Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, malému bylo 5 měsíců a teď mi při pasení koníčků začal pod sebe dávat kolínka. Zatím to vypadá tak, že prostě nadzvedne prdelku, hlavu zaboří do země
(ruce má evidentně slabší, na těch se nezvedne) a na vteřinku se opírá o kolínka. A teď nějak nevím, jestli to není špatně, protože jsem si myslela, že nejdřív se má naučit plazit a on asi už trénuje na lezení
co myslíte? A za jak dlouho vám od této fáze začali lézt děti?
Moje dítě se nikdy neplazilo. Plazení není důležité, důležité je lezení
Jinak malá začala v půl roce lézt a chodila v deseti měsících.
Malej takhle začínal asi před čtrnácti dny - držel se hlavou
Teď péruje, přitáhne se za lokty (jakože plazení), nebo si stoupna na špičky a dopředu jakože poskočí (u toho mám nervy, ať nebrzdí šiškou), sem tam už nožkama zapracuje, jakože by popolezl, ale ještě to nejde a asi ještě nepochopil, že musí použít ruce a nohy zároveň.
Příspěvek upraven 18.11.13 v 19:55
Syn pásl koníky vzorně v jednom měsíci. Ve 4m začal couvat jako krab, a v 6,5 m lezl. Nevím, co je plazení se, to snad ani nedělal. ![]()
Dělal mi to co tobě od 4m, v 5ti začal pérovat a už krásně leze
Plazit se nemusí! ![]()
Jo malá teda válela sudy, tak se dopravila kam chtěla. Mám pocit, že jsem kdysi zaslehla teorii, že buď válí sudy nebo se plazí.
Můj malej se začal plazit v 8 měsících (v září) v 7 měsíci (v srpnu) se poprvé otočil ze zad na bříško. Do té doby taky maximálně zabořil hlavu do země a zvedl prdelku. A nyní v listopadu už stojí s oporou a člověk, aby za ním furt lítal. Ale teda lezení po 4 nějak přeskočil
Tak vydrž ono to přijde ![]()
No tak jste mě uklidnily, myslím, že u nás se asi taky plazení konat nebude… jakmile pochopí, že má i ruce, tak to bude fofr
ale jsem i tak v šoku, protože pást začal až teprv před měsícem, moc se mu to nelíbí, tak asi proto zkouší něco jiného.
@Inuska.pv Alex se taky neplazil. Rovnou lezl, pak hned seděl a začal si stoupat podle nábytku. To vše během 3 týdnů na 6 měsících ![]()
Třeba to přijde fakt rychle a budeš koukat. Malej se ve třech měsících přetáčel na bříško a pak si od toho dal tři týdny pauzu a pořád jen laxně ležel na zádech. Už jsem začínala být smutná, že to vypadalo, jak bude šikovný a on se na to vyprdl. Pak začal zas a přidal otáčení na zádíčka a za chvilku to podsouvání kolínek. Teď mít ho na klíně je šílené, pořád skáče, šplhá po mě, zaklání se, přetáčí…