Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, chtěla bych se vás zeptat už jsem opravdu bezdradna a unavená, na ruce mám bolestivou vyrazku když jsme byla u doktora řekl ze je to ekzem, dostala jsem silné kortikoidy na 7dni a nic mi nepomáhá, jsem poslana i na alergologii nikdy jsem to neměla a ani nikdo z rodiny, používám vinylove rukavice, nedotykam se zadnejch přípravku, rukavice mám maximálně 20minut, stále se mi to horší…i malinkou radu bych ocenila..
Mně tohle způsoboval lepek. Mám alergii na lepek (nikoli celiakii). Pomohlo vysadit ho a postupně se to zahojilo (nečekej zlepšení za týden). Může to být i mléčnými výrobky, zkus eliminační dietu a vysadit lepek a mléko alespoň na měsíc. Pak jedno z toho zařazovat a pozorovat, zda se ekzém zase nebude zhoršovat.
A ze bych cely život neměla alergii na lepek a najednou?
Ale děkuji za každou radu! Asi víte jak je to nepříjemné
Nápada me ještě, nemohlo by to byt něco čeho se rukama dotykam? kocarek?
@Lili1221 píše:
A ze bych cely život neměla alergii na lepek a najednou?Ale děkuji za každou radu! Asi víte jak je to nepříjemné
Mně se alergie na lepek projevila ve 28 letech ![]()
@Lili1221 píše:
Me bude 30 a nevíte proč to mám jen na rukou?
To fakt nevím, ale taky jsem to jinde neměla.
,Mne na tuto fazi ekzemu pomaha mazat Vincentka krem (vedou jej jako pletovy, myslim), nebo zabal z panenskeho olivoveho oleje, zkousejte ale opatrne kvuli te otevrene rane, at se vam nezaniti.
Mazte takto nejlepe po kazdem myti rukou, pripadne i jinych cinostech, ktere misto vysusi.
Pokud byste mela fazi mokvajici (svedici puchyrky s tekutinou), lze jako prvni pomoc uvarit hodne silny cerny caj, po vychladnuti do nej ponorit ruju a nechat oschnout na vzduchu. Trisloviny v caji mokvani vysusi a muzete zacit promazavat, aby se kuze neloupala a nepraskala a nevznikly dalsi podobne rany.
Jsem ekzematik a vyprat si neco v Arielu, tak si muzu rovnou rezervovat termin na koznim
Ale u tebe to muze zpusobovat klidne neco jineho. Ja treba nemuzu mit ani obycejne mydlo na ruce, jak je v necem SLS jako penidlo, tak mi to kuzi vysusuje a mam zadelano na ekzem. Jenomze zrovna SLS je vsude, takze jsem uz pred lety musela prejit na prirodni veci. To same parabeny a vubec jakekoliv ropne derivaty v kosmetice. Nemuzu proto ani nic, co obsahuje napriklad parafin nebo mineralni olej (vazelina, Indulina, Nivea…).
Kortikoidy s hromadou vedlejších účinků vám skutečně po nějaké době zaberou a problémy vymizí. V drtivé většině případů se po vysazení zase vrátí a vy jste tak každé 3 - 4 měsíce na kožním pro „novou dávku“, vlastní zkušenost. To, co se vám odráží na pokožce je nějaký vnitřní problém, játra, střeva, žaludek, zkuste se zaměřit tímto směrem. Bohužel nečekejte zázraky, platí pravidlo minimálně 1:10, tedy pokud jste si třeba špatným mikrobiomem postupně zadělávala na problém 10 let, bude odstranění příčin trvat minimálně rok. Odměnou vám pak je to, že to skutečně problém odstraní a ne jenom zamaskuje, jako kortikoidy. Nechci vás k ničemu nabádat, ale mě po 7 letech podobných peripetií a pravidelných návštěvách kožního odd a pravidelných dávkách kortikoidních mastí pomohl jeden známý pražský homeopat a do roka a půl bylo po problému a je mi úplně jedno, co si o tom tak zvaná věda myslí. Mě to prostě pomohlo a vyléčilo letitý problém, na který byla tzv věda krátká.
Zkuste prášek H2 InFuse, rozpouští se ve vodě a dají se dělat zábaly, hydratuje pokožku a podporuje regeneraci