Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, mám dotaz zajímalo by mě jestli nevíte co by toto molo být? Mám to asi dva roky dr mi řekl, že je to ekzém, ale napsal mast pak další a další ale nic nepomáhá
Bolí to, štípe, vypadá to otřesně kolikrát mi to prasne až do krve a sotva hýbu prsty. Vůbec to vypaá hrozně když držím v ruce miminko
… Děkuji za jakoukoliv radu!!
řekla bych klasický ekzém - mě se dost po porodu zhoršil a klasické mastičky taky nezabíraly
na promazávání jsem si koupila excipial mast -je to jen vazelína bez parfemace, takže nijak nedráždí a neštípe. a jinak mě teda zázračně zabrala jarišova voda (nevím jak se to píše) koupila jsem v lékárně a tím potírám dvakrát denně. Neměla by se na velké plochy - typu celá záda, ale jinak v pohodě. A úžasně mi to vše zklidnilo a nic nesvědí. Ono i jak se s mimčem dost máchají ruce tak je to horší,a le mě zabralo toto ![]()
Teda věřím že to musí bolet.Tohle máme v rodině.začla bych na kožní a ať ti napíšou míchanou vazelinu,je žkutá a bezkonkurenční.Za týden byl pokoj.Večer budu mluvit se setrou napíšu jak se to jmenuje ![]()
werunkaw123 píše:
Díky… Jsem už fakt schopná vyzkoušet všechno
mám to samé akorát na malíčku
byla jsem na kožním a dr mi napsala kortikosteroidní mast Tryamcinolon zabere snad do půl hodiny a druhý den je po všem ale jak mile se přestane mazat začnou puchýřky moklvání svědění pak vysušení až k prasklinám
Triamcinolon E mám taky, ale ukurát mi to potom zežloutne a nic z toho
Jsem asi náká divná prej právě tohle pomůže každému!!
Ať ti dr. zkusí napsat locoid lipocream..obsahuje myslím hydrocortizol. Maže se tím v nejhorších stavech, hodně se to zklidní.
Hlavně nos rukavice, i když nebude mrznout, protže v zimě je to nejhorší.
Ahoj!
Mám totéž a diagnoza je atopickej ekzém. Pomáhá Triamcynolon, i když se mu vyhýbám jak nejdýl můžu. Když to praskne, bolí to jako čert, viď? A horší je to při mytí nádobí a tak, že jo?
určitě bych doporučovala na domácí práce nosit ochranné rukavice,potom dobře omýt-nejlépe v odvaru z řepíku-(ten je bezvadnej na kožní problémy)a po důkladném vysušení namazat(excipial,ondřejova mast,sudocream,konopná mast…)Těch věcí je spousta a nemusej se vždycky používat kortikoidy.Bezvadný jsou taky syrovátkový koupele-ty pomohly i mě- a na promazání lze použít i obyčejné nesolené vepřové sádlo.To dokáže divy
Jinak bych k tomu asi doporučila i nějaké „čištění“ i zevnitř.
jo a jak tady už někdo psal-používat rukavice i v zimě.Vlastně už teď když začíná být chladno.
pampalin píše:
Ahoj!
Mám totéž a diagnoza je atopickej ekzém. Pomáhá Triamcynolon, i když se mu vyhýbám jak nejdýl můžu. Když to praskne, bolí to jako čert, viď? A horší je to při mytí nádobí a tak, že jo?
Přesně tak… Tu mast mám taky doma, ale zrovna mi moc nepomáhá… rukavice používám hlavně při mytí nádobí podlahy, ael pořád se to tak nedá ![]()
pikolino píše:
určitě bych doporučovala na domácí práce nosit ochranné rukavice,potom dobře omýt-nejlépe v odvaru z řepíku-(ten je bezvadnej na kožní problémy)a po důkladném vysušení namazat(excipial,ondřejova mast,sudocream,konopná mast…)Těch věcí je spousta a nemusej se vždycky používat kortikoidy.Bezvadný jsou taky syrovátkový koupele-ty pomohly i mě- a na promazání lze použít i obyčejné nesolené vepřové sádlo.To dokáže divyJinak bych k tomu asi doporučila i nějaké „čištění“ i zevnitř.
Díky snad aspon něco z toho zabere budu zkoušet a zkoušet dál, protože tohle je fakt k vzteku a je to pěkně nepříjemný! Tu syrovátku už mi taky někdo radil asi bych to mohla zkusit ![]()
To samé měla moje babička,doktorka měla i podezření na lupénku,ale byl to spíš opravdu ekzém.Nejvíc jí pomohla již zmiňovaná mast Excipial a léčba UV světlem,na kterou chodila po doporučení doktorky.
Tak ať se toho brzy zbavíš ![]()
IvčaL píše:
To samé měla moje babička,doktorka měla i podezření na lupénku,ale byl to spíš opravdu ekzém.Nejvíc jí pomohla již zmiňovaná mast Excipial a léčba UV světlem,na kterou chodila po doporučení doktorky.
Tak ať se toho brzy zbavíš
Díky
O tom že se toho zbavím úplně jsem přestala snít už asi před rokem, ale hlavně bych chtěla aby to aspon přestalo bolet svědit štípat atd
Zkusím to navrhnout kožaři až mi zas bude psát nákej zázrak ![]()
Já nevytahuju ruce z kapes už ani teď. Dělá se mi to hlavně v zimě na rukách, ale ne moc. Když mám ruce venku z kapes a nesu např. tašku, tak mám hned 3 červené flíčky. Takže ruce vždy v teple!
Mě docela pomohla mořská voda + slunce. Škoda, že se ta mořská voda nedá koupit, asi jen moř. sůl.
Ten Excipial je dobrej. Já mám excipial U-lipolotio. Obsahuje ureu a tu nemusí každý snášet.
Jinak mám doma aloe květináč a po koupeli sem tam utrhnu lístek a potřu ruce, krásně to hydratuje.
Když umýváš nádobí nebo podlahu a máš rukavice, tak si do těch rukavic ještě dej bavlněný. Dají se koupit myslím v zahradnických potřebách. Jsou tenký bavlněný. Určitě to tolik nedráždí jako kontakt s gumovou rukavicí.
Když sem byla malá, tak mi doktorka doporučila na fakt suchý ruce udělat solamyl a máchat v tom ruce tak 10 minut, pak budou pěkně jemný.