Dvouleté a novorozenec

Anonymní
8.8.20 18:10

Dvouleté a novorozenec

Dobrý den prosím mám otázku mám dvouletého syna a k němu nám teď přibylo miminko. Akorát mě trápí to, že starší syn je moc divoký a pořád chce sahat mu na hlavičku. Já se snažím hlídat jak nejvíc můžu ale bojím se ať mu neublíží. Prosím chci se zeptat jak bych poznala kdyby nedej bože mu hlavičku hodně zmacknul ATP…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
8.8.20 18:38

Bude ji mít promacklou? :) Tak ho to nenech dělat :nevim: Vždyť snad u nich musíš bejt ne? Abys viděla co mu dělá.

• Citovat
  • Upravit
92
8.8.20 18:42

Hlídat a hlídat, říkat, že se to nedělá, že musí pomalu a vést mu ruku. Mám děti od sebe 17 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
8.8.20 18:43

A nestačí mu to vysvětlit? Já mám doma 2 letou dceru a jí stačí něco vysvětlit a ona už to nedělá, to se netýká kravinek co děti dělaj ale když jde o něco co se fakt nesmí, třeba pořád lezla na malej stoleček co má v pokojíku na kreslení, tak jsem jí řekla že když tam posleze, tak spadne, udělá si velký auvy a my budeme s tatínkem smutný a světě div se víckrát tam nevlezla… v tvým případě bych to zkusila říct tak že když mu mačká hlavičku tak ho to bolí a mohl by mu udělat bebí a musel by do nemocnice nebo tak něco, nevim jak se synem komunikujete, snad to dělat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
8.8.20 18:52

Hlidat, vysvetlovat a porad dokola. Nase holky jsou od sebe necelé dva roky. Hlavicku jsem ji “ zakazala” vysvetlila… celkem rychle pochopila. Bohuzel u dcery co neni zakazano je povoleno :D
Jednou jsem byla na zachode a mimco zacalo plakat, tak mala “mimi beci” a utikala za ni… nez jsem se zvedla a bezela za nima ubehlo snad par vterin a ona uz mi ji nesla… hlavou dolu. No, nejdelsi vterina meho zivota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
8.8.20 18:58

Hlídat, hlídat, hlídat. Co jiného :) Dvouletý už to trochu líp pochopi. Moje holky jsou od sebe 19m a teď, co má starší dva roky, tak už je vidět, že líp rozumí. Jen víc zlobí :D
@Florimo To věřím, to by mě kleplo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
8.8.20 20:01

Zakázat (s vysvetlenim) a místo toho naučit něco jiného. Místo „nesahej na hlavu“ bych říkala „pohlad ruku“ nebo cokoliv, co si sama vymyslíš. Na moje děti to funguje krásně. Děti líp reagují na něco, co jim dovolujeme, než na to, co jim zrovna zakazujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
8.8.20 20:12

Mám rozdíl 22 měsíců mezi dětmi a starší moc nechápal… Hlídala jsem, vysvětlovala, zabraňovala. Pár modřin bylo, nic závažného, že začátku jsem ani malého nenechavala na zemi na dece beze mě… Teď si to vcelku sedlo a dokonce se mu starší i omluví (malá malá) když mu i nechtěně ublíží.

Jinak hlavičku mu asi nezmackne, hlídala bych hračky ať ho timnemajzne.. Notabene třeba dřevěné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí