Egypt - střevní potíže

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.7.24 13:24

Egypt- střevní potíže

Ahoj, chci se zeptat. Jedeme s dětmi poprvé do Egypta.. nějaké rady jak se vyhnout pomstě?? Vím, že to člověk asi úplně neovlivní, ale co nejist, nepít a tak.. díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snorlaxik
30.7.24 13:30

Netláskat při AI pátý přes devátý.
Pili jsme tedy balenou vodu, zuby sincistioi normálně, dávali si jídlo na ulici, klidně i s ledem. Ale nebyli jsme v žádném rezortu, kde bychom od rána do večera neustále něco jedli a pili.

Příspěvek upraven 30.07.24 v 13:34

• Citovat
  • Upravit
24617
30.7.24 13:32

Hlavně hlídat vodu. Ale jestli tě to má chytnout, nepomůže nic, hele.

Příspěvek upraven 30.07.24 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
30.7.24 13:33

Taky bych řekla hlavně netřískat do sebe jedno přes druhé… v tom vedru to má svoji daň.
A jinak se zkusit vyhnout ledu (pokud už taky nemají značený z výroby), oplachovanému ovoci apod. :nevim:
A hlavně nepít vodu z kohoutku!

• Citovat
  • Upravit
35582
30.7.24 13:34

Nic s ledem, ovoce co se umývá, zuby čistit taky balenou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
30.7.24 13:35

Bacha na led v drinku, my jsme jsme na nej dojeli v Turecku a to byl fakt lepsi hotel, kde by me nanapadlo, ze ho delaji z „normalni“ vody.

• Citovat
  • Upravit
24617
30.7.24 13:36
@Snorlaxik píše: Více

Tak jsou země, kde můžeš tláskat do aleluja a nepose. reš se. Ten problém není jenom o množství jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10669
30.7.24 13:39

Nijak :D. Můžeš jíst normálně, střídmě a stejně je to ve vzduchu, nebo na površích ;). Většinou se všechno vaří a vyrábí z balené vody, takže o vodě to není. Doporučuji pro děti koupit v eg. lékárně sirup Diax, který pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
30.7.24 13:39
@lucad77 píše: Více

Není to jen o množství jídla, ale souvisí to s tím. Mnozí přijedou na all inclusive a stanou se z nich neřízené střely, perou do sebe páté přes deváté od rána do večera a potom se diví :mrgreen:
To klima tam je jiné a na trávicí systém to vliv má :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
30.7.24 13:41
@lucad77 píše: Více

Přijde mi, že ten problém je hlavně z toho tláskání. Byla jsem v dost rizikových zemích a nikde jsem se nepo. A pokud jsem tam byla s rodinou, tak ani ta neměla problém. Ale nejezdíme do AI rezortů, takže bych řekla, že to je primárně tím.

• Citovat
  • Upravit
15768
30.7.24 13:42
@Anonymní píše: Více

Jestli teď jedete do Egypta s dětmi, tak předpokládám, že za trest. Tak ať to mají se vším všudy, ni? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
30.7.24 13:44

Někdo se desinfikuje ráno slivovicí :mrgreen: nemyslím, že to úplně pomáhá, v Egyptě mám tenhle problém skoro pokaždé (asi jejich led nebo špatně myté nádobí), ale mají tam přímo na to jejich přípravek za pár usd, jmenuje se to Antinal
v čr to nekoupíš
je to přímo na ty jejich svinstva a druhý den OK…
takže jezdím v klidu, vím, že tohle zabere..
klidně vem i endiform/živ. uhlí, ale na ty jejich kultury to moc nezabírá, mně teda vůbec :mrgreen:
užijte dovču, je tam krásné moře, akorát letíte v hrozném vedru, vemte 50+, spálíte se, po x tripech volím egypt jen v měsících 4-5 a 9-začátek 11, leč, to si člověk musí vyzkoušet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
30.7.24 13:44
@Snorlaxik píše: Více

Dost záleží na tom, jaký má kdo zažívání. Někdo to odnese s plnou parádou, i když dodržuje vše možné, někdo může žrát živé stonožky a pít vodu z Gangy a nic mu to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10669
30.7.24 13:46
@Zumpa píše: Více

Přesně tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35582
30.7.24 13:46
@Lucy75 píše: Více

Mě právě zase naopak ty jejich léky vůbec nepomohly až naše imodium, mi konečně zastavilo průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí