Dysmikrobie u syna (28 měsíců) - máte zkušenost?

6381
3.3.14 11:58

Dysmikrobie - máte zkušenost?

Hezké poledne,
potřebovala bych poradit nebo podělit se o zkušenosti. Syn, 28 měsíců, začal před měsícem vodově průjmovat, nasadila jsem okamžitě dietu a nějaké podpůrné roztoky na zástavu průjmu (smecta, enterol…) sice vodovitého průjmu se syn zbavil, ale do dnešní doby (měsíc) mu přetrvává kašovitá stolice 2× - 4× za den. Břicho ho nebolí, teploty nemá. Výtěry ukázaly na střevní dysmikrobii, krev byla v pořádku. Laktobacily syn bere pravidelně, těmi se to i léčí, ale nepomáhají. Minulý týden už měl konečně normální tuhé hovínko (4 dny), tak jsem si řekla, že by mohl dostat aspoň kousek šunky, držet dvouleťáka měsíc na dietě (suchý rohlík, chleba, rýže, mrkev, strouhané jablko, banány a nemléčná kaše, minerální neperlivá voda, černý čaj) je náročný. Ale bohužel včera po šunce mi opět začal kašovitě kakat. Zítra bychom měly mít další výsledky, dr mu minulý týden dělala znovu výtěry ze zadečku a pro jistotu i z krku. Ale jsem už z toho zoufalá, chtěla bych, aby to přestalo a mohl normálně jíst. Ještě bych chtěla dodat, že se mu hodně zhoršil atopický ekzém. A co mě napadlo, jestli nemůže dysmikrobie souviset s psychikou? Než začal průjmovat tak týden předtím jsme ho začali dávat na noc spát k sobě do pokojíčku, do té doby spal s námi v ložnici, do svého pokoje nechtěl, byly to veliké boje a i řevu, tak jsem si ho před víkendem raději stáhla zpět k sobě do ložnice, ale stejně to budu muset brzo řešit, narodí se nám druhé miminko, dr. nevěděla, zda by spaní mohlo mít souvislost, taky si už neví rady.
Proto bych se chtěla zeptat, zda máte někdo prosím zkušenosti se střevní dysmikrobií? Jak to u vás probíhalo? Co zabralo a nebo za jak dlouho se vše uvedlo do pořádku? Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
3.3.14 18:11

Opravdu tu není nikdo kdo by měl zkušenost s dysmikrobií? :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit