Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Holky,
mátě někdo zkušenost s dovolenou v lednu v Egyptě? Příští rok by jsme chtěli vyrazit, odpočinout si, tak by mě zajímalo jaké destinace doporučujete a na co si dát třeba pozor… Prostě nějaké „egyptské rady“ ![]()
Pozor na záhadné smrti neznámým jedem. Jinak teda nevím jestli tam bude dost teplo. V zimě se jezdí spíš na Kanáry ![]()
Ahoj letos jsme byli v Egyptě v půlce února. Byli jsme v oblasti Sharm el shake. Přes den jsme měli vedro, okolo 30stupňů, počítej, že okolo páté už začíná být tma a trochu chladno. Takže na pláž spíš dopoledne a hned po obědě. Většinou jsem večer měla svetřík a dlouhé kalhoty a bylo mi akorát.
Takže uplná pohoda, nemluvě o tom, že nás to stálo na týden na jednu osobu all inclusive 8tis, takže za dovolenou v zimě u moře fakt super. ![]()
@a1j2a3
upláceli jste? Bylo nám razeno, že si máme vzít dolary a dát je třeba do pasu, aby nás ihned ubytovali
@bobda píše:
@a1j2a3
upláceli jste? Bylo nám razeno, že si máme vzít dolary a dát je třeba do pasu, aby nás ihned ubytovali
nene, nebylo potřeba. Jen při příletu se na letišti ptali zda budeme po Egyptě cestovat, přítel řekl, že jo a platili jsme 400dolarů za vízum. Necestovali jsem, ale špatně sme rozuměli dotazu.
Ostatní, kteří řekli, že ne, že budou jen v hotelu, neplatili nic. Jestli mužu doporučit, vemte si i eura, v hotelu výlety se platili v eurech, my je bohužel neměli a pak když sme museli výlet platit v dolarech, měli pro nás dost nevýhodný kurz.
@a1j2a3
Partner právě o výletech nechce ani slyšet.. co vše jste viděli a jak to bylo s bezpečností na výletech? Brala sis s sebou nějaké prášky? Prý se v ČR prodávají nějaké přímo egyptské ![]()
@bobda my jeli jen na jeden výlet, ten byl docela poblíž, ale bohužel nebyl český průvodce, byl v němčině, takže nic moc. Viděli jsme kostel, meku, byli jsme na tržišti. Jednou jsme si zajeli vedle do města na nákupy, jednou stačilo. Jsou šíleně otravní, dotěrní, tahají tě do těch obchodů a když si nic nekoupíš tak někteří jsou i na tebe hnusní a naštvaní. Vyhovovalo mi být zalezlá v hotelovým komplexu, jinak všude jinde cestuju ráda po okolí. Ostatní výlety jsme zavrhli, všude se jelo třeba 8hod. což je na mě dost dlouho - bývá mi v buse špatně. A teď bych se asi i bála z důvodu bezpečnosti. Prášky nám dala nějaký kamarádka co tam byla, že jsou to přímo ty egyptské, už nevím jak se jmenovali, ale nakonec sme stejně skončili u klasiky, imodium a endiaron. ![]()
@a1j2a3
jojo, právě z toho důvodu mi hned oznámil, že výlety nee.. Já si myslím, že i v tom komplexu se zabavíme.. a měli jste nějaké zdravotní problémy? Jaká byla spokojenost s jídlem?
@bobda píše:
@a1j2a3
To děláme jak v Egyptě, tak v Tunisu ![]()
@bobda píše:
@a1j2a3
Partner právě o výletech nechce ani slyšet.. co vše jste viděli a jak to bylo s bezpečností na výletech? Brala sis s sebou nějaké prášky? Prý se v ČR prodávají nějaké přímo egyptské
Léky jsem si nebrala.Na srajdu prodávají přímo tam, to vám poradí delegát. Byli jsme na výletě v Luxoru s plavbou po Nilu.Bylo to fajn, ráda vidím kus země, kde jsme na dovolené. Byli jsme v Hurghadě, hotel Zahabia.Za mně spokojenost. Moře super. Známá jezdí leta do hotelu Sea Gull. Naopak nedoporučuju Triton, šli jsme kolem něj procházkou a šílenost ![]()
@Tereza1986
radči budu počítat, že by taková situace mohla nastat. člověk nikdy neví, kdy se mu prachy budou hodit ![]()
@bobda píše:
@Tereza1986
taky jste tam byli v zimě? Jaký bylo počasí?
Byli jsme v půlce října. Na pláži už dost foukalo. Máma byla na Silvestra v Sharmu a měli hrozný vedra.
Jinak pár těch dolarů dejte jako bakšiš, když něco budete potřebovat. Na začátku pobytu necháváme pokojským, aby se o pokoj hezky staraly
Na té recepci se dávají, aby ti dali hezčí pokoj.