Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky najde se nekdo komu ted nekdy zjistili ze má endometriozu..?Popřípade ze teprve půjde na operaci?Děkuji.
Ahoj, mě jí zjistili na jaře a po operaci už jsem..jen mě napadá, jak víš, že to je endometrioza, když jsi nebyla na operaci? Na sonu se nepozná, max pokud se dělají endom.cysty a ty také nejsou jasně průkazné.
Nebo to šlo poznat už z pohmatu a sonu…je to pry v pokročilem stadiu..citil to už uvnitř konečníku a i tam:)a jak to zmačkl tak me to šílene bolelo:( a říkal že to tam je,jen musím na rektoskopii a magnet.rezonanci jak moc to zasahuje do střeva..a na sonu byla i 13mm cysta či co..doktor rikal ze si myslí že je to tak 5cm cca. to co tam našel pohmatem..je rektovaginalni..
Tak s tím zkušenost nemám, měla jsem jí na pobřišnici a močáku, tak neporadím. Jen co jsem četla, tak rektovaginální se hůř operuje..
Ahojky Cvano, já byla nyní v listopadu na operaci s Endometrizou, při preventivce mi zjistili cystu cca 5-6 cm…Nyní jsme skoro 2.měsíce po operaci a začali jsme se s partnerem snažit o rodinku. Měla jsem spíše typ kdy se ložiska ukládají ne po orgánech ale do 1 cysty a mimo jsme měla jen pár drobných ložisek kterénejevily prorůstání, pan doktor mi vše zachoval a řikal, že vše se mu jevilo v pořádku a že bych se měla snažit otěhotnět…ale že když by to nešlo tak jak to bývá u endometriozy že bych pak měla využít IVF a další testy…
Vícejsme popsala v mém děníčku…
TAk jsem našla starou diskuzi:D jeeeva uz rok po operaci!:Dproběhla v pořádku !!:D doporučuji nemocnice na Homolce-Praha!:)
Ahoj maminky,
vypadá to, že budu muset na laparoskopii kvůli srůstům na vaječníku - nejdřív vyšetření laparoskopicky a pak pokud se to potvrdí, tak budu muset i na zákrok. Zajímá mne, jak dlouho jste pak byli v nemocnici a jak dlouho jste museli mít klid? Máme 8,5m prcka, tak abych se pak případně podle toho zařídila, co se týče hlídání atd.
… a bolí to?
![]()
Díky za odpovědi! ![]()
@nikolinam Já jsem byla na laparu s endometriozou, srůsty a cystami
V nemocnici kdyby bylo vše ok, tak jdeš do 4 dnů domů. Já jsem byla bohužel měsíc v nemocnici, ale neměla jsem dobré výsledky a měla jsem bolesti. Při operaci mě odstranili vaječník i vejcovod, takže já to měla ve velkém. Ty to budeš mít určitě v pohodě. Co byli semnou holky vždy na pokoji, tak druhý den po laparu už normálně chodili a bez bolestí. Budu držet palečky, ať ti to všechno dobře dopadne. Jediné co, tak nebudeš moct nějakou dobu zvedat malého.
@lucie.edgar Ježiš to je hrozný
… no u mě se jako ještě úplně přesně neví, zda to jsou srůsty nebo ne, ale doktorka řekla, že to vypadá, že to srůsty budou, protože už mě to takhle bolí přes 2 roky a poslední dobou se to zhoršuje
ale děkuji za odpověď! Jen nevím, jak to udělám s prckem, když ho nebudu moct zvedat ![]()
@nikolinam hlavně se neboj. Ty to jako já mít nebudeš. Já jsem měla každou MS šílené bolesti. Svíjela jsem se na zemi a 2 dny jsem vždy byla úplně k nepoužití. Když jsem to vždy říkala doktorce, tak mi řekla, že je to normální
Po objevení 4 cyst náhodou(ultrazvuk mi nikdy nedělala a asi ji osvítilo) mě poslala na operaci. Měla to být jen půl hodinová jednoduchá laparka, která se změnila na sála na 3,5 hodinovou náročnou operaci. Neboj, já jsem takový případ ojedinělý. Ty to budeš mít, tak jak jsme psala na pár dní a hotovo. Já teď po laparu a těhu bolesti mívám minimální, ale nemoc se mi znovu objevila, takže jsem nezvítězila
zase se mi dělají srůsty, cysty i endometrium
Na operaci nemůžu, jen kdyby to bylo opravdu nutné a musela bych mít fakt hooodně dobrého operatéra, peotože mám endošku na střevech a tam hrozí umělý vývod, což jsem z toho hotová, ale bojovat nepřestanu. Mě čekají hormony a pak se uvidí co dál. Nejraději bych si nechala vyoperovat i ten druhý vaječník abych se té nemoci zbavila úplně a měla klid. Mám ročního chlapečka, což podle lékařů je u mě veliký zázrak.
Dobry den chci se řeptát platila jste za tu operaci v Praze?
Muj doktor mě tam asi pošle a je tam doktor kderej se to mu venuje?
Děkují Mrka
@Mir89 Zdravím Mirko, já nejsem z Prahy, takže vám na to neodpovím, ale já u nás jsem neplatila za operaci.
Dobry den chci se poptát kdo byl v Praze z Endometriozou