Echinacea - výroba sirupu

5
12.2.15 13:46

Echynacea-výroba sirupu

Zdavím, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, jak vyrobit domácí sirup z echynacei. Všude nalézám jen recepty na tinkturu z alkoholu a já to chci pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
12.2.15 13:55

Myslím, že to je tím, že když se louhuje echinacea v alkoholu, snadněji se uvolní léčivé látky a je to proto i účinnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.2.15 14:05

Jinak recept na sirup bez alkoholu je třeba tady - ale je v angličtině. ;) Dalších odkazů je tam spousta, stačí zadat echinacea syrup recipe ;)

http://www.crunchybetty.com/…syrup-recipe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 14:59

Sirup nevím, ale jde koupit sypaný čaj a to by děti asi mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.2.15 15:09

Já bych zkusila jako každý jiný sirup. Třeba z bezu. buď za studena a nebo vařit do hustá, ale za studena je to jednoznačně lepší. Ale je to jen nápad, co si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 15:13

@DeTer Mě to taky prvně napadlo :think: Ale jak tu je psáno, že se ty látky uvolňují v alkoholu tak jsem po tom dál nepátrala. Nápad je to dobrý, jdu studovat recepty a jestli něco najdu tak napíšu. Jinak za tepla to jde taky, ale nesmí se přesáhnout určitá teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.2.15 17:58

Sušenou ji budu mít taky, kterou budu přidávat do směsi bylinek, když budou nemocní, do čaje. Malá mi moc čaj nechce, proto hledám něco co bych jim v zimě dávala na imunitu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.2.15 21:41

@natyber Určitě, je mě ty vařený sirupy prostě moc nejedou… Raději za studena resp. za vlažna :mrgreen:
Jinak na echynaceu se chystám taky. Je to krásná rostlina, takže u mě jasný favorit a imunity není nikdy dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 21:55

@DeTer Mňááám, já miluju sirupy :jazyk: Za studena jsou samozřejmě neljepší, ale já je dělám i na zimu a ty dělám za tepla, bojím se, že by se to zkazilo. Mňááám, já už se těším na bezovku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.2.15 21:56

@natyber :palec: :palec: taky tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 22:21

Tak jsem zatím vyčetla, že echinacea se podává v okamžiku kdy dítě začíná potahovat, posmrkávat. A zabírá hned, má se dávat jen prvních pár dní a pak čekat zda to zabralo. Pokud ano, tak už se nedává a pokud ne, tak se taky nedává, neb v této fázi už je to zbytečné. Takže bych dělala čajík a prostě v začátku nachlazení bych ho do dítěte dostala. A nebo třeba tento sirup, ten může i dítě a zázvor má také výborné účinky.
 http://living.iprima.cz/…dle-karoliny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
13.2.15 07:16

@natyber zázvor. Sirup dělám ale trošku jinak. A když se příjde z venka, udělá se čaj a do toho ven zázvor je to výborný a krásně voňavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
13.2.15 22:14

@DeTer Když jsem si poprvé uvařila zázvorový čaj, tak mi málem uhořela huba :jazyk: Teď si dělám vychytanej s medem a někdy kápnu pomerančovou šťávu, nebo lžičku domácího sirupu a to je lahoda. Dokonce se i na tu štiplavou chuť těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
13.2.15 23:06

@natyber taky tak. Dokonce se tomu s mužem do dneS smějem, protože když jsem to dělala po prvé, tak to bylo taky až hrozné ale protože jsem měla hroznou radost z toho že dělám něco pro naši imunitu a že budem zdraví a tak jsem naservírovala ten šílenéj čaj a muž mi to nechtěl na po prvé pohanit a tak chválil a pil, pil a chválil. Až po několikáté když už skoro nemohl Tak mi řekl, že zázvor skvělej výbornéj ale ať ho dávám méně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
13.2.15 23:15

@DeTer :pankac: méně :lol: Ten můj to jen ochutnal a odmítá to pít :roll: dcera to vypije protože musí :lol: Je teda fakt, že se na tu chuť dá zvyknout a občas si udělám pořádnej lomcovák :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková