Eklektický obojek pro psa - jaký máte?

69
11.7.23 18:00

Eklektický obojek pro psa - jaký máte?

Vždy jsme měli Dogtrace. Naposledy Dogtrace professional 2000 - dosah na 2 km v otevřeném prostoru. Povedlo se jej ztratit a teď řeším, zda jej koupit znovu a nebo jestli existuje nějaká levnější, srovnatelná alternativa s podobným dosahem, která je voděodolná. Stávající varianta vychází na cca 6500,–.

Díky předem za vaše zkušenosti :)

Všechny „antiobojkáře“ zase předem prosím, aby se zdrželi offtopiců. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
11.7.23 20:02

Žádný el. nemáme. A to si troufám nechat psa, aby šel bez vodítka i po cestě. Jde mi při noze a neuhne bokem, když to nedovolím. Napřed jsme zkoušeli od mala na polní cestě. Kde nic nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
11.7.23 20:50

Máme dog trace 600. Pokud si s ním byla spokojená, tak jdi do něj zas. U minulé fenky, nám do něj vytekly baterie, tak jsme ho poslali na opravu a za pár dní se vrátil opravený a nebylo to ani moc drahé. Nyní ho teda nepoužíváme, štěně je pako a musí být zatím na špagátě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
11.7.23 20:55
@Kelsey píše: Žádný el. nemáme. A to si troufám nechat psa, aby šel bez vodítka i po cestě. Jde mi při noze a neuhne bokem, když to nedovolím. Napřed jsme zkoušeli od mala na polní cestě. Kde nic nejezdí.

My máme lovecké plemeno a to jak vidí srnku nebo zajíce tak mizí. Takže jsme ho u minulé fenky pořídili, ránu dostala všeho všudy asi třikrát, pak stačilo jen pípnout a mazala zpátky. Díky obojku pak chodila na volno i ke stáru, kdy přestávala slyšet, protože pípnutí za krkem slyšela dobře a věděla, že má jít zpátky. Nejsem proto, aby se pes mlátil atd. ale když nám poprvé zdrhla za srnou a šla přes hlavní silnici a dopadlo to srna před autem a Dixie za autem, tak jsme do toho šli a od té doby pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.7.23 22:00

@Kelsey ptala jsem se lidí, kteří obojky používají. Pokud je nepoužíváte, stačilo se v diskusi nevyjadřovat a nedělat off topicy.

@Aspera asi jo, asi zkusím DogTrace zas. Na amazonu jsem našla nějaké další značky jako je PATPET ale bojím se, že ten dosah bude slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.7.23 02:45

Obecne plati, ze dam prednost vyrobku, ktery ma dobre posefovany servis, idealne tedy i vyrobu blizko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný