Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky
vybírám jméno pro své mimčo a tak jsem se chtěla zeptat zda nemáte někdo k dispozici knihu Jak se bude vaše dítě jmenovat od Knappové v pdf
Popřípadě se chci zeptat, jak mám postupovat pokud vybrané jméno není v kalendáři. Líbilo by se mi Soffí
Zkus stahnout na uloz to. Pokud je ale jneno uz nekdy pouzite ve svete, tedy registrovane, nemusis postupovat nijak.Jen pred porodem nahlasis jako kazde jine.
@wildcherry Tam jsem se dívala a nic jsem bohužel nenašla
…a pokud by registrované nebylo?
@klarka133 píše:
@wildcherry Tam jsem se dívala a nic jsem bohužel nenašla…a pokud by registrované nebylo?
tak si na matrice o to zazadas, ale Soffi urcite je.Na Knappovou bych stejne nespolehala.Zkus zagooglit(doslova na googlu) seznam cizich jmen. Nedovedes si predstavit, co vsechno za jmena existuje.Ale Soffie na 100% je, takze bych to neresila. Mmmchdm, hezke jmeno
.A moje obe dcery maji zdvojene pismeno ve jmene.
@klarka133 Pokud by Soffí nebyla v matriční knize jmen, tak pak budou chtít posudek od Knappové, že jméno skutečně existuje a ve světě se používá. A to už pak budeš muset zavolat Knappove. Zeptej se nejprve na matrce, tam Ti to řeknou, jestli to jde bez posudku nebo ne. ![]()
@klarka133 Soffí tam není. Je tam Sofia, Sofía, sofie, sofija, Sofja ![]()
Jinak pokud chceš dát toto jméno, tak dle jistého paragrafu matričního zákona dojdeš na matriku a tam doložíš doklad vydaný znalcem, že toto jméno existuje a je možné ho použít - znalec ověří jeho základní a spisovné podoby - buď schválí, nebo ne. Ale u tohoto moc nepředpokládám ![]()
@klarka133 Podle mě Soffí určitě nebude (už proto, že s čárkou bys musela vycházet z češtiny, a v češtině to jistě není), a pokud nebude matrikářka nějak echt laxní, tak Ti to nepovolí. U Soffie už bych si tak jistá nebyla, i když zase: pokud to nepovolí matrikářka a půjdete ke Knappové, tak může rozhodnout, že „chybný zápis (tzn. jednou výjimečně takto zapsané jméno) není důvodem pro povolení jména“. Já být Tebou, zvolila bych něco tradičnějšího. Kamarádka má třeba Sofii, a Sofí jí běžně říká.
Jé taky by mě zajímalo, jestli není někde v pdf..
My nad jménem pořád tápeme… ![]()
Jo aha, jako primo s carkou? Soffí? Tak to nevim, ale Soffi si myslim, ze urcite je.
Tak děkuji holky
zítra skočím na matriku a uvidím jak pochodím v nejhorším to jistí Nelly to už mi snad uznají když v cizině existuje
Zdravím, nějak se nemůžu dopátrat, zda nebude problém na matrice se jménem ZARA. Nemáte někdo knihu nebo zkušenosti s tímto jménem? DĚKUJI
Holky, chtla bych obnovit diskuzi, nevite jestli seznam tech 14000 jmen od knappove nevisi nekde na netu? Hledam, hledam, nenachazim…uloz.to jsem zkousela…