Označení st, ml

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
24.3.14 21:33
@Ivuša.Nen píše:
@LadyTommy ne že bych to extra řešila, spíš ze zajímavosti, jen sem přemýšlela, že až bude mladej velkej, tak když jim budou chodit různé dopisy z bank, pojišťoven atd, tak že na obálce je jen jméno a adresa, rč tam není tak aby si nelezli do pošty :-D

Mému muži chodí ml. na dopisu jen z bytového družstva, ale to jen proto, že v tomhle bytě před ním bydlel jeho otec. Banky, pojišťovny atd. to nerozlišují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 21:33
@mexxx píše:
já se tomu vždycky smála. Přišlo mi, že mamka toho trochu využívala a schválně otevírala poštu i když už podle obálky věděla, že to nejspíš není její :lol:

no ale co kdyby to náhodou vážně bylo pro mamku :-D nejhorší na těch stejných jménech je, že se buď otočí oba, nebo ani jeden…ta druhá možnost je pravděpodobnější :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 21:35
@Knihomyš píše:
Mám dojem, že u emerických dynastií se pak píšou římské číslice, takže RH IV. Ale v občance by to asi neměl :)

jééé to by se mi líbilo… bych si připadala, že mám doma šlechtice a já bych byla hraběnka deChléve :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
24.3.14 21:39

Jj, s tou poštou atd. je to boj. Můj muž se jmenuje po otci a je to pořád. Nakonec mají i stejný titul. To označení je jedině neformální, tak snad rozlišit jedině tím případným titulem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 21:47

@Levandule121 tak dáme pak mladýho študovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
24.3.14 21:54
@jessikka píše:
@Ivuša.Nen No a oni i pak budou bydlet v jedné domácnosti? Moc to řešíš.

A proč by nebydleli v jednom domě?
Taťka a brácha se jmenujou stejně. A nebudeš tomu věřit, bydlí v jednom domě, mají společnou schránku - ale každý má svou domácnost :mrgreen:. Pokud si nejsou jistí, že je ta pošta pro ně, tak ji otevřou společně a pak si to vyjasní…
pokud někdo psal soukromé dopisy vysloveně bráchovi, tak tam ml. napsal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.3.14 21:59

Já jen příspěvek do pranice, syn se jmenuje jako jeho děda (a druhej má stejný první písmeno). Jednou byli na delších prázdninách u babičky a dědy (tchánovců) a já jim s sebou pro jistotu dala i kartičky od pojišťovny. Babi je dala k ostatním dokladům a děda je prý našel a ptal se, proč ho babička bez jeho vědomí přepsala do jiný pojišťovny, zvláště když ta „stará“ ještě platí. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.3.14 22:02

Presne, v urednim styku se to nepouziva, v soukromem je to na zvazeni odesilatele ;-) U nas ro resil tata a bracha…v telefonu, s postou.
Nicmene, myslis, ze papirove dopisy maji pred sebou jeste dlouhou budoucnost? Ja bych to zas tak moc neresila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 22:05

@Emilie no určitě se něčemu podobnému nevyhnem… :-D

jinak mě napadla ještě jedna blbost, neznáte někoho, kdo by dal dvěma dcerám nebo synům stejná jména? že by doma bylo třeba 5 Pepiků? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 22:07

@beruska9 neboj, to jen tak přemýšlím za dlouhých zimních večerů :-D

ale dík holky, aspoň už vím, že to není vůbec oficiální označení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.3.14 22:08
@Ivuša.Nen píše:
@Emilie no určitě se něčemu podobnému nevyhnem… :-Djinak mě napadla ještě jedna blbost, neznáte někoho, kdo by dal dvěma dcerám nebo synům stejná jména? že by doma bylo třeba 5 Pepiků? :-D

To snad ani nedje, že by se všichni jmenovali Josef. Ale pokud jde třeba o „Mirka“, pak by se mohli jmenovat Miroslav, Jaromír, Slavomír, Mirek… No ale jinak vím o domě plným Pepiků, ale tam to jde skrz generace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 22:13

@Emilie nejde? to mi někdo může jakoby zakázat abych měla 3 syny se stejným jménem? :lol:
jako generačně to chápu, že jich může být i 10 když jsou to strejčci, pradědečci atd a dům je fakt velkej :-D ale určitě bych skončila na Nově, že mám doma 3 dcery Mařenky 3,6 a 9 let :-D ale asi bych byla originální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
24.3.14 22:18

Tak proto máti mě dala jméno po sobě, aby mě mohla šacovat výpis z banky, já to věděla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ještě že už 7let bydlím mimo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.3.14 22:20

@Ivuša.Nen Mám dojem, že ti to matrika prostě nepovolí, pokud tedy ví o předchozích dětech. Je na to myslím nějaký právní předpis, ale teď nevím, jaký.
Možná by to prošlo u polorodých sourozenců, kdybys měla každý děcko s jiným chlapem, tak by asi všichni mohli být Pepík. Ale přísahat bych na to nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.14 22:25

@Knihomyš ty jo to fakt 8o? no to by mě v životě nenapadlo že se to nesmí…možná proto to tak nikdo nemá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze