Ekzém a mastné prádlo

441
20.3.10 08:14

ekzém a mastné prádlo

Ahoj,
moc prosím o radu.Mám dceru s at. ekzémem a mažu ji tělo modrou indulonou asi stoktát za den a její prádlo je i po vyprání stále mastné :cry: .Nechci dávat více prášku,když má špatnou kůži,aviváž nedávám.A to ji měním prádlo na doma i dvakrát denně.Naše prádlo je v poho a její stále mastné…dřív jsem si myslela,že je stále mokré,ale né,je mastné.Není na to nějaká finta :palec: .Děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
20.3.10 08:29

Syn měl taky ekzémy asi tak do 5 měsíců,měl také mastné oblečení,tak jsem to normálně prala ručně v trošičce jaru :roll: Ale samozřejmě se to musí pořádně opláchnout,nesmí to pěnit,já to oplachovala snad hodinu,ale mastnota byla pryč.MOžná že by to pustilo i něčím jiným,ale u nás jsem třeba jednou vyzkoušela vanish a syn byl v mžiku celý flekatý.Prostě to nesnesl.Pak to pustilo i mýdlem,ale ne tak jak jarem,asi i záleží na složení krému,já indulonou nemazala.A i dneska mu věci,které jdou přímo na kůži(bodynka,slipky) peru v mýdle z Deemka z přírodních olejů :oops: A máme po problému.Dneska ty prášky je jedno velké svinstvo a kor když má mimi náchylnou pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
20.3.10 09:16

Ahoj,
i u nás se bojovalo s atopákem.
Jen mi bylo vysvětleno, že různé mastné krémy dělají pouze ochranou vrstvu na kůži a ta se pak neodmašťuje, ale zároveň nic „nenasakuje“.
Doktorka mi dala olej do koupele a tělové mléko, které se kvůli složení dostává i do kůže a dítko je jen mastné a dobře se to mlíko roztírá. oblečení jsem měla vždy v pohodě.
Dneska je malému pět a půl, atopák je pryč, jen suchá kůžička zůstala a tak si dáváme jen tu koupel.
A je fakt super, já se v ní koupu taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
20.3.10 09:36

Katko,můžu poprosit o značku toho mýdla,dnes jedu do DM drogerie,hodila bych oko.Díky :-)

Medulinko,prosím tě co je to za olej do vody????A to tělové mléko je stejné značky?

Ona ji ta indulona dost sedí na ten ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.3.10 09:39

Eli je to klasické mýdlo od Alverde,stojí kolem 20 Kč.Jinak já syna koupala v této koupeli: http://www.docsimon.cz/…roztok-500ml
a hrozně nám to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.3.10 09:41

A mléko jsme používali toto: http://www.docsimon.cz/…-mleko-200ml
Je ještě v modrém,ten je silnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
20.3.10 09:57

Tak Katko,toto přesně máme doma.I olej i mléko.Uplně přesně,je pravda,že prádlo,jsem mastné neměla,ale zase to dceři opravdu nepomohlo.Asi máme silnější ekzém :-( .Taky jsme to dostali od kožní.Ale ta indulona je na její kůži momentálně lepší.
Zkusím to mýdlo,díky.Nastrouhám si ho a naředím vodou a budu v něm prát a uvidím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
20.3.10 10:05

asi to napíšu špatně, ale jmenuje se to nějak EXCIPIAL nebo tak něco a je to jedné značky. jo a když Ti to napíše doktor, tak čast hradí pojišťovna.
Teď jsem kupovala Linola Fett Ölbad
Jsem fakt děsně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
20.3.10 10:10

koukám, že už ho máš.
Dáda měl taky strašnej exem a už jsem museli dát slabé kortikoidy. Zase je stačilo máznout jednou a rychle se to zlepšilo, pak zas koupele a olej. Kortikoidy jsem mu mázla tak 4× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
20.3.10 10:56

Linolu olej taky mám,taky jsme ji zkoušeli a bohužel nám nepomáhá???Ted koupeme v ovesných vločkách,a zkoušíme homeopatii,uvidíme.Snad budeme mít taky štěstí a ekzém se nám zlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bdg
5
24.6.13 22:15

tip - praní prádla mastného od mastí při ekzému

To eliskaanezka:

Řešíme stejný problém - dcera 17 let se maže několikrát denně po celém tělě konopnou mastí a promašťuje modrou indulonou. Prádlo bylo i při opakované vyvářce s předpírkou a zvýšeným dávkováním prášku stále mastné, hlavně žmolky tuku v rukávech a nohavicích. Zkoušeli jsme nejrůznější dostupné prášky bez výrazného rozdílu. (Populární mazlavé mýdlo z jádrového mýdla mi po několika praních zaneslo pračku i prádlo nánosem jakoby žluklého tuku.)

Většinou jsme museli každou várku prát na vyvářku, než bylo prádlo čisté + před každým dalším praním obrátit z líce na rub a pak zase zpět a to opakovat 4 - 5 krát (!), což je z hlediska spotřeby energií, prášku i vody katastrofa - a také prádlo je velmi rychle silně seprané. Nakonec mne to donutilo hledat systémové řešení a hledala jsem, v čem perou nemocnice, hotely atp.
Momentálně už 14 dní peru s přídavkem tzv. Zesilovače účinku praní Zeva G http://eshop.hms-sro.cz/index.php?… nebo http://www.pemaspol.cz/page.asp?… za použití doporučeného pracího prášku Alfa Professional http://eshop.hms-sro.cz/index.php?… a jsem velice spokojená - prádlo je vyprané na dvakrát s jedním obrácením naruby, což je úspěch.

Po vyprání opakovaně máchám v čisté vodě bez aviváže. Min. 1 cyklus máchání navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
19.10.13 17:42

RE: tip - praní prádla mastného od mastí při ekzému

@bdg, díky za tip. Dosud jsem předpírala v jaru s nevalným úspěchem. Tu Zevu G dáváš prosímtě rovnou do pračky spolu s práškem nebo předpíráš ručně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bdg
5
1.11.13 15:11

To krrtka: omlouvám se za opožděnou reakci: ZEVU dávám rovnou do prádla, prádlo nijak nepoškozuje ani neodbarvuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bdg
5
14.1.14 14:58

Ještě jedna poznámka: při praní mastného prádla v předem plněné pračce Vám velice rychle začne „odcházet“ gumové těsnění kolem dveří pračky. S tím se nedá nic dělat - guma se poškozuje působením mastnoty. Jediné řešení je horem plněná pračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný