Ekzem a nebo vyrazka

17.2.22 04:14

Ekzem a nebo vyrazka

Ahoj holky, dotaz a prosba jelikoz zdravotnictví v zahraničí je katastrofální!!! Mám skoro 13ti měsíčního chlapečka kterymu se nejdřív udělali potnicky po celém telicku a nakonec z toho byla 4 a 5 dětská nemoc, kterou určili doktoři. Nicméně tahle dětská nemoc už nás skoro trápí 2 měsíce a já nevím co s tím. Já už od svého dětství trpím na atopicky ekzem, vždy takhle přes zimu a shodou okolnosti ho mám stejně tak dlouho jako malej tuhle vyrazku. Doktoři mě stale ujišťuji ze to není vyrážka a ani alergie na nic ze to je dle nich 4 a 5 dětská nemoc. No ale mě se to moc nezdá. Neměla jste některá z vás podobné zkušenosti? Máme všelijaké masticky, po bepanthenu na ekzem, po mycí pěny proti atopickemu ekzemu a krému a tekutého pudru. Ale nic nám zatím nepomaha. Jsem z toho dost na větvi. Když se ptam “holandských” zdravotníků a personálu zda by byli tak ochotni a vzali nám krev aby zjistili příčinu ekzemu nebo vyrážky tak dle nich to není nic závazného a jedna se pouze o dětské nemoci. Bohužel v holandském zdravotnictví je jeden prakticky lékař úplně na vše, po očního lékaře ke gynekologovi…a pokud vám tento prakticky lékař nenapíše nějaké do poručeni tak se nedostanete bohužel nikam…k příspěvku přidám fotky, abyste věděly vo co go 🤟🏻 ☺️️ některé fotky nejsou moc dobre vidět ale tyhle pupinky ( vypadají jak spaleniny když se oparite horkou vodou ) a strupy na nozickach a mezi prsty. Předem díky za veškeré rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
17.2.22 06:05

Tohle vypadá jako sedmá nemoc, nebo se také nazývá syndrom ruka-pusa-noha. Typické jsou pro ni vysoké horečky a příznaky normální virozy(kašel, rýma, ale být nemusí). Když to odezní, udělají se puchýře právě na rukách, nohách a v puse, ale taky nemusí být na všech místech. Mohou napadnout i nehtové lůžko. Dlouho se to hojí, máš malý ji měl jako miminko a trvalo snad půl roku, než se mj zahojili. Ale nezůstaly ani jizvy. Promazávej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.22 08:47

@Aduš8 ty jo, zrovna tohle úterý jsem byla s malym u doktora a ten řekl ze alergie to není, ani ekzem, u mě řekl ze mám atopicky ale u malyho ze to vypadá na 4 a 5 nemoc dohromady. Pak se zeptal jak dlouho to trvá, říkám skoro dva měsíce ze to máme všichni ( já i partner ) bohužel zdravotnictví v Holandsku je takové ze pokud vám prakticky lékař nedá doporučení na odběr krve aby zjistili příčinu a nebo někam na kožní tak se nikam nedostanu… počkám tedy ještě do pondělí, to máme kontrolu u dětského lékaře, snad ta mi něco konečně napíše a někam nás pošle ☺️️ Čert vem nás dospělí my se z toho nějak vyhrabeme ale spis mi jde o prcka a teď už ho to začíná i svedet takže noce máme krásný 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.25 20:06

Dobrý den, nevíte někdo co to je? Mám to už asi týden a objevily se mi i nějaké další malé normální pupínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek