Maminky samoživitelky prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Maminky samoživitelky prosím o radu
Ahojky prosím o radu nejlíp maminky samoživitelky.Má aktuální situace je nelehká zůstala jsem na mimi sama,protože tatínek miminka mě v těhotenství akorát ubližoval,schazoval,stresoval,furt lhal až tomu sám věřil,neměl práci a když jo tak dlouho nikde nevydržel,neuměl a nechtěl se vžít do role budoucího otce,navíc byl vychcanej,drzej,klidně přede mnou kouřil tak co s takovým chlapem,samozřejmě vykašlala jsem se na něj a asi od 4 měsíce už s nim nejsem a totálně ho ignoruju.V prosinci mám termín porodu a trápí mě otázka zda-li se mám snažit takového člověka uvést do rodného listu nebo ne co myslíte že bude lepší i s ohledem na sociální dávky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na socialni davky to bude lepsi.
Ale otazka je co nastane potom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak pise Katka prede mnou!
Stat chce,aby dite melo otce jasneho,aby financni zodpovednost byla na otce,ne na state ![]()
na socialce me kamaradce jasne rekli,ze pokud nechce otec uznat dite za sve a je jeho,otcovstvi urci soud ![]()
o moznosti,ze matka nechce se neezminovali,to povazovali za samozdrejme!Ja vim,ze to tak neni a chapu Tve premysleni…
Jen pokud ho tam neuvedes,dostanes min penez.Taky pokud nepracuje je otazka,jestli by Ti vubec alimenty platil i kdyz by mu je urcil soud ![]()
Neslo by se dohodnout a ex po dobrem?Vse sepsat atd…?
Pokud ne a nebo Ty nechces,uvadet ho nemusis,posud sama.Ja ho neznam,nemuzu radit.Podle toho,co popisujes neni idealni otec,ale treba se jednou zmeni…bude mit o dite zajem,bude platit,nevim ![]()
pokud Ti jde o davky,tak ho uved.
Ma vyzivovaci povinnost i na Tebe do 2let veku ditete!
- Citovat
- Upravit
- Pokud nebude uvedený v rodném listě, nebudeš mít nárok na alimenty na dítko a tebe do 2 let věku dítka.
- Zas se může stát,ž e bys měla veliké problémy s tím to z něj dostat.
- abys ho mohla uvést do RL, musí s tím na matrice souhlasit. Bez jeho písemného souhlasu to nejde.
- sociálce se to líbit nebude, ale dostaneš od nich porodné, pravděpodobně, pokud jsi neměla v 2009 velký plat, tak i přídavky. Na příspěvek na bydlení máš nárok, pokud prokazatelné náklady na bydlení přesahují 30 % tvého příjmu.
Nezávidím ti. Ale znám to, taky jsem byla několikrát s Kity sama… když žil její otec s jinou než se vrátil, pak když odešel… než se našel už expřítel… manžel pak navázal
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka otce uvést nechtěla a neuvedla a problém nemá.
OKu matka ani otec nechtějí, uvedený být nemusí a zakladatelka může tvrdit, že otce nezná…
sice se tím v očích té úřednice shodí, ale co…
Navíc na soc. to přece bude vyřizovat až po narození dítěte, když už RL má. A pokud ani jeden nebude mít zájem, jak soud zjistí, kdo je otec.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasne,
psala jsem jen,co muze na uradech cekat,jak se chavaji a jake argumenty by si mela v pripade,ze otce neuvede pripravit…
Markit
jsi na me zapomela s tou zadosti,vid ![]()
- Citovat
- Upravit
Niky jo, promiň… hned jdu na to. úplně se mi to vykouřilo, omlouvám se.
![]()
Ses měla připomenout
už jdu na to. Dej mi čas, přímo ti to napíšu, jen si doplníš údaje nebo upravíš, ju?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jasné že nebudu mít nárok na alimenty a výživné pokud nebude v RL,jenže jde o to jestli by mi to vůbec platil i kdyby uvedený byl když mi nedal celý těhu ani korunu i když mi dlužil,četla jsem že se to placení dá nějakým způsobem obejít a navíc bude mít na miminko práva,takhle dopadnout nechci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj misacku asi to nemáš lehké, tvou situaci ti nezávidím. Moje švagrová, řešila asi před pěti lety stejné dilema. Nakonec se rozhodla otce neuvést, alimenty by z něj stejně pravděpodobně nedostala o dítě nejevil sebemenší zájem. Myslím, že udělala dobře. Bylo nám rovněž řečeno, že v případě, že by byl uvedený, měl by mít nárok na to dítě vidět, i když se třeba o něj 10 let nezajímal, mohl by dělat problémy, s tím, že musí souhlasit se všemi rozhodnutími - např. volbou školy, cestou do zahraničí atd.
Budeš muset zvážit všechna pro a proti, být tebou poradila bych se s nějakým právníkem. Pa a drž se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím že by se s ním určitě nějak dohodnout šlo o mimi zájem má,to vím,ale to je asi tak všechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čau jde o to že když pak najdeš toho pravého a zamiluješ se mohl by ti dělat velké problémy a vlastně bys bez jeho vědomí nemohla nic. Je to těžký a rozhodnout si to musíš sama ale já jsem už taky rozvedená a znovu štastně vdaná takže na to nejsi sama je nás mnohem vic co si zažily tohle peklo. Jinak čau Markit
ještě žiješ ? Mě malej dává takovej čoud že někdy myslim že už je po mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pandor, právě sem si říkala, kde se flákáš, nemáš skypa nebo icq nwbo face? Když už nejdsi tady, splkly bychom jinde ![]()
Kačka je andílek. už si sháním i práci na doma, ona mi to prostě umožní
I když leze po 4 a staví se na nohy ![]()
Niki, máš to v mailu. Promiň.
jsme sklerotik ![]()
Mišáčku - nejdřív se omlouvám za plky mimo téma diskuze ![]()
- holky mají pravdu v tom, že by opravdu mohl do všeho mluvit, školy, kroužků dost ti komplikovat život a i třeba znemožnit adopci novým partnerem.. nevěřím, že bys zůstala sama…
A pozor, kdybys ty nebo i třeba tvůj nový partner jste malému na jeho jméno spořili, k vybrání naspořeného před plnoletostí dítěte musí dát souhlas. I když na to nedal ani korunu!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Misacku, ocitla jsem se ve stejné situaci, od 4 měsíce jsem sama, otec hulvát, lakomec, arogant, pracuje načerno. Rozešla jsem se s ním, během těhotenství mi také nepřispěl ani korunu, akorát mě deptal. Nicméně jsem se jím po porodu nechala ukecat a uvedla ho jako otce. Výsledek je ten, že mi stejně neplatí, musím všechno řešit soudně, dělá jen samý naschvály. Být tebou, zjistila bych si konkrétně, na co všechno budeš mít od sociálky nárok a pokud bys to finančně zvádla, neuváděj ho do rl. Já toho teď fakt lituju… A jak se k tomu postavila tvoje rodina? Pomůže ti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mumi - myslím, že i kdyby se za ni rodina nepostavila, tak může na tom být líp se soc. než s dlužnými alimenty. Navíc zákon je postavený tak na hovno, že pokud nedluží 4. měs v kuse, nedá se na něj dosáhnout a pokud platí třeba jen minimum… má snahu, tak se nedá použít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s tebou Markit. To neustálý rozčilování, běhání po soudech, dokazování že neplatí, je hrozný. Ze sociálky by Misacek měla jistý a pravidelný příjem. Snad bude mít podporu (nejen finanční) od rodiny, nepřála bych jí, aby na vše zůstala sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit