Kopřivka? Co s tim delat

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.2.22 18:21

Kopřivka? Co s tim delat

Ahoj, prosím radu už nevíme co by.

Dcera 6let, má koprivku? Paní doktorka to viděla jen na foto proto v ty době co se jí jí udělalo jsme byli v karantene..řekla kopřivka a mastit fenistilem a dávat ditiaden. Brali jsme zmizelo to. Řekla ať si napíšu z čeho to může mít třeba alergie.. to jsme udělali. Týden to neměla a včera se jí to udělalo ale přes celý záda a ue to svědí. Tak já už nevím. Určitě za ní teď už zajdu aby jsme věděli xo ale měli jste to takhle někdo? Co mám ještě dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6749
26.2.22 19:00

Chudinka, já měla před tremi lety silnou alergickou reakci a kopřivku ještě teda horší od obličeje až po nohy, byla to hrůza, hrozně to pálilo a svědělo, nemohla jsem ani ležet. Raději zavolat, a k doktoru, ne napsali dokonce kortikoidy v tabletách a musela jsem na kontrolu častěji, odmítla jsem hospitalizaci, měla jsem doma miminko. Pak jsem šla v létě na testy na alergologii a našli mi toho teda dost. Chladit a určitě alespoň ten dithiaden opakovaně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
26.2.22 19:35

Mazat Fenistilem nemusíte, na pár dnů bude vhodné podávat druhogenerační antihistaminikum (např. volně prodejný Zyrtec™ tbl.). V případě opakování může dcera k rychlejšímu nástupu účinku tabletu rozkousat (urychlíme první fázi metabolismu léčiva).
Alergologické vyšetření je vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18576
26.2.22 20:19

Stali se mi par měsíců zpět. Alergiemi netrpim, ale asi se něco nahromadilo v těle, nebo jsem něčeho snedla moc. Fakt nevim. Řešila jsem dietou a cca týden brala zyrtec - půl ráno a pul večer. Pak to samo preslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
26.2.22 20:34

Muze to byt nasledek covidu, nedavno tu na to byla diskuze: https://www.emimino.cz/…vidu-455771/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 20:47

@karkuš zapomněla jsem dodat že jsme byli v karantene a kogid jsme neměli. Pouze jen s nakazenym v kontaktu.

• Citovat
  • Upravit
6749
26.2.22 21:44

@hospodki mě to taky přešlo za týden s léky na alergické reakce. Nikdy jsem alergiemi netrpěla, ale teď je mám, to se může stát, že přijde jakýkoli kdykoliv, tak možná taky příště na test ;) tím se nic nezkazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
26.2.22 21:46
@Anonymní píše:
@karkuš zapomněla jsem dodat že jsme byli v karantene a kogid jsme neměli. Pouze jen s nakazenym v kontaktu.

Může to být právě klidně ta alergie, určitě to chce je kožnímu a objednat na testy, můžete už právě teď, ono toho mají tolik, že to akorát vyjde na léto. Držím palce ať je lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18576
26.2.22 21:48

@pajulinkaa ne díky, myslím, ze těch cca 20 zyrtecu za mých 34 let vyslo levněji než zbytecne testovani ;) přešlo to do týdne, kdyby ne tak to řeším, takhle není duvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
27.2.22 07:46

@hospodki jasný, mě je taky 34 let, testy jsem měla gratis a teď alespoň vím, čemu se mám vyhýbat, abych to neměla znovu a nemusela do té nemocnice 🙈. Kdyby ti přišlo rok od toho znovu, tak přeci jenom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6110
15.3.22 02:08
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím radu už nevíme co by.Dcera 6let, má koprivku? Paní doktorka to viděla jen na foto proto v ty době co se jí jí udělalo jsme byli v karantene..řekla kopřivka a mastit fenistilem a dávat ditiaden. Brali jsme zmizelo to. Řekla ať si napíšu z čeho to může mít třeba alergie.. to jsme udělali. Týden to neměla a včera se jí to udělalo ale přes celý záda a ue to svědí. Tak já už nevím. Určitě za ní teď už zajdu aby jsme věděli xo ale měli jste to takhle někdo? Co mám ještě dělat?
@Anonymní píše:

Zdravim, jak jste na tom s koprivkou? Syn (bude mu 6) stale bojuje. Natirame ted druhy tyden zinkovou madti od Medarku. Antihist.mu nestiham dat. Pres den uz koprivku nema, zacne se skrabat nez si vever lehne, poskrabe se a usne, za 20 min je koprivka pryc. Porad dokola uz treti mesic. Za 14 dni nas posle mudra na kozni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek