Egypt leden/unor

13503
5.1.10 20:02

Egypt leden/unor

Ahoj
byla jste nektera v tuhle dobu v Egypte?Pokud ano zajimalo by me jake to tam bylo,pocasi atd.Je mi jasne ze se asi brzo stmiva,tak jako vsude kde je poust.
Samo ze na koupani v mori to nebude,ale s malou bychom byli u bazenu,hotel samo s all inklusive,aspon 5*.Hlavni je jet nekam za slunickem,nebavi me to pocasi tady.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7890
5.1.10 20:18

Asi před 4-mi lety jsem byla na začátku února v Dahabu. Všechno se touhle dobou odvíjí od větru!!!!!
První týden vítr foukal…Moji známí byli právě lyžovat v Itálii a psali mi sms, jak lyžují jen v tričku, jaké je horko…já jim psala z Egypta, že mám na sbě úplně všechno oblečení, co mám s sebou a umírám zimou! :lol: :lol: Opravdu, chodila jsem oblečená:
tričko, mikina, windstoperová mikina (nebo goretexka), džíny, teplé ponožky,boty …a pozor!! Měla jsem kulicha (zatepleného, s vrstvou Thinsulate) a přes toho kulicha jsem musela mít ještě kapucu, jinak by mi uši umrzly a hlava třeštila :lol: Vypadala jsem jak debil a bylo mi to jedno, hlavně neumrznout.
Na pokoji nám museli zapnout topení, první noc, kdy jsme přijeli a nešlo jsme spali v mikinách a jektali zubama.
Ještě doplním, že nebyla úplně zima, bylo minimálně 18st, možná i víc, ale ten vítr byl hrozně studený a silný, když bylo závětří nebo ustal, hned bylo teplo!

No a druhý týden vítr ustal, bylo příjemných asi 22 - 25 st. Na plavky a koupání úplně to nebylo, ale dalo se jen tak v tílku vyhřívat na sluníčku. :-)

Tak doufám, že jsem tě nevystrašila… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.1.10 20:55

no teda tak ted nevim nevim…ale ten vitr znam,byla jsem pred tremi lety ve Vegas na Vanoce a jak nebyl vitr tak jsem chodila jen v dzinach a triku a jak zafoukal tak jsem mela pisek vsude a ja na sobe zimni bundu,cepici i rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
5.1.10 22:10

V Egyptě jsme byli koncem února-začátek března.Počasí bylo super-tady sněhová kalamita a -15 st.,my jsme psali že je 30 st. a ležíme u moře.To bylo dost studené,ale koupat se dalo-i kamarádky dvouletý klučina.Ale na tu dobu to bylo počasí atypicky teplé a vydařené díky tomu že skoro nefoukal vítr.Riskli jsme to a počasí vyšlo-večer jsme měli na sobě bundy a když jsme seděli na balkoně,byla zima.V bezéně se nadalo koupat ani se zatnutýma zubama,tam nebyl opravdu nikdo.
Podruhé jsme byli v Egyptě začátkem dubna-to už je počasí pěkné.Tepla se dala vydržet dobře.V Káhiře bylo dokonce i na světřík-asi přechod z rozpáleného Luxoru,kde při odjezdu vlaku bylo skoro 50 st.,tak ranní dojezd do Káhiry kde bylo cca 25 st. byl šokem.
Ale přesto moře bylo docela chladné.Koupali jsme se,ale než jsme se osvěžili ve vodě,déle to trvalo.I bazén byl dobrý,dalo se ve vodě vydržet.
Takže bych se spíš snažila zimu nějak přečkat-prvně jsme do Egypta letěli jako únik před dlouhoou zimou,takže vím co tě tam táhne.I ten březen ještě bývá nejistý-ten samý rok co jsme měli pěkný únor byla kamarádka v polovině března a měli tak hrozné větry,že si tam kupovali další oblečení+ písek měli všude,ani z vlasů nešel vymýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.1.10 22:52

My byli v Egyptě na začátku března. Ve vnitrozemí (Káhira, Luxor) hezky teplo, kolem 25 C. U moře taky, ale fučel neskutečný vítr. Moře bylo relativně teplé, ale než jsem se tam z lehátka přepravila, bylo mi z větru zima … V bazénech voda ledová.
Pokud jet, tak si dát pozor, aby byla voda v bazénech vyhřívaná a tvar hotelu nejlépe do hlubokého U, aby to byl alespoň částečný větrolam …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.1.10 22:54

My jsme taky byli před pár lety v únoru (v Hurghádě) a bylo krásně teplo - i na koupání v moři. I když jeden den nám pršelo, jinak bylo fakt pěkně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.1.10 09:03

My jsme byli v Sharmu před třemi lety v únoru kolem Valentýna. Bylo tak kolem 25 stupnů, voda v moři měla tak kolem 20 - 21. Jelikož jsme tam jeli vysloveně kvůli šnorchlování tak jsme to museli zkousnout, ale byli jsme tam jen hodinu dopoledne a hodinu odpoledne. Když jsme vylezli z vody, tak jsme se choulili kvůli studenému větru do osušky. Týden před námi tam prý padal sníh. Vy k moři nechcete, ale ten problém s větrem bude i u bazénu.
Co se týče hvězdiček, můžeš koukat i po 4+, my byli max. spokojeni. Samozřejmě je to i hotel od hotelu.
Taky letos uvažujeme o Egyptě, ale asi tak říjen. Z vlastní zkušenosti vám radši doporučuju spíš druhou půlku března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
6.1.10 14:33

tak my jsme byli cca 6 let zpátky v Sharmu na Nový rok a před 3 lety v Hurgadě na začátku prosince, oboje příjemných cca 27stupňů, v moři jsme se koupali, v bazénu se nedalo, byl ledový a vidím že jsme tuto zkušenost neměli sami, takže opravdu vybírat, aby byl bazén vyhřívaný, tak držím palec ať dobře vyberete a dovolenou si užijete, já bych jela hned :-( ten egypt před třemi lety byl moje poslední moře a už se mi táááááááááááááák stýská :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.1.10 12:33

Tak teda vypada to tak ze asi pockam ten mesic,mesic a pul a mozna se vyhnu tomu vetru o kterem vsechny pisete.Vitr dokaze byt hodne neprijemny a i kdyz je teplo tak se v nem clovek nezahreje.
Dekuji za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
15.4.12 11:38

Známá byla v Hurghadě v březnu,měli neskutečný vedro.Moje máma byla na Silvestra v Sharmu,taky padali vedrem.A já byla v říjnu v Hurghadě a byla mi zima :lol: Hodně foukalo a po výlezu z moře…hm nic moc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Botorka
10.1.13 08:18

Ahoj, určitě jed do Hurgady do Jungle park aqua. Pro děti je to ráj a je tam překrásné. Koukni se na internetu. Přímo tam je aqua park a několik bazénu a asi 6 restauraci a plno věci pro děti. Byla jsem nadšena. A když das do pasu asi10 dolaru ale záleží na tobě kolik jim das, tak Ti daji lepší pokoj. Bohužel nemám zkušenost s tímhle ročním období ale byla jsem tam koncem dubna a bylo tam nádherné a horko jak blázen. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
312
1.2.14 15:48

Ahojky rada bych otevrela tuhle diskuzi chystame se 16.2 do Marsa alam mate nekdo aktualni zkusenosti? jaky je tam pocasi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.2.14 12:31

Egypt

Ahoj lulu1986, my sme boli v Marsa alam minuly rok zacatkem unora a bylo perfektne a teplo aj na kupanie. Takze zalezi ako vyjde pocasie, letos letime z Prahy 16.2. tak sa mozno uvidime, ak by si chcela este neake info napis na ***

Příspěvek upraven administrátorem 2.2.2014 14:40 - kontaktní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
5.2.14 15:28

@pali77 fakt? my chceme 15.2. ta sobota je pro nás přijatelnější a do jakého hotelu jestli se můžu zeptat? my máme tři adepty Sentido Oriental Dream, El Phistone a od eximu Fantasia :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.2.14 17:47

Egypt

My ideme do Happy life cez exim na 12 dni je to akosi lacnejsie ako na 8 :). Uvidime, minuly rok sme boli s fischer v Calimera akassia a myslim ze to je v okoli najlepsi hotel + ceska klubova animatorka sa starala o dieta pocas dna takze dcera s nami ani nechcela byt.
Letos skusame nieco nove tak uvidime, tie hotely co pises nepoznam skus recenzie na ivia.cz alebo orbion.cz - el phistone myslim ze sme nechceli lebo nema molo a ja dost snorchlujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí