Označení st, ml

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
24.3.14 22:32
@Knihomyš píše:
@Ivuša.Nen Mám dojem, že ti to matrika prostě nepovolí, pokud tedy ví o předchozích dětech. Je na to myslím nějaký právní předpis, ale teď nevím, jaký.
Možná by to prošlo u polorodých sourozenců, kdybys měla každý děcko s jiným chlapem, tak by asi všichni mohli být Pepík. Ale přísahat bych na to nemohla.

Je to tak, jak říkáte, zákon to vysloveně zakazuje, aby mělo dítě stejné jméno jako jeho žijící sourozenec. U těch polorodých nevím, ale kdo by to dělal a proč, mít děti se stejným jménem? Ale asi to jde, nedávno jsme četla diskusi, kde psala paní, že čeká holčičku s rozvedeným mužem. A ptala se, jestli je blbé dát jí stejné jméno, jaké má dcera z jeho prvního manželství(se kterou se prý vinou exmanželky nestýká). No, ženské na diskusi jí to dost rozmlouvaly, hlavně s ohledem na ty holčičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 22:34

@pe-terka opravdu bych to neudělala, jen přemýšlím nad kravinama :mrgreen:, ale jsem zas o něco chytřejší „že se to nesmí“… díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
24.3.14 23:51
@Ivuša.Nen píše:
@Emilie no určitě se něčemu podobnému nevyhnem… :-Djinak mě napadla ještě jedna blbost, neznáte někoho, kdo by dal dvěma dcerám nebo synům stejná jména? že by doma bylo třeba 5 Pepiků? :-D

Znám pána, co má z prvního manželství syna Karla, a pak z druhého manželství dalšího syna - Karla ;) Povolit mu to nejdřív nechtěli, ale pak svolili, když má každej Karel jinou matku, jen stejnýho otce ;)
Ale tomu pánovi už je přes 70, Karlikům tak okolo pajdy, takže jestli by to takhle šlo i teď, netuším :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
25.3.14 00:14

Ja jsem spis premyslela, zda jde dat detem stejne jmeno, ale v jinem tvaru? Priklad treba ze by jedno dite bylo Nela a druhe Nelly? Nebo Marie a Maria?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.3.14 02:18

@LadyTommy : asi by to zalezelo na posouzeni matriky :think: Sestrenky muz pry chce Alenku a Lenku…sice jina jmena, ale taky „skvele“ rozlisitelna
Muj chlap ma skvely napad dat detem jmeno Petr a Petra (hadejte, jak se jmenuje :roll: )…taky jsem rikala, ja pak zarvu Peto a vy se na me vsichni 3 vytento, ze je to na nekoho jineho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.14 08:08
@beruska9 píše:
@LadyTommy : asi by to zalezelo na posouzeni matriky :think: Sestrenky muz pry chce Alenku a Lenku…sice jina jmena, ale taky „skvele“ rozlisitelna
Muj chlap ma skvely napad dat detem jmeno Petr a Petra (hadejte, jak se jmenuje :roll: )…taky jsem rikala, ja pak zarvu Peto a vy se na me vsichni 3 vytento, ze je to na nekoho jineho :mrgreen:

V jedné pohádce byla Lenka, Elenka a Helenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.3.14 09:29
@Ivuša.Nen píše:
@Emilie nejde? to mi někdo může jakoby zakázat abych měla 3 syny se stejným jménem? :lol:
jako generačně to chápu, že jich může být i 10 když jsou to strejčci, pradědečci atd a dům je fakt velkej :-D ale určitě bych skončila na Nově, že mám doma 3 dcery Mařenky 3,6 a 9 let :-D ale asi bych byla originální :palec:

Neskoncila bys na Nove, protoze zakon nedovoluje aby se zijici deti stejnych rodicu jmenovali stejne. Prave kvuli bblaznum s takovymi napady jako mit doma pet Pepiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.3.14 09:31
@pe-terka píše:
Je to tak, jak říkáte, zákon to vysloveně zakazuje, aby mělo dítě stejné jméno jako jeho žijící sourozenec. U těch polorodých nevím, ale kdo by to dělal a proč, mít děti se stejným jménem? Ale asi to jde, nedávno jsme četla diskusi, kde psala paní, že čeká holčičku s rozvedeným mužem. A ptala se, jestli je blbé dát jí stejné jméno, jaké má dcera z jeho prvního manželství(se kterou se prý vinou exmanželky nestýká). No, ženské na diskusi jí to dost rozmlouvaly, hlavně s ohledem na ty holčičky…

U polorodych to jde, jsou primo deefinovani stejni rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze