Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všichni ![]()
Podobná diskuze tu sice je, ale zakládám novou
ve zkratce - mám ekzém po celém těle, začíná na hlavě končí na kotnikach. Jsem po porodu, pečuji o dvouměsíční miminko. Ekzém jsem už měla ale nikdy v takové míře. Maličkou nekojim, neboť můj stav je tak bolavý že se ani o plinu neohnu, musela jsem používat kortikoidy
není to řešení mít mastičku na celé tělo a jakmile vysadím je to zpět ![]()
Je to celkem na palici vůbec si tu mateřskou neužívám kvůli tomu, hodně mě to bolí i na dotek takže i od manžela
každopádně nechci brečet nebo se trápit. Má otázka zní… Pomohla někomu třeba dieta? Nebo nějaký specializovaný doktoři? Byla jsem u třech různých kožních všichni na mě nepříjemný
nebo jiná léčba? Půst, solárium, někdo třeba může napsat afirmace… moře asi ne když mám miminko. Co dalšího nevím opravdu
prosím teď nechci řešit ekzém u miminek nebo dětiček
každá rada nad zlato
![]()
Sama jsi nevypozorovala, co ti ekzém zhoršuje?
Určitě má na to vliv stres a hormony. Jak jsi na tom s omega-3 kyselinami? Bereš nějaké doplňky stravy? B, D, C, Zn?
A co ti Dr? Indikace k injekční léčbě kortikoidy než se to uklidní?
A co promazavani? Sneseš nebo ne? Zhoršuje se ti to?
@Roiny píše:
Ahojte všichni
Podobná diskuze tu sice je, ale zakládám novouve zkratce - mám ekzém po celém těle, začíná na hlavě končí na kotnikach. Jsem po porodu, pečuji o dvouměsíční miminko. Ekzém jsem už měla ale nikdy v takové míře. Maličkou nekojim, neboť můj stav je tak bolavý že se ani o plinu neohnu, musela jsem používat kortikoidy
není to řešení mít mastičku na celé tělo a jakmile vysadím je to zpět
Je to celkem na palici vůbec si tu mateřskou neužívám kvůli tomu, hodně mě to bolí i na dotek takže i od manželakaždopádně nechci brečet nebo se trápit. Má otázka zní… Pomohla někomu třeba dieta? Nebo nějaký specializovaný doktoři? Byla jsem u třech různých kožních všichni na mě nepříjemný
nebo jiná léčba? Půst, solárium, někdo třeba může napsat afirmace… moře asi ne když mám miminko. Co dalšího nevím opravdu
prosím teď nechci řešit ekzém u miminek nebo dětiček
každá rada nad zlato
![]()
Kožní je k ničemu. Běž na alergologii, na testy pravděpodobně se vyskytla nějaká alergie a hodně lidem prý pomáhá https://kup.bioatopik.eu/bio-atopik/?…
Nedělám reklamu, mě to nepomáhá, ale já jím dennodenně probitika na léčbu střev a zároveň jim to co nesmím, tak to bude spíš tím, než že mi nepomáhá mast ![]()
Vypozorováno zatím nemám. Vitamíny beru, když mi dělali různé vyšetření v těhotenství nasadili mi železo to beru a beru probiotika. Ta kůže je extrémně suchá takže promazavat musím často jinak kůže popraská ![]()
Dostala jsem injekci bohužel brzy se to vrátilo
snažím se nestresovat vím že je to vopruz ale věřím že něco pomůže, jen se správně odrazit ![]()
Já teda nejsem ekzematik, ale po cca 2 letech po porodu se mi udělal najednou ekzém na rukách- dlaně a prsty.. Praskající suchá kůže, někdy až do krve, bolelo to jak hrom.. Pomohlo úplně vysadit veškerý cukr- sladkosti, sladké pečivo, slazené čaje,.. mohla jsem aspoň ovoce- ne citrusy.. A po pár dnech nastalo postupné zlepšování.. Někomu vadí i mléčné výrobky, ty jsem teda jedla, ale převážně bílé jogurty, sýry, občas třeba Termix, když už jsem nemohla vydržet bez sladkostí.. Na noc hodně namazat ruce- modrá Indulona, SOS krém z Lidlu- je podobný jako Neutrogena a přes to bavlněné rukavice (mají v prac. oděvech) nebo v nouzi i bavlněné ponožky, ať krém na kůži vydrží co nejdéle.. Omezit styk s chemikáliemi- nádobí, podlahu mýt v rukavicích.. ![]()
U mě ekzém zpusobovalo mléko a mléčné výrobky. Častý alergen můžou být i vejce, lepek, kvasnice… Případně zkusit histaminovou dietu.
Holky moc děkuji. Tím mlékem to být může, samozřejmě i ten cukr. Všechno teď půjde z jídelníčku pryč
když zrovna sýry já miluji, nedá se nic dělat ale ![]()
@Roiny Přeju hodně sil, to omezení v jídelníčku není jednoduchý, ale zas za kůži bez ekzému určitě stojí! Kortikoidy jsou svinstvo a neřeší příčinu! Ekzém je jen projev potíží na kůži, může to být kombinace víc věcí- strava, stres.. Já byla první dny bez sladkostí úplně hotová, ale zvyknout se dá, cukr je fakt droga, čím víc ho člověk jí, tím víc na něj má chuť.. Po cca týdnu už mi to pak nevadilo, chce to přežít ten začátek,.tak přeju pevnou vůli! ![]()
Děkuji moc já zkusím nasadit dietu, nevzpomeneš si prosím tě zpětně jak dlouho držet než se objeví výsledek alespoň malý? Mám počítat s týdny nebo měsíci?
já vím že to u každého bude jiné, ale pro mou představu
jestli vydržím třeba měsíc a nic se nestane tak abych nepodlehla ![]()
Upřímně já jsem si to i myslela. Spíš jsem potřebovala slyšet že to někomu pomohlo
člověk prostě neví no, v dnešní době se řeší tolik věcí, tolik nemocí, na trhu x přípravků na všechno možný, spoustu druhů diet ![]()
Ale vzhledem k rozsahu si myslím že já to budu mít na dlouho ![]()
@Roiny Já teda měla jen ty ruce a stačil cca týden a bylo to o dost lepší.. Ale i když od té doby uplynulo už cca 7 let, pořád to dodržuju, ne tak striktně, ale celkově jsem hodně omezila sladké- čaje už jedině neslazené, čokolády max. 1 řada denně (dřív jsem byla schopná sníst i tabulku pár hodin), sladké jen po jídle, nikdy do prázdného žaludku.. Vydrž, výsledky stojí za to! ![]()
@Roiny A zjistila jsem, že pekelně mi to zhoršovala kombinace sladkého a citrusů (konkrétně mandarinky)..
Náročný to určitě bude, ale mám to ošklivý a musím s tím zatočit. Stejně se tomu nevyhnu, když u mě tohle propuklo
strava bude základním kamenem. Bez toho bych se patlala mastičkama do nekonečna ![]()
@Roiny Ještě mě napadlo, na promaštění kůže je ideální domácí nesolené sádlo- nedráždí a je složením podobné lidskému tuku..