Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
máme desetitýdení miminko, je na UM dostává od Nutrilonu anti colics, dávám mu 150 - tku a malej se ozývá na jídlo po cca hodině a pul přes den. V noci vetsinou dostane 150 ve 23.00 a do rána tak do 6 hodin spinká, potom mu dám 180. A spí do 9 hodin, no a pak krmim po té hodině a pul… Nevím jestli mu dávat tu 180 pořád, nechci mu ublížit přeci jen je to dost…
Díky za rady a přeji pěkný večer ![]()
@Marion84 náš pil v tomto věku 180ml. ![]()
jinak pro jeho zažívání je lepší, když zvýšíš dávku a vydrží dýl, než když mu dáváš takhle často… jakmile nevydržel min 2 hodiny přešla jsem na větší dávku.
Příspěvek upraven 21.11.13 v 20:20
@Marion84 záleží na tom i kolik váží..:) můj prcek jak přišel s porodnice vypil 30ml
nebot važil 2300gramu ![]()
@KackaDoup tak to měl náš problém už v porodnici, kde pil 100ml
natož abych ho donutila teď…ječí, jak kdyby měl za vteřinu umřít hlady ![]()
@Marion84 nas maly byl taky na UM a meli jsme kratsi intervaly, tak jsem mu zvysila davky a intervaly prodlouzila tak, aby jedl 6×denne (prvni mliko rano v sedm a posledni mliko v osm vecer). Kazde mimco ma hlavne jinou potrebu. Nas maly nikdy nevypil vic nez 180 rano a vecer a 150 pres den, ale casteji pil mene.
@Marion84
Tak tyhle dávky vypije naše malá v 5ti a půl měsících
Doporučila bych ale zvýšit množství a krmit minimálně po 3 hodinách. Není dobré na ledviny krmit UM častěji.
Tak ja mam taky 2 mesicniho chlapecka a pije mi 120 ml a to je teda macek porodni vahu mel 4600g a tech 120ml mu zatim staci, pres den vydrzi tak ty 2-3 hod. v noci spinka i 6-7 hodin (obcas)
![]()
No jasne jde o to pretezovani, tak to jsem mela vzdy stesti…prvni ditko uz od porodnice po 3,5
druhe dcera dokonce po 4h
a treti po 3 az 3,5,
driv jsem nedavala..byly pak problemy…blinkani, opruzeniny..
@nelinka4 píše:
Tak ja mam taky 2 mesicniho chlapecka a pije mi 120 ml a to je teda macek porodni vahu mel 4600g a tech 120ml mu zatim staci, pres den vydrzi tak ty 2-3 hod. v noci spinka i 6-7 hodin (obcas)![]()
@Teruna000 píše:
@KackaDoup![]()
![]()
nejaky problem?
![]()
taky jsi neporodila zrovna prcka ![]()
dva dnyx po porodu uz jsme meli jen
4700
Příspěvek upraven 21.11.13 v 20:34
@KackaDoup píše:borec 4600,ale ja jsem lepsi, prvni kluk mel…5200
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fuuha, dievca, obdiv. Moj maly mal 4700 a to teda uz vobec nebola sranda ![]()
@tetabaska píše:
Fuuha, dievca, obdiv. Moj maly mal 4700 a to teda uz vobec nebola sranda
@KackaDoup taky pekny
ted uz bude mit tak 6 a pul kilo
uz me znej bolej ruce, je tezkej jak pra*e
![]()