Synechie - pozdni termin?

393
18.11.13 09:45

Synechie - pozdni termin?

Vsechny zdravim,
u moji 3 mesicni holcicky jsem objevila synechii (ano, uz jsem si dostatecne vynadala, neni treba rozebirat), na detske gyn. jsem dostala termin za 3 tydny a rada bych se zeptala fundovanejsich hlav nez jsem ja jestli to neni uz hodne pozde…? Zcela logicky - cim pozdeji dojde k rozruseni, tim bude srust pevnejsi a bude o to bolestivejsi a bude se hur hojit…? Dekuji za blizsi informace o tomto problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.11.13 09:49

To jsi diagnostikovala sama? Šla bych nejdřív k pediatrovi. Třeba to nebude tak zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
18.11.13 09:50

Navstevu pediatra mame jiz za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.11.13 09:51

@Lusita takže to je až tak zlé? Někdy to rozruší jen pediatr. No pak je ještě možnost jet do nemocnice na pohotovost. Do nějaké větší, asi by vás neměli odmítnout, ale měli by vás poslat na správné oddělení. Tedy dětská gynekologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.11.13 09:52

Ale fakt nevím, zda to zarůstá až tak rychle. Malá měla jen malinký srůst (tak 3 mm) a zmizel sám. Ani jsem nepromazávala, jen roztahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
18.11.13 10:15

Nemáš si za co nadávat…já jsem vytírala, roztahovala od narození a stejně se to malé udělalo, dětská gyndařka říkala že někdo na to je náchylný a někdo prostě ne. Byla jsem tam s malou na doporučení pediatra…objednala nás hned na druhý den, koukla na to roztáhla to trochu víc než jsem to asi dělala já a ono se to rozlepilo samo…malá ani necekla, zřejmě to v tý první fázi nebolí…a myslím že jsem to řešila cca týden, než jsem se ujistila že je to opravdu ono a zašla k pediatičce.
Tak zavolej na nějakou jinou gyndu…a řekni si o kratší termín, je to zákrok 5ti minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.13 10:26

My to máme taky, jdeme na rozrušení v prosinci. Malé budou skoro 2 roky a má to taky skoro od narození. Ale náš pediatr říkal, že to je v pohodě, že se to za pár let pustí samo. Že by se nic nestalo, kdybych to nechala být. Ono se jí to samo už jednou rozlepilo, ale zas je to tak, jak bylo. Ale protože jsem to chtěla řešit, tak nás poslal. No tak nevím…

• Citovat
  • Upravit
393
18.11.13 12:03

Zeny, mockrat dekuji za sdileni vasich zkusenosti… nakonec se mi to podarilo vyresit jinym lekarem - jdeme tam tento tyden ve stredu! takze aspon neco, snad to tu moji berusku nebude moc bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
18.11.13 12:05
@Anonymní píše:
My to máme taky, jdeme na rozrušení v prosinci. Malé budou skoro 2 roky a má to taky skoro od narození. Ale náš pediatr říkal, že to je v pohodě, že se to za pár let pustí samo. Že by se nic nestalo, kdybych to nechala být. Ono se jí to samo už jednou rozlepilo, ale zas je to tak, jak bylo. Ale protože jsem to chtěla řešit, tak nás poslal. No tak nevím…

tak to je silene… moc si nedokazu predstavit, ze by to mala mela tak dlouho. na druhou stranu pochybuji, ze driv se to nejak resilo :roll: moje pediatricka rikala, ze je to kvuli tem dnesnim plenkam… kdo vi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.11.13 12:10

@Lusita Jo moje máma taky tvrdí, že o tom v životě neslyšela a že mě nikdy nijak speciálně nemyla a že rozhodně nic neroztahovala.. Ani prý žádná její kamarádka.. Možná když nekoukaly, tak o tom mnohdy nevěděly a možná se to fakt rozlepilo časem samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
18.11.13 12:20

Já si myslím, že pokud není problém tak veliký, že by docházelo k nějakým zánětům nebo dokonce srůsty zabraňovaly močení, tak rozlepení klidně ten týden i víc počká… Zkus zalepené místo jemně utírat vatovou tyčinkou namočenou v olejíčku, třeba to pustí samo. Řešila jsem srůsty předkožky (podobný problém), ale nám vznikl kvůli jejímu zúžení-nešlo přetahovat, tak se zalepila. Teď ji synek zúženou nemá, ale má ji zalepenou. Pan doktor (dětský urolog) říkal, že takové zalepení se určitě nejpozději v pubertě působením pohlavních hormonů rozlepí. Tuším, že u holčiček to bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.11.13 12:43

Dcerce se taky slepuje, ale nějak to neřeším, srostlé natuty to nemívá, párkrát rozlepovala dětská doktorka, pak jsem to zvládla i sama, když už to měla víc, momentálně má asi 2mm ve třech letech od hrázičky, zatím nechávám být jen kontroluju. Předpokládám, že s přívalem hormonů se to upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.11.13 12:44

V jiných zemích se to určitě takhle moc neřeší nebo jo?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
18.11.13 12:47

@Kaczenka tak to ziram… myslela jsem, ze se ot musi resit - prece jen je to kuze (sliznice)… logicky kdyz se neco slepi, tak to casem prece priroste, ja nevim teda :? Zkusim se na to ve stredu zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.11.13 12:49
@Lusita píše:
@Kaczenka tak to ziram… myslela jsem, ze se ot musi resit - prece jen je to kuze (sliznice)… logicky kdyz se neco slepi, tak to casem prece priroste, ja nevim teda :? Zkusim se na to ve stredu zeptat

Když jsem tohle řešila poprvé, nebyla jsem si jistá, jestli je to srůst nebo ne přece jen se to dělo pomalinku a říkala jsem si, že malá holčička ji má prostě malou:-) Ale pak se jí to začlo rozlepovat od hrázičky a zůstalo to slepené uprostřed, to spravila pak už doktorka.. takže srůst to nemusí vůbec, jen to prostě je slepené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí