Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn má už několikátý týden kopřivku, která se vyskytuje nejvíce před spaním. Změnila jsem prací prášek na bio eko, vysadili jsme citrusy, vitamíny,…v podstatě jsme postupně vysadili vše a na nic jsme nepřišli. Doktorka nám naordinovala Calciový sirup a večer antihistaminika. Ale co dál? Říkala, že to může být po covidu. Ten jsme meli o Vánocích. Syn neg. ale příznaky měl. Setkal se někdo s tím, že by měl víc jak měsíc po covidu kopřivku? Nevím už jak to vysledovat. Jednu dobu jej svědil zadek, tak jsme i odčervili, že by to mohlo mít spojitost ale zřejmě nemá. Rostou mu 6tky zuby ale o takové souvislosti naše doktorka prý nikdy neslyšela. Díky za reakce
Roušky a respirátory: Jak se o ně máme starat?
Sledujte: aktuální info o koronaviru na iDNES.cz
Přečtěte si článek: Jak se projevuje kopřivka a jak se jí zbavit?
Ahojky, taky jsem měla po covidu kopřivku, neuvěřitelně dlouho Objevila se vždycky navečer kolem 17:00-18:00 a k ránu zmizela, hrozně svědila. Šla jsem na kožní, kde mi řekli, že mám přestat kojit, aby se vyléčila. Moc jsem se netvářila, tak mi alespoň doporučili tekutý pudr na zmírnění svědění, můžeš ho taky zkusit.
Jinak doktorka ještě navrhovala i femistil, ten můžou prý děti od 1. měsíce. ![]()
@Lizzie001 píše:
Ahojky, taky jsem měla po covidu kopřivku, neuvěřitelně dlouho Objevila se vždycky navečer kolem 17:00-18:00 a k ránu zmizela, hrozně svědila. Šla jsem na kožní, kde mi řekli, že mám přestat kojit, aby se vyléčila. Moc jsem se netvářila, tak mi alespoň doporučili tekutý pudr na zmírnění svědění, můžeš ho taky zkusit.Jinak doktorka ještě navrhovala i femistil, ten můžou prý děti od 1. měsíce.
Moc děkuji, tak konečně jsem našla aspon jednoho člověka
… Přesně, synovi se to dělá v tuto dobu a než jde spát. Dávám mu fenistil kapky, je mu 5 let. Já už nevím co, sebrala jsem mu i voskovky, že jsou nové a mohlo by to být z toho
… Nepamatujes si jak dlouho jste tu kopřivku meli?
@Nanuka Jsem ráda, že jsem mohla zlepšit den. ![]()
Nepotěším tě, ale mě se to drželo neuvěřitelných 8 měsíců! I když je pravda, že ke konci to sláblo. Ale to bylo tím, že jsem neléčila problém, ale jenom používala ten pudr, aby to nesvědilo. ![]()
Vás se to pustí určitě dřív. ![]()
@Lizzie001 píše:
@Nanuka Jsem ráda, že jsem mohla zlepšit den.
Nepotěším tě, ale mě se to drželo neuvěřitelných 8 měsíců! I když je pravda, že ke konci to sláblo. Ale to bylo tím, že jsem neléčila problém, ale jenom používala ten pudr, aby to nesvědilo.
Vás se to pustí určitě dřív.
I tak dekuji. Jeste zkusim nejakou altern medicinu, bylinne kapky, treba to klapne. diky moc a hezky den.
Syn 7let to má prokazatelně po covidu, ne každý den, ale večer před spaním nebo po horké sprše se mu udělá svedivá kopřivka, jako by se opravdu požahal od kopriv. Mívá různě na těle. Viz. obrázek. Neresim to, proste to jednou přejde. Není to podle mě nic vážného…
@sediza píše:
Syn 7let to má prokazatelně po covidu, ne každý den, ale večer před spaním nebo po horké sprše se mu udělá svedivá kopřivka, jako by se opravdu požahal od kopriv. Mívá různě na těle. Viz. obrázek. Neresim to, proste to jednou přejde. Není to podle mě nic vážného…
Dekuji, máme to vzhledove presne takto. A po sprse je to take horsi. Tak snad to brzy prejde, vas i nas.
4leta dcera ma koprivku nekdy od podzimu, taky navecer. Nijak ji nesvedi, do hodiny mizi. Covid jsme meli koncem ledna. V utery jdu s mladsi k pediatre, tak se zeptam. Ostatni deti koprivku nemaji.
@Janča6 píše:
4leta dcera ma koprivku nekdy od podzimu, taky navecer. Nijak ji nesvedi, do hodiny mizi. Covid jsme meli koncem ledna. V utery jdu s mladsi k pediatre, tak se zeptam. Ostatni deti koprivku nemaji.
Kdyztak pak hodte info co rikala mudra. Dcera po covidu tez koprivku nema. Taky nam mizi a objevuje se. Chvili vypada jak popichany od komara a za hodku nema na sobe ani znamky.
@Nanuka píše:
Kdyztak pak hodte info co rikala mudra. Dcera po covidu tez koprivku nema. Taky nam mizi a objevuje se. Chvili vypada jak popichany od komara a za hodku nema na sobe ani znamky.
Presneee. Ona je treti ze ctyr deti a ani mladsi, ani starsi to nemaji. Dam vedet ![]()
Syn má kopřivku od října 2021. Nejdřív začala na zádech sem tam flekem, postupně se to zhoršovalo do velkých svědivých červených map po celém těle - i dlaně a chodidla - a dokonce i do otoků na obličeji. Nikdy nebyl na nic alergický. Řešíme to od konce října na kožním, dle vyšetření krve covid prodělal (bezpříznakově, PCR testem ho potvrzený neměl) Dle kožní je to jeden z postcovidových příznaků. Momentálně má prášky na alergii 3 x denně. Naposledy byl slitý koncem ledna. Od této doby jen sem tam flíček. Ještě s ním jdu na alergologii a doufám, že snad do roku se toho zbavíme - dle mého názoru to mohla odstartovat i hormonální změna - jde mu na 13 let.
Držte se, možná na tom budete lépe než my.
@jezek1 Jejda, chudak…prave, nekdy ma jeden flek a neresim to a druhy den ma cele zada tak to cloveku proste neni jedno. No, my asi doberem ten sirup co nam naordinovala a pak si vyzadam taky krevni testy. Nam doktorka prave rikala, ze to byva jako poscovid, ale kdyz jsem o tom hledala info, nikde nic. Az jsem se teda rozhodla napsat sem a vidim, ze to tak zrejme je. Drzim palce at se toho brzy setrepete.
@Nanuka tak hlasim, ze k pediatre pujdeme az 4. 3. Mimco totiz onemocnelo.
@Nanuka taky jsme měli po kovidu kožní problém a doteď není kůže úplně ok… (je to rok). Moje máma bojuje s kožními problémy už asi měsíc, jenže u ní to ještě komplikuje porucha štítné žlázy :/ Ale je to teda šílené, to svědění je masakr, dělali ji i histologii vzorku kůže, protože doktorovi se to nezdálo. Naštěstí se podezření na sarkom nepotvrdilo. Teď dostala konečně nějaké léky, které ji zabírají, ale neřeknu ti co přesně to je, jsem si to nezapamatovala. Jen vím, že je to nějaký kortikoid. Co vím, tak je hodně lidí s kožními problémy, které se objevily po prodělání kovidu.
@jezek1 píše:
Syn má kopřivku od října 2021. Nejdřív začala na zádech sem tam flekem, postupně se to zhoršovalo do velkých svědivých červených map po celém těle - i dlaně a chodidla - a dokonce i do otoků na obličeji. Nikdy nebyl na nic alergický. Řešíme to od konce října na kožním, dle vyšetření krve covid prodělal (bezpříznakově, PCR testem ho potvrzený neměl) Dle kožní je to jeden z postcovidových příznaků. Momentálně má prášky na alergii 3 x denně. Naposledy byl slitý koncem ledna. Od této doby jen sem tam flíček. Ještě s ním jdu na alergologii a doufám, že snad do roku se toho zbavíme - dle mého názoru to mohla odstartovat i hormonální změna - jde mu na 13 let.
Držte se, možná na tom budete lépe než my.
To ma sileny, chudak
Dcera ma max. 4 fleky za den. Proto to od podzimu nijak moc neresim. Ani ji to nesvedi. Zeptam se pediatry, az tam pujdu s nejmladsi.