Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny, jdu si pro radu ![]()
Dostala jsem teď tip na čistý Inositol v prášku (např. na https://www.myprotein.cz/…0530319.html).
Prý lépe účinkuje na srovnání cyklu, lepší kvalitu vajíček a dosažení ovulace. Mám PCO syndrom v plné síle na obou vaječníkách. Zároveň vychází levněji než jiné preparáty.
Do teď, už několik měsíců, jsem brala fertipronu, která také nevychází cenově úplně špatně a navíc obsahuje i jiné složky, jako např. kyselinu listovou a další vitamíny.
Ráda bych poprosila o vaše zkušenosti. Jestli myslíte, že je lepší užívat čistý inositol a doplnit to zvlášť např. kyselinou listovou nebo jinými vitamíny - popř. jakými?
Když jsem se na to ptala na klinice, tak mi bylo vždy řečeno, že to je jedno. Důležité je do sebe dostat denně 4g inositolu a je jedno jestli je v něčem nebo samostatně.
Jsem po druhé inseminaci a doktorka naznačovala, že by bylo lepší přejít do další fáze umělého oplodnění - IVF. Navíc že při PCOS je sice dostatek vajíček, ale málo z nich je kvalitních. Proto zvažuju, čím nejlépe podpořit dozrávání kvalitních vajíček. ![]()
Zdravím ![]()
Já s čistým inositolem zkušenost nemám. Hodně mi pomohl Nosifol forte v rozpustných sáčcích. Zafungoval po třech měsících. Přítel teda měl taky doplněk - Reproman. Můj gynekolog mi dal letáček, kde byla Fertiprona, Nosifol Forte a ještě Inofolic.. říkal, že si mám vybrat jedno, že je to vesměs všechno stejné. Po přečtení recenzí jsem nakonec koupila Nosifol a funguje, tak doporučuji 😊
Mám zkušenost s Fertipronou, Nosifolem i Inofolicem. Nosifol mi hrozně nechutnal. Inofolic mi vyhovuje nejvíc, k tomu beru další vitamíny. Ale určitě doporučuju brát určitě dva sáčky, tj.4g denně, to je základ, když jsem brala jeden, nemělo to efekt. Možná bych to nakombinovala, čistý inositol ráno + večer nějakou z těch značek, kde jsou i další vitamíny.🙂
Zdravím, brala jsem čistý myo-inositol z obchodu NaMaximum.cz 130 Kč/100g (brala jsem 2g denně). Začala jsem ho brát po samovolném potratu v 6.tt v kombinaci s Pregnafolinem z Dr. Maxe 180 Kč/měsíc (před tím jsem brala preventivně jen Pregnafolin).
Hned po prvním cyklu po potratu jsem otěhotněla na první pokus. Ve 4.tt jsem si udělala dva testy. Na prvním jen slabý duch, o dva dny později na druhém druhá čárka tak silná jak ta kontrolní (hladina HCG stoupá, což je dobře). U prvního otěhotnění jsem měla celou dobu jen slabé duchy. Doufám, že je to tím, že myo-inositol přispěl ke zdravému, správnému dozrání vajíčka a že se tam tentokrát silně uhnízdilo a vydrží až do konce.
Držím palce, ať u tebe, Kiwix, vše dobře dopadne.