EEG s pomalými vlnami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
388
4.4.22 19:51

EEG s pomalými vlnami

Dobrý večer,

V pátek nás propustili z nemocnice. Syn, 7 let v pondělí spadl z kola, vypadal bez potíží. V úterý mu začalo nachlazení, že kterého se pak v nemocnici vyklubal Covid. Odvezla nás tam RZP, protože když jsem syna budila večer, abych mu dala antipyretikum, předvedl něco jako febrilní křeče. Jenže na ty je prý starý. Byli jsme do pátku na monitoru v Motole, už se záchvat neopakoval, oční pozadí v pořádku, ale EEG popsala paní doktorka " v širších mezích normy", ale s přítomností pomalých vln vzadu více vpravo. Pokud tomu někdo rozumíte…je možné, že to bylo tím, že měl při tom vyšetření teplotu?
Bude se to s odstupem opakovat, bude i MR mozku. Synek se jeví normálně, předpokládám, že nějaké krvácení do mozku by se už projevilo.
Ani není jasné, co vyvolalo doma ten záchvat. Měl sice asi 39,3, ale na první febrilní křeče prý už jak jsem psala starý. Pokud by někdo k tomu něco měl, děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15410
4.4.22 20:02

@Pudloslava by mohla poradit. Drźím palce, ať je syn v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.22 20:16

Nejsem lékař. Ale mé pěstounské dítě před svátky zkolabovalo. Mělo vysokou teplotu. V létě mu bude 7 let. Myslela jsem, že to byly febrilní křeče, na ty je prý ale moc staré. Z nemocnice nás objednali na další hospitalizaci na neurologii. Tam se shodli, že to byl epileptický záchvat. Na EEG měl velmi pomalé vlny, ty má ale normálně pomalé, je postižený, tentokrát byly ale trochu pomalejší. Co to znamená ve vašem případě, nevím, ale podle toho, co mi říkali lékaři, se i u vás mohlo jednat o epileptický záchvat.

• Citovat
  • Upravit
388
4.4.22 20:19

@ivašot. Děkuji! Vím, že sem pár lékařů chodí, tak jsem to zkusila. Zakázala jsem si příliš googlovat, v Motole jsme objednaní na tu MR na začátek května, do té doby musím sehnat dobrého neurologa. V Motole je to dle propouštějícího doktora bez šance a já o ani usilovat asi nebudu, když je tam tak plno.
On se při tom pádu uhodil do hlavy. Nevím jak moc, nikdo to neviděl, protože s kamarádem ujeli z dohledu a když se vrátili k nám tak nebrečel a ani mi to neřekl. Dozvěděla jsem se to až den poté v úterý, kdy večer předvedl ten záchvat při horečce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
4.4.22 20:28
@Anonymní píše:
Nejsem lékař. Ale mé pěstounské dítě před svátky zkolabovalo. Mělo vysokou teplotu. V létě mu bude 7 let. Myslela jsem, že to byly febrilní křeče, na ty je prý ale moc staré. Z nemocnice nás objednali na další hospitalizaci na neurologii. Tam se shodli, že to byl epileptický záchvat. Na EEG měl velmi pomalé vlny, ty má ale normálně pomalé, je postižený, tentokrát byly ale trochu pomalejší. Co to znamená ve vašem případě, nevím, ale podle toho, co mi říkali lékaři, se i u vás mohlo jednat o epileptický záchvat.

Děkuji! Mně taky řekli, že to mohl být 1.epileptický záchvat, ale na eeg prý známky svědčící pro epilepsii vyloženě nebyly. Netuším, zda by tam ten proběhlý jeden záchvat musel být nutně vidět ( něco jako známky proběhlého infarktu staršího data na ekg). Můj syn postižený není, je v 1.třídě a vše normální. Nosí naslouchátka od 2 let pro percepční nedoslýchavost, ale s tím to asi nesouvisí, to by mi snad řekli. Při tom vyšetření eeg ta naslouchátka neměl, měl ucpaný nos a říkal, že mu to dělá zle. On má asi 50 % ztrátu sluchu, takže normální mluvené slovo slyší, neslyší až šeptání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.4.22 07:40

@BlueFox nejsem dětský neurolog. pomalé vlny celkem neznamenají nic, asymetrie nálezu je důvod pro provedení zobrazovacího vyšetření - MR. Pokud máte termín na květen, zvedla bych telefon a obvolala všechna pražská pracoviště - vždycky se někde něco uvolní a kdo tahle volá, jde na MR do dvou dnů.
Oni mu neudělali akutně CT?
Nepřísluší mi rýpat do postupu v dětské neurologii.

Epileptik může mít mezi záchvaty EEG úplně v pořádku. Horečka může vyprovokovat záchvat i u neepileptika, Je to pak provokovaný záchvat a na takový má každý zdravý 1× za život „nárok“. Takže stran epilepsie se prostě uvidí. Epilepsie je obvykle velmi dobře zvládatelná léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
5.4.22 08:36

@Pudloslava
Děkuji moc za názor!
CT akutní zvažovali, ale protože se neurologicky( přijali nás v Motole v 1 ráno překladem z Bulovky, protože tam mají otevřenou JIP a orientační antigen na Covid vyšel pozitivně, takže hledali jiné pracoviště) jevil v pořádku, tak postupovali takto. Úraz se stal v pondělí asi v 16 hodin. Dělali oční pozadí právě kvůli známkám městnání. Dnes budu obvolávat neurology, nevím, zda se snažit dostat do Motola, mám tam nějaké známé… zkusím tedy obvolat i dřívější termín MR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí