Endometrioza po laparoskopii

241
5.12.12 15:35

endometrioza po laparo

Ahoj, tak jsem prave dojela domu z nemocnice po laparoskopii. Zjistili mi endometriozu. Chci se jen zeptat jak se leci, pac mi doktor rekl, ze za tyden na kontrole a pri vyndavani stehu se dohodnem na lecbe.
Chtela jsem se jeste zeptat, zda je mozne otehotnet a za jak dlouho, nebo jak dlouho to asi trva. Docela se toho bojim. Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8664
5.12.12 16:29

@piggsi ahojky, taky mi při dg. laparce dg. endometriozu, 2 roky jsem měla zastavený cyklus - pak se léky vysadily a měla dojít do 3 měsíců ms - došla jednou a další už nepřišla - synovi jsou dva a půl roku :-). Vím, že cyklus se musí zastavit aspoň na půl roku, čím déle, tím líp. Pak co nejdříve otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
5.12.12 17:02

No ja chtela mimco pristi rok, takze vubec nevim jak to udelame. :( a co mi doktor doporuci a jestli s tim bude pritel souhlasit atd. On ceka, az budu rozvedena, a to snad budu do ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.12.12 18:09

@piggsi otázkou, jak rozsáhlá jsou ložiska, nebo se jedná jen o mikroendometriozu, která to jen zhorší, předpokládám, že když jsi byla na laparce, tak už se nějakou dobu snažíte a nejde to - to bych fakt radši postoupila léčbu a pak si těhotněla v klidu. Nám se nedařilo 10 let a po léčbě endometriozy hnedle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
5.12.12 18:35

Ne nesnazime se, mam doma 4 letou cacorku a chela jsem s novym pritelem zkusit se snazit az po rozvodu, ketry budu mit asi kolem ledna zdarne za sebou. Takze tak, nevim zda se lecit hormonalne a pribrat u toho nekolik kg. Slysela jsem ze na to je dobra antikoncepce Jeanine, kterou prave beru, ale bez prestavek, proste v kuse. No uvidime s cim prijde doktor a jak se domluvim s pritelem. Jen jsem chtela vedet par nazoru a pribehu. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.12.12 21:42

@piggsi jj, léčba spočívá právě v zastavení cyklu, nedat ložiskům šanci :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
6.12.12 09:30

A kdyz chci deti cca za 2 mesice, tak mi asi nic neda a rekne, at se zacnem snazit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
6.12.12 10:39

@piggsi jj, to bohužel přeléčit nestihne, držím palečky, aby se to povedlo. Těhotenství je nejúčinnější léčbou, neb dojde k zástavě cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí