Enduro nebo Funny Wheels?

1296
24.2.25 20:47

Enduro nebo Funny Wheels?

Zdravím,

vybírám odrážedla pro synka, kterému budou za chvilku 2 roky. Pohybujeme se převážně v terénu, nezpevněných cestách a rozbitých chodnících. Teď máme klasické poděděné Enduro, které je ale menší, než bychom potřebovali. Působí na mne ale dost rozhrkaně. Je to u Endura normální nebo je to prostě stářím?

Strašně se líbí Funny Wheels, ale četla jsem hodně názorů na to, že nad Enduro není. Jaký je váš názor a zkušenosti?

Děkuji :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4624
24.2.25 21:15

Ja bych ke druhym narozkam volila spis koloodrazedlo (yedoo apod), z fyzio hlediska je to daleko lepsi, projede vsude a dite pak snadno prejde na klasicke kolo. Nas mladsi bude mit dva v kvetnu a uz zkousi koloodrazedlo po brachovi, ten ho dostal k druhym narozeninam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
24.2.25 21:42

Funny wheels je o 1000 procent lepší než enduro. Neni rozhrkane, nedělá takový randal, když jede, a můžeš ho nastavit na vyšší - nižší a na tři kola - dvě kola. Z varianty dvě kola a vyšší se pak krásně přejde na koloodrazedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19085
24.2.25 21:44
@Micromia píše: Více

Kluk měl nejmenší a pak největší enduro, holka fw. Za mě lepší to Enduro a podle dítka přejít na odráželo. Kluk od 1r10m jezdil na odrazedle z decathlonu a hned ze začátku se naučil s brzdou, ve 2r10m uz na šlapacím 14” z decathlonu. Mají pěkně řešené brzdy rpo dětské ruce. Holka enduro všude v pohodě, fw na ji dlouho bylo vysoké. Teď 2r9m konečně začíná na odeazedle trochu lip. Když si vezmu, ze starší uz v jejím věku jezdil na kole s koleckama, tak je strašná brzda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
24.2.25 22:36

Pro syna máme FUNNY WHEELS - líbila se mi možnost nastavení výšky + možnost změnit na dvoukolové odrážedlo. Syn je ale vysoký a má dlouhé nohy a odrážedlo mu začíná být “malé” i ve vyšší pozici. A to bude mít teprve taky dva roky. :D Takže přemýšlíme spíš už nad nějakým koloodrážedlem s brzdou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
24.2.25 22:57

@KarolNedy Aha, tak to mě překvapilo, já jsem si totiž myslela, že tím, že to je nastavitelné to vydrží mnohem déle. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klokanice17
26.3.25 12:12

Ve dvou letech pořiďte firstbike nebo něco na ten způsob, naše děti na tom funny wheels (mimochodem je super) jezdili cca do těch dvou, pak už spis jen kdyz někde bylo pro zábavu ale ne jako dopravní prostředek na výlet.

• Citovat
  • Upravit
1296
26.3.25 20:43

Moc všem děkuji za rady a postřehy :kytka: Syn začal chodit až v 18 měsících a já jsem chtěla, aby nejdřív stabilně chodil, než začne jezdit, takže jsme v tomhle malinko pozadeji a myslím, že na firstbike to pro nás ještě není. Rozhodli jsme se tedy pro Funny Wheels s tím, že to je teď docela trhák, tak kdyby to nebyla dobrá volba, tak to snad snadno pošleme zase dál. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí