Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vždy jsme měli Dogtrace. Naposledy Dogtrace professional 2000 - dosah na 2 km v otevřeném prostoru. Povedlo se jej ztratit a teď řeším, zda jej koupit znovu a nebo jestli existuje nějaká levnější, srovnatelná alternativa s podobným dosahem, která je voděodolná. Stávající varianta vychází na cca 6500,–.
Díky předem za vaše zkušenosti ![]()
Všechny „antiobojkáře“ zase předem prosím, aby se zdrželi offtopiců. ![]()
Žádný el. nemáme. A to si troufám nechat psa, aby šel bez vodítka i po cestě. Jde mi při noze a neuhne bokem, když to nedovolím. Napřed jsme zkoušeli od mala na polní cestě. Kde nic nejezdí.
Máme dog trace 600. Pokud si s ním byla spokojená, tak jdi do něj zas. U minulé fenky, nám do něj vytekly baterie, tak jsme ho poslali na opravu a za pár dní se vrátil opravený a nebylo to ani moc drahé. Nyní ho teda nepoužíváme, štěně je pako a musí být zatím na špagátě.
@Kelsey píše: Žádný el. nemáme. A to si troufám nechat psa, aby šel bez vodítka i po cestě. Jde mi při noze a neuhne bokem, když to nedovolím. Napřed jsme zkoušeli od mala na polní cestě. Kde nic nejezdí.
My máme lovecké plemeno a to jak vidí srnku nebo zajíce tak mizí. Takže jsme ho u minulé fenky pořídili, ránu dostala všeho všudy asi třikrát, pak stačilo jen pípnout a mazala zpátky. Díky obojku pak chodila na volno i ke stáru, kdy přestávala slyšet, protože pípnutí za krkem slyšela dobře a věděla, že má jít zpátky. Nejsem proto, aby se pes mlátil atd. ale když nám poprvé zdrhla za srnou a šla přes hlavní silnici a dopadlo to srna před autem a Dixie za autem, tak jsme do toho šli a od té doby pohoda.
@Kelsey ptala jsem se lidí, kteří obojky používají. Pokud je nepoužíváte, stačilo se v diskusi nevyjadřovat a nedělat off topicy.
@Aspera asi jo, asi zkusím DogTrace zas. Na amazonu jsem našla nějaké další značky jako je PATPET ale bojím se, že ten dosah bude slabší.
Obecne plati, ze dam prednost vyrobku, ktery ma dobre posefovany servis, idealne tedy i vyrobu blizko.