Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo kdo používá tento inhalační lék? popřípadě jak snášíte léčbu a zda se u Vás projevily nějaké vedlejší účinky.
Já ho uívám od středy a mám sním trochu problém. jednak po stříknutí citím pak nějakou dobu bolest a tlak na hrudi, která za chvilku přejde. ale dns co jsem si ho stříkla jsem šíleně zahleněná, odkašlat to njde a hůř se mi dýchá. Před chvilkou jsem volala dr abych se sním poradila co dál. ten má ovšem dovolenou a sestra mi poradit nedokázala. s doktorem budu mluvit až v pondělí a ted nevím jestli jsou to jen dočasné nějaké příznaky které odezní a mám pokračovat v léčbě, nebo léčbu vysadit a čekat do pondělka n vyjádření alerogloga
poradíte ![]()
Já ho dávám dceři. Bohužel ji je rok a půl, takže mi neřekne, jak ji po něm je ![]()
Ale snáší ho normálně, brala 2 ráno, 2 večer…žádné vedlejší účinky nepozoruji…snad jen to, že po roce užívání má zvýšenou chuť k jídlu, ale to dělají všechny kortikoidy…
@Marciii Napadá mě zavolat si na pohotovost. Máš příbalový leták? Jsou tam tyto nežádoucí příznaky? Pokud ano, určitě bych ho vysadila a v pondělí zašla k doktorce nebo pokud by ti bylo opravdu špatně tak na pohotovost.
Do příbaláku jsem koukala ta zahleněnost a kašel je tam jako častý vedlejší účinek. j tam poradte se s lékářem. no o to jsem se snažila, asi ho tedy radši vysadím. ted už j to lepší ta zahlenenost povolila, ale stejně mi přijde že je mi hůř než líp. sestra mi akorát řekl aže j divný že se mi dýchá hůř když je to lék na to aby se mi dýchalo naopak lépe. ![]()
ježe je to zas pitomý protože ten lék zabírá za 7-14dní a když ho vysadim asi mi líp nebude nikdy ![]()
@Marciii Skutečně, ten lék zabírá až déle…nepomůže při akutním problému, to by jsi musela mít třeba ventolin…naopak s ecobecem se uleví až tak po 14 dnech..
Ahoj, já ho beru už několik let a nikdy jsem s ním problém neměla. Naopak je to jeden z mála který mi sedí, často jsem po jiných mívala chrapot. Několikrát mě ale v lekárně upozorňovali abych si pořádně vyplachovala pusu.
Ivodička:já vím, mám ještě ventolín pro případ nouze.
ecobec sem nafasovala tento týden po pozitivních bronchoprovokačních testech
Raga po inhalaci si čistím zuby. a chraptím a sem hodně zahleněná. i se mi zdá že je ta dušnost horší, ale nevím jeslti sit o nedělám sama, tím že na to myslím třeba abych neměla nějakou blbou reakci
ono mě ty provokační tessty trochu vyděsily musela jsem vdechovat tu látku no a dost brzy sem se začla dusit, tak mi pak dali ventolin to jsem zas byla na nervy kdy to zabere.no naštěstí zabral asi za 10minut a spirometr se vrátil do normálu, ale zážitek nic moc ![]()
Jo vím, také jsem na tom byla, to dávají vdechovat histamin. Taky jsem se začala dusit brzy. Já měla problémy s práškovýma inhalatorama, to jsem vždycky měla hrozný kašel a hůře se mi dýchalo. Pak mi to změnili. Těžko říct u tebe, bud vysadit a nebo počkat jestli se to do těch 14 dní třeba neupraví. Mám úplně stejné spreje ventolin i ecobec.
No já taky nevim jeslti to zkoušet dál brát, nebo počkat na vyjádření doktora. nerada bych to přeršovala ale docela se bojim aby to nebylo čim dál horší jeslti mi to fakt vadí. asi to zkusím ještě večer a uvidím když to bd ezas horší tak s ena to vykašlu ![]()
@Marciii Ty jo a nechceš si raději zajet na tu pohotovost do nemocnice? Aby to s tebou ještě neseklo. ![]()
@ivodička píše:
Já ho dávám dceři. Bohužel ji je rok a půl, takže mi neřekne, jak ji po něm je
Ale snáší ho normálně, brala 2 ráno, 2 večer…žádné vedlejší účinky nepozoruji…snad jen to, že po roce užívání má zvýšenou chuť k jídlu, ale to dělají všechny kortikoidy…
i moje dcera ho bere již od 6 měsíců, teď jí je 20m a má ho pořád a žádné vedlejší účinky nemá, aspoň myslím ![]()
@Lastkecka píše:
@Marciii Ty jo a nechceš si raději zajet na tu pohotovost do nemocnice? Aby to s tebou ještě neseklo.
mně je ted dobře ![]()
@terezka24 A budou ho zkoušet u vás vysadit?? Dcerka ho bere také od 6m a je ji 17m…
@ivodička
Zkoušeli jsme ho vysadit v 18m, ale během týdne ho měla opět zpět
Přes zimu a odbobí chřipek máme dávky 2 vdechy ráno a 2 večer, jinak máme 1 ráno a 1 večer.
A při velké dušnosti máme jako SOS Berodual