Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
mám strach, že jsem si blbě píchla stimulační injekci Elonva 150 mikrogramů. Byla to moje vůbec první aplikace injekce, tak jsem byla vyplašená
. Po dokončení aplikace mi injekce nezajela zpět, já ji bohužel vytáhla a ještě jsem palcem zmáčkla píst a vystříkla ještě tekutina do prostoru a pak teprve jehla zajela. Takže mám obavu, kolik vlastně tekutiny přišlo nazmar a zda to vůbec bude stačit to množství, které se mi do břicha dostalo. Stalo se vám to někomu také? Jaký máte na to názor? A ještě mě překvapilo, že jsem vlastně nic necítila, žádný tlak, pálení nebo nějakou bolest při mačkání pístu, tak doufám, že jsem to nějak nezkonila úplně. Vás aplikace této injekce bolela? Děkuju moc.
@Spring123 Kolik vážíš a kolik je ti let? Elonva 150ml je od 60kg a více a nebo pro starší.
Měla jsem 2 stimulace Elonvou, obě jsem si nechala píchnout v Caru a i když špatně snáším bolest, vpich jsem skoro vůbec necítila. Je možné, že jsi si velkou většinu obsahu píchla. U Elonvy by nemělo dojít k OHHS, nicméně, když se aplikuje správně.
U mě byl problém s váhou a věkem při první aplikaci (50kg/171cm a 34let). Asi jsem měla mít tu slabší. Mé tělo reagovalo až moc, 17oocytů a OHSS. Při druhé stimulaci jsem měla stejnou dávku, nicméně jsem byla o 3 roky starší s víceméně stejnou váhou a tělo reagovalo dobře. Pokud si mladší a hubená, nemělo by asi menší množství vadit. Zkus se poradit s lékařem, ale ted už s tím nic neuděláš, jen čekat kolik bude oocytů. Držím pěsti. ![]()
@Claire00 Děkuju moc za reakci.
Je mi 35 let a vážím 82 kg. Njn, jsem hroznej plašan, takhle koním víc věcí a zrovna teď se mi to stane i u tohoto, důležitého
. Máš pravdu, nezbývá než čekat. A nevíš, kdy mi řeknou počet oocytů? Jdu na první ultlrazvuk ve středu 13. 10. a tu Elonvu jsem si píchala dnes. Myslíš, že už toho 13?
@Claire00 Děkuju moc za reakci.
Je mi 35 let a vážím 82 kg. Njn, jsem hroznej plašan, takhle koním víc věcí a zrovna teď se mi to stane i u tohoto, důležitého
. Máš pravdu, nezbývá než čekat. A nevíš, kdy mi řeknou počet oocytů? Jdu na první ultlrazvuk ve středu 13. 10. a tu Elonvu jsem si píchala dnes. Myslíš, že už toho 13?