Kotě smrdí - jak bojovat proti smradu?

Anonymní
10.7.23 08:28

Kotě smrdí

Ahoj,

máme v bytě 6 měsíční kotě. Nepouštíme jí ven, záchod čistíme 2× denně a kotě stejně hrozně zapáchá. Koupili jsme nějaký speciální bio šampon pro koťata, pomůže to tak na den-dva a kotě potom zase smrdí. Máte někdo zkušenosti jak toto řešit? Příbuzní mají kočky a stejný problém nemají. Naše kotě má hodně hustou srst, takže mě napadá jen, že když jde vykonat potřebu, tak se ten smrad nasákne do srsti. Je to opravdu silný zápach, nevíme už co s tím. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79931
10.7.23 08:40
@Anonymní píše:
Ahoj,máme v bytě 6 měsíční kotě. Nepouštíme jí ven, záchod čistíme 2× denně a kotě stejně hrozně zapáchá. Koupili jsme nějaký speciální bio šampon pro koťata, pomůže to tak na den-dva a kotě potom zase smrdí. Máte někdo zkušenosti jak toto řešit? Příbuzní mají kočky a stejný problém nemají. Naše kotě má hodně hustou srst, takže mě napadá jen, že když jde vykonat potřebu, tak se ten smrad nasákne do srsti. Je to opravdu silný zápach, nevíme už co s tím. :(

a veterinář na to říká co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79931
10.7.23 08:51
@Anonymní píše:
Ahoj,máme v bytě 6 měsíční kotě. Nepouštíme jí ven, záchod čistíme 2× denně a kotě stejně hrozně zapáchá. Koupili jsme nějaký speciální bio šampon pro koťata, pomůže to tak na den-dva a kotě potom zase smrdí. Máte někdo zkušenosti jak toto řešit? Příbuzní mají kočky a stejný problém nemají. Naše kotě má hodně hustou srst, takže mě napadá jen, že když jde vykonat potřebu, tak se ten smrad nasákne do srsti. Je to opravdu silný zápach, nevíme už co s tím. :(

jako normální to vůbec není, měli jsme doma postupně už spoustu koček a žádná nesmrděla, kočkám smrdí z tlamky zblízka, nebo smrdí kočičí wc po velké potřebě, ale aby smrdělo kotě, není normální,
proto se ptám na veterináře, kotě bude zřejmě nemocné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 09:14

Když byla na posledním očkování, tak všechno bylo ok, smrdí poslední dva měsíce. @stinga

• Citovat
  • Upravit
102455
10.7.23 09:23
@Anonymní píše:
Když byla na posledním očkování, tak všechno bylo ok, smrdí poslední dva měsíce. @stinga

No, tak by to tam asi chtělo dojit ted, ne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.7.23 09:30

A co třeba navštívit veterinu? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43335
10.7.23 09:34

Vážně myslíš, že se tu dozvíš víc než na veterině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
10.7.23 09:40

Normální to není. Jděte s ním k veterináři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
10.7.23 10:26

A je kotě řádně odčervené?

@Anonymní píše:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 10:45

@Prostě Vodnář ano, i naočkované. Skočím s ní k veterináři.

• Citovat
  • Upravit
7221
10.7.23 11:44

Většinu sveho dětství a dospívání jsem žila obklopena kočkami a koťaty. Nikdy, žádné kotě nesmrdelo. Ba naopak mi přišlo, že mají „miminkovskou“ vůní. Zapáchající kočičí dítě bude mít nejspíš nějaký problém. Jen tak hodim : zánět kůže, dutin, problém s ledvinami.
Pokud je to kočka do bytu bude nejspíš řádně chodit ne preventivní prohlídky. Tudíž, co řekl veterinář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33119
10.7.23 17:02

Zdravá kocka nesmrdi. Nechala bych mu udělat krevní rozbor. Mám zkušenosti se zápachem pro onemocnění štítné žlázy, ledvin. Vždy se tedy jednalo o kočičí seniory.
Případně smrdí z tlamy při zánětu dásní/problémy se zubním kamenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
10.7.23 17:08

To smrdí těma výkalama?
nebo dá se ten smrad k něčemu přirovnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.7.23 17:13

Jak jako smrdi, jako kdxz k nemu cichnu jako ke kozisku kdekoliv, nebo jak..a cim… vcera jsem civhala k nasemu kocourovi a uplne mi pripadalo, ze voni jak stenatko :), to uz ma dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
13.7.23 19:53

To bude nějaká plíseň, řešte to u veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný