Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ivuša.Nen píše:
@LadyTommy ne že bych to extra řešila, spíš ze zajímavosti, jen sem přemýšlela, že až bude mladej velkej, tak když jim budou chodit různé dopisy z bank, pojišťoven atd, tak že na obálce je jen jméno a adresa, rč tam není tak aby si nelezli do pošty
Mému muži chodí ml. na dopisu jen z bytového družstva, ale to jen proto, že v tomhle bytě před ním bydlel jeho otec. Banky, pojišťovny atd. to nerozlišují.
@mexxx píše:
já se tomu vždycky smála. Přišlo mi, že mamka toho trochu využívala a schválně otevírala poštu i když už podle obálky věděla, že to nejspíš není její
no ale co kdyby to náhodou vážně bylo pro mamku
nejhorší na těch stejných jménech je, že se buď otočí oba, nebo ani jeden…ta druhá možnost je pravděpodobnější
![]()
@Knihomyš píše:
Mám dojem, že u emerických dynastií se pak píšou římské číslice, takže RH IV. Ale v občance by to asi neměl
jééé to by se mi líbilo… bych si připadala, že mám doma šlechtice a já bych byla hraběnka deChléve ![]()
Jj, s tou poštou atd. je to boj. Můj muž se jmenuje po otci a je to pořád. Nakonec mají i stejný titul. To označení je jedině neformální, tak snad rozlišit jedině tím případným titulem.
@jessikka píše:
@Ivuša.Nen No a oni i pak budou bydlet v jedné domácnosti? Moc to řešíš.
A proč by nebydleli v jednom domě?
Taťka a brácha se jmenujou stejně. A nebudeš tomu věřit, bydlí v jednom domě, mají společnou schránku - ale každý má svou domácnost
. Pokud si nejsou jistí, že je ta pošta pro ně, tak ji otevřou společně a pak si to vyjasní…
pokud někdo psal soukromé dopisy vysloveně bráchovi, tak tam ml. napsal…
Já jen příspěvek do pranice, syn se jmenuje jako jeho děda (a druhej má stejný první písmeno). Jednou byli na delších prázdninách u babičky a dědy (tchánovců) a já jim s sebou pro jistotu dala i kartičky od pojišťovny. Babi je dala k ostatním dokladům a děda je prý našel a ptal se, proč ho babička bez jeho vědomí přepsala do jiný pojišťovny, zvláště když ta „stará“ ještě platí.
![]()
Presne, v urednim styku se to nepouziva, v soukromem je to na zvazeni odesilatele
U nas ro resil tata a bracha…v telefonu, s postou.
Nicmene, myslis, ze papirove dopisy maji pred sebou jeste dlouhou budoucnost? Ja bych to zas tak moc neresila ![]()
@Emilie no určitě se něčemu podobnému nevyhnem… ![]()
jinak mě napadla ještě jedna blbost, neznáte někoho, kdo by dal dvěma dcerám nebo synům stejná jména? že by doma bylo třeba 5 Pepiků? ![]()
@beruska9 neboj, to jen tak přemýšlím za dlouhých zimních večerů ![]()
ale dík holky, aspoň už vím, že to není vůbec oficiální označení ![]()
@Ivuša.Nen píše:
@Emilie no určitě se něčemu podobnému nevyhnem…jinak mě napadla ještě jedna blbost, neznáte někoho, kdo by dal dvěma dcerám nebo synům stejná jména? že by doma bylo třeba 5 Pepiků?
To snad ani nedje, že by se všichni jmenovali Josef. Ale pokud jde třeba o „Mirka“, pak by se mohli jmenovat Miroslav, Jaromír, Slavomír, Mirek… No ale jinak vím o domě plným Pepiků, ale tam to jde skrz generace…
@Emilie nejde? to mi někdo může jakoby zakázat abych měla 3 syny se stejným jménem? ![]()
jako generačně to chápu, že jich může být i 10 když jsou to strejčci, pradědečci atd a dům je fakt velkej
ale určitě bych skončila na Nově, že mám doma 3 dcery Mařenky 3,6 a 9 let
ale asi bych byla originální ![]()
Tak proto máti mě dala jméno po sobě, aby mě mohla šacovat výpis z banky, já to věděla
Ještě že už 7let bydlím mimo
![]()
@Ivuša.Nen Mám dojem, že ti to matrika prostě nepovolí, pokud tedy ví o předchozích dětech. Je na to myslím nějaký právní předpis, ale teď nevím, jaký.
Možná by to prošlo u polorodých sourozenců, kdybys měla každý děcko s jiným chlapem, tak by asi všichni mohli být Pepík. Ale přísahat bych na to nemohla.
@Knihomyš ty jo to fakt
? no to by mě v životě nenapadlo že se to nesmí…možná proto to tak nikdo nemá ![]()