Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím děvčata,
chci se zeptat vás, který máte endometriózu. Nezačaly jste z ničeho nic přibírat?
jde o to, že skoro rok lítám po doktorech, pořád nějaký prášky, tabletky na zavádění.. pořád spekulace jestli to endometrióza je, není - nakonec v nejbližší době půjdu na operaci aby mi ji potvrdili.. ale za ten rok sem přibrala nějakých 10kg, přitom životospráva stejná, velkým stresem sem si neprošla.. je možný, že bych přibírala z rozhozených hormonů nebo je to prostě jen moje výmluva? nic zásadního se u mě nězměnilo, ale prostě přibírám.. a stydím se doktorům říct kolik vážím..
![]()
" pořád nějaký prášky, tabletky na zavádění.. " Nebrala jsi hormony, kortikoidy? Ty zavodňují a přibírá se po nich.
Kortikoidy urcite ne a jinak sem brala jen orgametril, antibiotika.. hlavne na zavadeni sem porad neco mela..
Myslím, že neustálé běhání po doktorech s nejasnou diagnózou je stres a pořádný. S váhou bych se lékařům svěřila může to pro ně být důležitá informace třeba to je štítná žláza.
@Heivka dekuji, asi jim to reknu.. stitnou zlazu sem mela pred nekolika lety v poradku, ale zmenit se to mohlo, to je fakt..
Ahoj, já přibrala po orgametrilu asi 3kg! Určitě nepřibíráš z tablet na zavádění!!
spíš bych viděla, že by jsi měla mít opačný efekt, hubnutí, ale na každého asi to působí vše jinak, myslím tím stres.
Jinak pokud jsi brala hormony, přibírání je zajištěno
Z orgametrilu jsem byla nešťastná!
Držím moc palce, endometrioza je hnusná nemoc!
Ahoj, máte prosím někdo zkušenost, že by Vám praskla endocysta nebo se aspoň zmenšila? Děkuji za názory.