Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevíte náhodou, jak je to s označením st(starší) a ml (mladší) u jména, když se syn a otec jmenují stejně? dopisuje je se to k tomu jménu normálně (např František Novák ml.) a záleží jen na mně, zda to napíši nebo se to už nedopisuje, nebo je to jedno, nebo se o to musí někde žádat, že to chceme dopisovat to st. a ml.? myšleno hlavně při zřizování účtů, občanky atd…
Řekla bych, že je to neformální označení
spíš když někomu píšeš dopis nebo o někom mluvíš.
Mamka a sestra se jmenují stejně a nikdy jsem neviděla, že by kdekoli tuto zkratku měly. Na občance a jiných úředních věcech rozhoduje rodné číslo
Přesně tak. Nebo si myslíš, že Rudolf Hrušínský nejml. to v občance? A co by tam pak měl jeho syn, další Rudla v řadě? Nejnejml?
@LadyTommy ne že bych to extra řešila, spíš ze zajímavosti, jen sem přemýšlela, že až bude mladej velkej, tak když jim budou chodit různé dopisy z bank, pojišťoven atd, tak že na obálce je jen jméno a adresa, rč tam není tak aby si nelezli do pošty ![]()
Máme v rodině a nikam se to nepsalo, nehlasilo. Tam jde spíš asi o to, kdyz jsou už oba dospělý a bydlí spolu, aby jim chodila správně pošta, jinak si to neumím vysvětlit k čemu ![]()
@Ivuša.Nen No a oni i pak budou bydlet v jedné domácnosti? Moc to řešíš.
@Ivuša.Nen píše:
@LadyTommy ne že bych to extra řešila, spíš ze zajímavosti, jen sem přemýšlela, že až bude mladej velkej, tak když jim budou chodit různé dopisy z bank, pojišťoven atd, tak že na obálce je jen jméno a adresa, rč tam není tak aby si nelezli do pošty
u nás to tak bylo taky. Mamka a ségra se jmenujou stejně a poštu si otevírali navzájem ![]()
@jessikka píše:
@Ivuša.Nen No a oni i pak budou bydlet v jedné domácnosti? Moc to řešíš.
no co ty víš, třeba bude mít 35 let a budeme ho mít stále na krku ![]()
bylo to myšleno opravdu jen ze zajímavosti… kdyby mi to tak moc vadilo, tak se syn nebude jmenovat po otci ![]()
@mexxx no a pak si nechtěně odhalí své druhé tajné životy a je oheň na střeše
![]()
@Ivuša.Nen do doby než se syn odstěhuje si budou lést nejspíš do pošty. Proto jsem bojovala, aby syn neměl jméno po otci a měli každý své. ![]()
@Ivuša.Nen píše:
@mexxx no a pak si nechtěně odhalí své druhé tajné životy a je oheň na střeše![]()
![]()
![]()
já se tomu vždycky smála. Přišlo mi, že mamka toho trochu využívala a schválně otevírala poštu i když už podle obálky věděla, že to nejspíš není její ![]()
@Aspera asi jim tu poštu budu otvírat já, ať se nehádají
já s tímhle ani nezkoušela bojovat… ještě než sme přemýšleli o dětech už se vědělo, že kluk bude po otci a dědovi a pradědovi a praprababičce a dál to neznám ![]()
@jessikka píše:
Přesně tak. Nebo si myslíš, že Rudolf Hrušínský nejml. to v občance? A co by tam pak měl jeho syn, další Rudla v řadě? Nejnejml?
Mám dojem, že u emerických dynastií se pak píšou římské číslice, takže RH IV. Ale v občance by to asi neměl ![]()
@Ivuša.Nen píše:
@LadyTommy ne že bych to extra řešila, spíš ze zajímavosti, jen sem přemýšlela, že až bude mladej velkej, tak když jim budou chodit různé dopisy z bank, pojišťoven atd, tak že na obálce je jen jméno a adresa, rč tam není tak aby si nelezli do pošty
Mému muži chodí ml. na dopisu jen z bytového družstva, ale to jen proto, že v tomhle bytě před ním bydlel jeho otec. Banky, pojišťovny atd. to nerozlišují.