Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, vím, že se to tady řešilo, ale všechna témata jsou již stará a proto se ptám znovu - jsem stimulovaná Elonvou 150 a ve čtvrtek 12.11. na UTZ a chtěla jsem se zeptat zda Vám tato stimulace stačila nebo jste si dopíchávali a zda Vám pai vyšlo IVF? Moc děkuji za zkušennosti.
Pokud jste si dopíchávali můžete mi prosím napsat co a cenu kolik jste dopláceli.
Děkuji
Elonva mi stačila na celou stimulaci a nemusela jsem přidávat nic. Mela jsem 16 folikulu. Z toho 10 zralych vajec. Meli jsme nakonec 3 pěkná embrya. Tehotenstvi z toho nebylo, ale mame jeste jedno nachystane na KET, které mi budou vkládat v prosinci. Byla jsem s Elonvou hrozne spokojena, vůbec me netlacilo bříško a mela jsem přitom tolik folikul. Pokud bych musela jit do IVF znovu, tak jedine s tímto preparátem.
@andrevo ahoj.stimulovala jsem minuly mesic a min tyden opu a et tak cekam na vysledek.mela jsem elonvu a fostimon na rust foliku pac mam snizenou kapacitu vajecniku.resp.funguje dobre jen jeden. odebrali 8 foliku v nich 3 vajca.2 zrale jedno ne. vsechny se oplodnily.to nezrale bylo spatne. nejlepsi mi vlozili 2 den po opu a cekam na vysledek a treti se zastavilo v PK tak nebylo co mrazit. takze na vysledek cekam ale elonva jinak dobry.ale kdybych nemela ifostimon tak buhvi jak by to dopadlo. alezdrave holky na ni reaguji dobre. drzim pesti.
@Andy1980 @leleczech holky moc děkuji. Já mám na levém vaječníku endometriózu tak doufám, že to zabere a nebudu muset dostimulovávat. Když jsem brala clostík tak jsem měla folíky v pohodě a to jsem brala 1 tbl denně.
Ještě jednou děkuji.
@andrevo jestli mas dobrou kapacitu vajecniku tak by to melo byt ok.ja pichala soucasne s elonvou fostimon, pak dalsi den samotny fostik a po utz mi jeste dali na dva dny vyssi davky fostiku. neboj neni kdyztak ani financne moc narocny.ale je michaci tak jsem s tim vzdy sla radeji do caru aby mi to pichlisami.ja bychto urco zvorala.
@leleczech moc děkuji, no to nevím, protože na levém mám dvě endometrické cysty tak i paní Dr. je zvědavá jak se bude chovat na stimulaci, pravý je prý v pohodě. Když mě ještě můj gynekolog stimuloval clostíkem tak si to vždy pochvaloval tak ve čtvrtek uvidíme. Velice moc děkuji. Na částku se ptám z důvodu abych věděla kolik peněz mít abychom neměli s sebou málo. Kartu mám blokovanou protože mi ukradli kabelku a tak čekám až se mi vyřídí druhá.
@andrevo kapacitu zjistuji z horm.profilu.je to to AMH (antimulleriansky hormon).pokud jsi dobre reagovala na clostik tak to urcite bude v pohode.cena jedne krabicky fostimonu je kolem 200.ale kazdy car muze ordinovat neco jineho. drzim pesti ![]()
@andrevo treba budes překvapena a nebude potřeba vůbec nic. Ja mám oba vajecniky v pořádku, ale uz mi je 35 let, takže žádná mladice
a vajec jsem mela peknou snůšku!! Navíc to bylo strašně rychle, na punkci jsem šla 10 DC. Mám uz za sebou stimulace i jinými preparáty, kdyz jsme plodili naši dcerku ( ma uz 4 roky) a co si pamatuji, tak to se porad něco dopichavalo a čekala jsem minimálně o 5 dnu déle na punkci. Takže za me je to vázne jednička! A ty si samoplatce? Pokud ano, tak si vezmi i penízky na lék na predcasou ovulaci- jeden stojí cca 900 Kč. Pokud ti vse hradí pojišťovna, tak doplatky jsou malé, nebo někdy zadne…- proste jim zavolej a zeptej se.
@Andy1980 moc děkuji. Ne samoplátce nejsem, pojišťovna mi něco proplácí - na Elonvu jsem doplácela jen 1361,– Kč a Zoladex mi pojišťovna zaplatila celý. No právě mě to děsí jak je to rychlé. No také už nejsem žádná mladice, je mi 31 a navíc ty dvě cysty na vaječníku tak doufám, že aspoň ten pravý krásně nabyde a třeba i přes ty cysty se něco vyrojí i na levém.
No rozhodně je to fakt fičák
protože teď ve čtvrtek s sebou mám přinést už výsledky ohledně předoperačního díky anestezii na odběr folíků.
@leleczech moc děkuji. Uvidíme, ve čtvrtek budu moudřejší
ale věřím, že to klapne a snad nebudeme muset dopíchávat a uvidíme co a jak ![]()
Ještě jednou děkuji.
@andrevo jj stimulka utece rychle a najednou opu a et a cekani na //
@leleczech no z toho mám docela obavy
jsem ráda, že je to tak rychlé, ale zároveň mě to i děsí ![]()
@Andy1980 píše:
Elonva mi stačila na celou stimulaci a nemusela jsem přidávat nic. Mela jsem 16 folikulu. Z toho 10 zralych vajec. Meli jsme nakonec 3 pěkná embrya. Tehotenstvi z toho nebylo, ale mame jeste jedno nachystane na KET, které mi budou vkládat v prosinci. Byla jsem s Elonvou hrozne spokojena, vůbec me netlacilo bříško a mela jsem přitom tolik folikul. Pokud bych musela jit do IVF znovu, tak jedine s tímto preparátem.
Ahoj holky, kolik jste za tu Elonva platili? Dá se použít i na krátký protokol?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, kolik jste za tu Elonva platili? Dá se použít i na krátký protokol?
ahoj já jsem platila v Apolináři 1361,– Kč a jsem přes pojišťovnu.
@andrevo píše:
ahoj já jsem platila v Apolináři 1361,– Kč a jsem přes pojišťovnu.
já budu v lednu samoplátce, tak hledám levnější variantu než je Gonal
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.