Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Mám na Vás prosbičku.
Malá je alergická na zlato a tak musíme sehnat náušničky z nerez ocele. Byla jsem u nás v obchůdku, jsou malé ale paní mi řekla, že na děti nejsou vhodné protože jsou opravdu hodně těžké. Myslela jsem, že by mi nějaké dětské nerezky mohla sehnat,ale bylo vidět, že se ji do toho dost nechce, protože je to prý problém. No koukala jsem na netu a ženská asi měl pravdu ![]()
Neznáte nějaké stránečky kde jsou dětské náušničky z nerez oceli ???
Předem děkuju.
Chvilku to vypadalo u nás na stejný problém, a náušnice z chirurgické oceli mi rozmluvili, že jsou nevhodné pro malé dítě, že jsou těžké.
Zatím jsme jí vrátili zlaté a vypadá to zatím dobře, ale pokud by zase byli problémy, zkusila bych stříbro a když by jí nesedlo ani to, tak bych jí nechala uši zarůst a až by byla starší tak bych jí koupila tu chirurgickou ocel.
o alergii na zlato slyším prvně.Já mám na nikl,který je ve stříbře a podobným…takže knoflíky,naušnice,prstýnky,plechovky od ovoce nic z to nesmím,hned se osypu. Ale vím, že to není osaženo právě v té chirurg.oceli a titanu.Tak zkus i titanové.
a podle mě těžší teda nejsou,mám jich spoustu velikostí a přijdou mi stejné jako ostatní ze zlata.Když vybereš nějaký maličký tak to bude určo v pohodě.
jj. myslím chirurgickou ocel. Já dirky nechala propíchnout a Mudr nasadil zlaté náušničky. Ale když jsem tam přišla a on tu hrůzu viděl, usoudil, že se jedná o alergii na zlato. Stříbro ji dávat nechci, protže to nesnesu ani já, tak si říkám, že naše cíťa na tom bude asi ještě hůř.
A už to nechci riskovat. Takže koukám po lehkých nerezkách. Nemusejí být nijak krásný, bude stačit, že budou kvalitní. Teď jsem jedny našla,jsou i hezoučký,ale zas ten obchod na mne moc dobře nepůsobí, takže mám strach abych nekoupila nerezky co zreznou :-/
Jinak o alergii na zlato jsem slyšela taky prvně. Říkal, že to není častý,ale bývá, to už máme alergii na kravskou bílkovinu,laktózu a teď myslím, že mrnce vadila i sušení tráva ve váze,chjo:-(
http://www.marilin.cz/detail.php?…
Tady jsem našla ty náušničky jen musím zjistit kolik váží. V obchodě paní říkala tak obě do 1.2 - 1.5 g max.
Jinak v obchodě jsem měla za výlohou vybraný krásný malilinký. Tak když říkala, že jsou těžký, tak jednu dala na váhu a měla 1.6g pak vzala klasické (větší) dětské zlaté a obě dvě 1.3g takže asi i když se nezdají, tak ten rozdíl tam bude.
My jsme nechávali malé nastřelit náušničky z chir. oceli a jsou lehké, zkus se zeptat ve zlatnictví na ty nastřelovací.
Sandy1506 píše:
My jsme nechávali malé nastřelit náušničky z chir. oceli a jsou lehké, zkus se zeptat ve zlatnictví na ty nastřelovací.
Tak tyhle mi ve zlatniství nechtěli prodat, že je jen nastřelujou a neprodávají jen tak. ![]()
Ale určitě jsou
- a pak titanové, ale ty jsou prý dost drahé.
Alergie na zlato - prý to není konkrétně na zlato, ale na nějakou tu příměs, která se do zlatých náušnic dává.
Ja mam nekde ty nastrelovaci po male, pokud bys mela zajem, muzu je najit a poslat. Maji tusim ruzovy kaminek, ale uz jsem je fakt dlouho nevidela.
Ahoj,
my jsme kupovali tyto náušnice. Jsou k dostání ve variantě chir. ocel a titan. Dcera zlato taky nesnesla ![]()
PetkaK píše:Sandy1506 píše:
My jsme nechávali malé nastřelit náušničky z chir. oceli a jsou lehké, zkus se zeptat ve zlatnictví na ty nastřelovací.Tak tyhle mi ve zlatniství nechtěli prodat, že je jen nastřelujou a neprodávají jen tak.
Ale určitě jsou
Alergie na zlato - prý to není konkrétně na zlato, ale na nějakou tu příměs, která se do zlatých náušnic dává.- a pak titanové, ale ty jsou prý dost drahé.
To je blbé, taky je mám doma, kdyby jsi chtěla, mám hvězdičky bez kamínku.
Holky, moc děkuju
Ale manžel nechce náušničky, které mají „puzetu“ nebo zadní uzávěr na šroubek
Nějaké dítko si tak dlouho šmrdlalo uoško až ten šroubek snědlo(známé jeho rodiny) tak má strach. Je to v prčicích, ty náušničky co jsem našla já, tak už nemají no a psala jsem ještě do jiného shopu a chtěla vědět váhu-to mi ještě nikdo neodpověděl.
Teda jsem netušila, že to bude takto těžký ![]()
No poté co malé několikrát z ucha vypadli ty s tím šroubkem bych je taky nechtěla, aby je měla napořád.
Jednak by se to ztrácelo pořád, a za druhé minule jsem jednu část našla v postýlce pod její hlavou, a ona by to určitě strčila do pusy kdyby to našla.