Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zdavím, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, jak vyrobit domácí sirup z echynacei. Všude nalézám jen recepty na tinkturu z alkoholu a já to chci pro děti.
Myslím, že to je tím, že když se louhuje echinacea v alkoholu, snadněji se uvolní léčivé látky a je to proto i účinnější…
Jinak recept na sirup bez alkoholu je třeba tady - ale je v angličtině.
Dalších odkazů je tam spousta, stačí zadat echinacea syrup recipe ![]()
Sirup nevím, ale jde koupit sypaný čaj a to by děti asi mohli.
Já bych zkusila jako každý jiný sirup. Třeba z bezu. buď za studena a nebo vařit do hustá, ale za studena je to jednoznačně lepší. Ale je to jen nápad, co si myslím
@DeTer Mě to taky prvně napadlo
Ale jak tu je psáno, že se ty látky uvolňují v alkoholu tak jsem po tom dál nepátrala. Nápad je to dobrý, jdu studovat recepty a jestli něco najdu tak napíšu. Jinak za tepla to jde taky, ale nesmí se přesáhnout určitá teplota.
Sušenou ji budu mít taky, kterou budu přidávat do směsi bylinek, když budou nemocní, do čaje. Malá mi moc čaj nechce, proto hledám něco co bych jim v zimě dávala na imunitu. Děkuji
@natyber Určitě, je mě ty vařený sirupy prostě moc nejedou… Raději za studena resp. za vlažna ![]()
Jinak na echynaceu se chystám taky. Je to krásná rostlina, takže u mě jasný favorit a imunity není nikdy dost
@DeTer Mňááám, já miluju sirupy
Za studena jsou samozřejmě neljepší, ale já je dělám i na zimu a ty dělám za tepla, bojím se, že by se to zkazilo. Mňááám, já už se těším na bezovku ![]()
Tak jsem zatím vyčetla, že echinacea se podává v okamžiku kdy dítě začíná potahovat, posmrkávat. A zabírá hned, má se dávat jen prvních pár dní a pak čekat zda to zabralo. Pokud ano, tak už se nedává a pokud ne, tak se taky nedává, neb v této fázi už je to zbytečné. Takže bych dělala čajík a prostě v začátku nachlazení bych ho do dítěte dostala. A nebo třeba tento sirup, ten může i dítě a zázvor má také výborné účinky.
http://living.iprima.cz/…dle-karoliny
@natyber zázvor. Sirup dělám ale trošku jinak. A když se příjde z venka, udělá se čaj a do toho ven zázvor je to výborný a krásně voňavy
@DeTer Když jsem si poprvé uvařila zázvorový čaj, tak mi málem uhořela huba
Teď si dělám vychytanej s medem a někdy kápnu pomerančovou šťávu, nebo lžičku domácího sirupu a to je lahoda. Dokonce se i na tu štiplavou chuť těším.
@natyber taky tak. Dokonce se tomu s mužem do dneS smějem, protože když jsem to dělala po prvé, tak to bylo taky až hrozné ale protože jsem měla hroznou radost z toho že dělám něco pro naši imunitu a že budem zdraví a tak jsem naservírovala ten šílenéj čaj a muž mi to nechtěl na po prvé pohanit a tak chválil a pil, pil a chválil. Až po několikáté když už skoro nemohl Tak mi řekl, že zázvor skvělej výbornéj ale ať ho dávám méně ![]()
@DeTer
méně
Ten můj to jen ochutnal a odmítá to pít
dcera to vypije protože musí
Je teda fakt, že se na tu chuť dá zvyknout a občas si udělám pořádnej lomcovák ![]()