Dvouleté dítě do jesliček

2997
30.8.16 13:08

Dvouleté dítě do jesliček

Zdravím maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli je tu mezi vámi čerstvě dvouleté dítě, které chodí do jesliček. Můj vnuk začně 5.9., zprvu na adaptaci do 11:30, potom i se spaním, cca do 13:00 - 14:30. Zajímalo by mě, jak to děti zvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24156
30.8.16 13:10

Syn chodil od 15 měsíců do jesliček. Zvládal to, ale počáteční adaptace byla nutná. Jen je potřeba počítat s tím, že každá delší odmlka může znamenat znovu zvykání si. U nás ze začatku i týdení nemoc, později už jen delší, např. 6-ti týdenní prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
30.8.16 13:14

Dcera měla dva v červenci. Dneska byla poprvé ve školce. Pani učitelka mi během dne jednou volala, že měla takovou malou slabou chvilku, ale vzala si ji na klín a v pohodě. Byla pry cely den moc hodná a neplakala. Jen se na zahrádce počurana, asi se bála říct nebo zapomněla. Když jsem pro ni pak přišla, byla na mne nastvana a měla na krabičku. Ale když jsem řekla, že jdeme domů, tak nechtěla..tak nevím, ale snad dobrý. Měla by chodit 2-3× dopoledne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.8.16 13:14

@freeport Syn chodil od dvou a čtvrt na jeden den v týdnu (první 2 měsíce tedy jen na dopoledne). Zvládal to dobře.
Důležité je podle mě vybrat dobré jesle, adaptaci a docházku uzpůsobit povaze dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140239
30.8.16 13:27

@freeport chodily od roku, vnoučata od dvou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41142
30.8.16 14:13

@freeport Dcera, 2 roky, to zvládla skvěle…akorát ve školce vždy ráno 2minutové divadlo pro tatínka -) máme zjištěno, že jakmile za ním zaklaply dveře, slzičky okamžitě zmizely a běžela si hrát. Ono hodně záleží na učitelkách, my máme skvělé, empatické, které ji ze začátku, když potřebovala, pochovaly, pomazlily atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
30.8.16 14:29

@freeport syn začal chodit teď. Má čerstvě 2 roky. Ráno sice vyvádí, ale jak kdy. Někdy hned jde do třídy udělá papa a valí a z toho chvíli fnuká, ale je tam až do odpoledne a vždy, když se ptám, jestli se mu tam líbí a jestli půjde znovu, tak se vždycky usmívá a že jo. Aji když jdeme kolem školky, tak na ni ukazuje, že tam chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
30.8.16 14:46

@Mochomurka83 je,to rada ctu :-),takove prispevky. a adaptoval see nejakou dobu, spinka tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
30.8.16 14:51

@freeport ano, na začátku tam byl jen na hodinu, pak pár dní jen do oběda a teď už tam i spí. A chodí každodenně. A spí tam v pohodě a není problém ani s jídlem. Zatím jej učitelky chválí (ještě se asi nestačil projevit :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.16 17:07
@freeport píše:
Zdravím maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli je tu mezi vámi čerstvě dvouleté dítě, které chodí do jesliček. Můj vnuk začně 5.9., zprvu na adaptaci do 11:30, potom i se spaním, cca do 13:00 - 14:30. Zajímalo by mě, jak to děti zvládají.

náš teď taky začne, tak jsem zvědavá.. ale sama učitelka říkala, že ty děti jsou dřív samostatné.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.8.16 17:10

Syn začal chodit ve dvou a čtvrt. Důležité je postupná adaptace. Snáší to dobře, zatím (začal v polovině srpna :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.16 17:58

Dcera chodila od dvou let nastálo a ve všem ji to prospělo. Neplakala ani jednou, vždy se moc těšila. Začala hezký papat, bez problémů se odplenkovala a zbavila dudliku opět bez jediné slzy a úplně v klidu a taky začala spát celou noc. Za mě můžu jesle jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin