ohledně peněz po porodu. Jde mi to to, jak získat co nejvíce sociálních dávek…Takže mě zajímá jestli mám třeba uvádět otce?Bydlíme v podnájmu a ani jeden tady nemáme trvalé bydliště(jsme hlášeni u rodičů). Zajímá mě kdy jsou posuzováni oba příjmy a kdy jen ten můj a jak to „zařídit“? Snad je to srozumitelné
kdyby ne tak dovysvětlím, je to pro nás hodně důležité, protože přítel má hodně půjček a z jeho výplaty skoro nic nezbývá ![]()
Děkuji předem moc za všechny Vaše názory..
Přídavky se počítají z obeou vašich příjmů,taktéž sociální příplatek.Příspěvek na bydlení se počítá z příjmů všech osob,které mají s tebou trvalé bydliště.
To přemýšlíš o tom,že neuvedeš otce jen kvůli dávkám?Nebojíš se ,že některá dobrá duše to na Tebe napráší?Co budoucnost,kdyby se nedej Bůh s otcem něco stalo co budeš mmít pro dítě?Měla bys myslet na budoucnost a nehledě na to…od nového roku se sociální příspěvek ruší bez náhrady,můžeš dostat přídavek na dítě ,budeš mít rodičák,když splníš podmínky můžeš mít nárok na příspevek na bydlení,ale to nesmíš mít trvalé bydliště u rodičů(jakmile máš trvalé bydliště u rodičů uvádíš i jejich příjmy) a výdaje na bydlení musí být nejméně 30% tvých příjmu(a nesmí být moc vysoké),jinak nemáš nárok vůbec na nic… a nevím,ale stát nemůže za to,že přítel má mnoho půjček a moc mu z výplaty nezbývá.....takových je nás spousta,ale ždímat kvůli tomu stát
…jde o to na co máš náturu
Pročti si tuto diskuzi a dovíš se pro a proti uvedení otce do RL.
https://www.emimino.cz/…-radu-53808/
Tvůj důvod, pokud vztah funguje mi přijde mimo mísu
A na soc. příplatek a přídavky s e posuzují platy obou.
Manžel má trvalý pobyt jinde než já, takže do příspěvku na bydlení se jeho plat nepočítá. Tam se počítá PŘÍJEM LIDÍ SE KTERÝMA ŽIJEŠ VE SPOLEČNÉ DOMÁCNOSTI V MÍSTĚ TRVALÉHO BYDLIŠTĚ!!
Případně ti Vaši musí dát potvrzení, že platíš tolik a tolik za bydlení rodičům.
Markit.Hl píše:
Pročti si tuto diskuzi a dovíš se pro a proti uvedení otce do RL.https://www.emimino.cz/…-radu-53808/
Tvůj důvod, pokud vztah funguje mi přijde mimo mísuA na soc. příplatek a přídavky s e posuzují platy obou.
Manžel má trvalý pobyt jinde než já, takže do příspěvku na bydlení se jeho plat nepočítá. Tam se počítá PŘÍJEM LIDÍ SE KTERÝMA ŽIJEŠ VE SPOLEČNÉ DOMÁCNOSTI V MÍSTĚ TRVALÉHO BYDLIŠTĚ!!
Případně ti Vaši musí dát potvrzení, že platíš tolik a tolik za bydlení rodičům.
nestačí potvrzení od rodičů,že platí toli a toli,musela by mít s rodiči nájemní smlouvu a rodiče by zase museli příjmy z najemní smlouvy zdaňovat…
nehledě na to, i příjem tvého manžela by se měl počítat pokud sdílíte společnou domácnost,nemusí tam mít trvalé bydliště… uvádí se kolik dospělých osob žije v domácnosti. Tím nejsou míněni pouze rodiče, ale i prarodiče a příbuzní.
Marketm : Děkuji za názor, vážně nevím proč bych ty tři roky trochu ten stát „neždímla“ co já vím dělá to kdekdo a hlavně naši poněkud tmavší spoluobčané, že…
Než půjdu do důchodu (jestli se ovšem nějakého vůbec dožiju) vrátím to mé 3-leté ždímání státu mnohonásobně víckrát na daních - tudíž mi to není ani trošku hloupé. Trouchu mě mrzí, že mě soudíš a nic podrobnějšího nevíš ![]()
Majkla píše:
Jo a ještě psala jsem přítel, není to manžel…
To je fuk, na pojem „manžel“ se v dnešní době moc nehraje, bere se v úvahu i druh (OT - i do občanského průkazu si v dnešní době může člověk nechat zapsat svého druha)
Majkla píše:
Marketm : Děkuji za názor, vážně nevím proč bych ty tři roky trochu ten stát „neždímla“ co já vím dělá to kdekdo a hlavně naši poněkud tmavší spoluobčané, že…Než půjdu do důchodu (jestli se ovšem nějakého vůbec dožiju) vrátím to mé 3-leté ždímání státu mnohonásobně víckrát na daních - tudíž mi to není ani trošku hloupé. Trouchu mě mrzí, že mě soudíš a nic podrobnějšího nevíš
nesoudím,tak to zase neber… to je pravda,že tmavá barva vede..... píšu jen podle svývh zkušeností a je jich dost… takže nebu´d hned vztahovačná
jen na to člověkmusí mít žaludek no…mne by to třeba nenapadlo takhle přemýšlet,jednou to je otec a pokud vám to klape,tak proč to tak dělat…nemysli si u mne to taky není růžové a nikdy nebylo,ale jen jsem na to prostě neměla… musíš si rozmyslet co je pro tebe a dítě nejdůležitější ![]()
Cappy píše:Majkla píše:To je fuk, na pojem „manžel“ se v dnešní době moc nehraje, bere se v úvahu i druh (OT - i do občanského průkazu si v dnešní době může člověk nechat zapsat svého druha)
Ahaaa, já myslela, že je v tom rozdíl jestli jsme sezdáni nebo nejsme ![]()
Majkla píše:Cappy píše:Ahaaa, já myslela, že je v tom rozdíl jestli jsme sezdáni nebo nejsmeMajkla píše:To je fuk, na pojem „manžel“ se v dnešní době moc nehraje, bere se v úvahu i druh (OT - i do občanského průkazu si v dnešní době může člověk nechat zapsat svého druha)
na to už se nehraje několik let a matky samoživitelky se nemají o nic líp než vdané ženy to mi věř
Majkla píše:
Ahoj všem
Chtěla jsem Vás poprosit o radu ohledně peněz po porodu. Jde mi to to, jak získat co nejvíce sociálních dávek…Takže mě zajímá jestli mám třeba uvádět otce?Bydlíme v podnájmu a ani jeden tady nemáme trvalé bydliště(jsme hlášeni u rodičů). Zajímá mě kdy jsou posuzováni oba příjmy a kdy jen ten můj a jak to „zařídit“? Snad je to srozumitelnékdyby ne tak dovysvětlím, je to pro nás hodně důležité, protože přítel má hodně půjček a z jeho výplaty skoro nic nezbývá
Děkuji předem moc za všechny Vaše názory..
no fuj
to je zas diskuze. to tu dlouho nebylo. a nechceš abychom ti každej rovnou posílali 1000 kč když Vám nezbývá ???
marketm píše:Majkla píše:nesoudím,tak to zase neber… to je pravda,že tmavá barva vede..... píšu jen podle svývh zkušeností a je jich dost… takže nebu´d hned vztahovačná
Marketm : Děkuji za názor, vážně nevím proč bych ty tři roky trochu ten stát „neždímla“ co já vím dělá to kdekdo a hlavně naši poněkud tmavší spoluobčané, že…Než půjdu do důchodu (jestli se ovšem nějakého vůbec dožiju) vrátím to mé 3-leté ždímání státu mnohonásobně víckrát na daních - tudíž mi to není ani trošku hloupé. Trouchu mě mrzí, že mě soudíš a nic podrobnějšího nevíš
jen na to člověkmusí mít žaludek no…mne by to třeba nenapadlo takhle přemýšlet,jednou to je otec a pokud vám to klape,tak proč to tak dělat…nemysli si u mne to taky není růžové a nikdy nebylo,ale jen jsem na to prostě neměla… musíš si rozmyslet co je pro tebe a dítě nejdůležitější
Právě proto jsem tady a ptám se, protože nevím jestli je to vůbec výhodné. To víš, že radši chci otce uvést a vůbec mít vše tak jak má být
Muselo by to být finančně hodně zajímavé abych do toho šla. Přečetla jsem si Vaše názory tady a i názory na stránce co mi doporučila Markit a rozhodnuto!
Bude taťka se vším všudy, jsem ráda, že jsem zjistila, že to za to nestojí, takže děkuji všem! ![]()
sophinka píše:Majkla píše:no fuj
Ahoj všem
Chtěla jsem Vás poprosit o radu ohledně peněz po porodu. Jde mi to to, jak získat co nejvíce sociálních dávek…Takže mě zajímá jestli mám třeba uvádět otce?Bydlíme v podnájmu a ani jeden tady nemáme trvalé bydliště(jsme hlášeni u rodičů). Zajímá mě kdy jsou posuzováni oba příjmy a kdy jen ten můj a jak to „zařídit“? Snad je to srozumitelnékdyby ne tak dovysvětlím, je to pro nás hodně důležité, protože přítel má hodně půjček a z jeho výplaty skoro nic nezbývá
Děkuji předem moc za všechny Vaše názory..to je zas diskuze. to tu dlouho nebylo. a nechceš abychom ti každej rovnou posílali 1000 kč když Vám nezbývá ???
Nééé to fakt nechci, ale díky za nabídku
Pokud se ti diskuze nelíbí, tak co sem lezeš? Já chtěla rady a né hned útoky ![]()