Chci koupit věc dražší 5 tisíc, prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kdyz beres neco z druhe ruky tak za ten stav ti nikdo neručí.. ano zkontroluješ kolo das penize a jdes😄
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za věc z druhé ruky mi to přijde docela drahé. My vždy dávali kolo za maximálně třetinovou cenu a to bylo jako nové a málo používané. V případě koupě nového má člověk záruku. Tady nemá nic. Nevím.
A jinak ano, předali nám peníze do ruky a tím to bylo vyřízeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem si sobě z druhé ruky mtb kolo za 35 tisíc (poř. cena skoro dvojnásobná ) a měla jsem s sebou manžela, který tomu přeci jen víc rozumí a zkontroloval stav. Po tom, co jsme usoudili, že stav je více než vyhovující a prodávající opravdu nelže, jsem po minutové projížďce po jejich zahradě usoudila, že beru. Peníze jsme dali na ruku a jeli pryč ![]()
Každopádně někdy se doporučuje sepsat raději i kupní smlouvou, kor takových věcí jako jsou kola atd., které se často kradou a prodávají dál…Ale to zřejmě dělá málokdo.
Příspěvek upraven 04.01.25 v 21:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 drahé? No taky záleží…o jak kvalitní kolo jde že a jak je staré. Pokud je to nějaká čínská skládačka, tak ano, je to předražené. Pokud je to kvalitní značka a kor MTB kolo třeba a není tak použité, tak 5-8 tisíc i pro děti je úplně nic z druhé ruky ![]()
Příspěvek upraven 04.01.25 v 21:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná koupit nové v obchodě, tam už mám záruku, účtenku a můžu bez problémů reklamovat.
Při nákupu z druhé ruky bych s tímhle moc nepočítal. Vzít si sebou někoho, kdo tomu rozumí, vše si zkontrolovat a brát to i tak, že kupuju použitou věc tzn. třeba u kola počítat aspoň se základním servisem co si pak musím udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodávám už několikáté kolo, jak děti rostou. Přijdou zájemci, prohlídnou. Zkusí dítěti velikost, projede se. Dají peníze a čau. Teď budu prodávat dvě kola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovala jsem kolo pro sebe za 12, taky jen projížďka kolem bloku, ze kolo funguje a řadí jak má.
Papír k ničemu nebude, kdyby byla věc kradena, mas jako kupující proste smůlu a nedomůžeš se ničeho. Muzes max napsat, ze to kolo kupujes v takovem a makovém stavu, al jestli by ti to v případě nejake skryté vady k něčemu bylo, to nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ma to bejt prvni kolo pro dite takze projizdka mozna není. Osoba prodava na vinted nema uplne 5 hvezd ale od lidi ano. Pokud bych brala pres vinted ale predani by bylo osobne tak tam platim nejakou tu ochranu kupujicich? Nebo vubec nic kdyz bych platila hotove? Zatim o tom jen uvazuji. dekuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ano, v případě koupě z druhé ruky, je to na domluvě s prodávajícím, většinou při osobním vyzvednutí je to předání peněz na ruku výměnou za kupované zboží a tím obchod končí.
Žádná záruka, žádná reklamace, je to vždycky risk.
Takže určitě se vyplatí přijít klidně i s někým, kdo už cyklista je a bude mít dobré oko na případné méně nápadné ale do budoucna třeba i drahé závady. Servis kol nebývá vždy zrovna levný. Nebo jít sama, ale opravdu dobře prohlédnout a vyzkoušet funkčnost apod.
Papír ti nikdo nedá. Maximálně můžeš zkusit jestli mají od kola nějaké ještě originální manuály a zjistit, jestli je kolo ještě v záruce, tak pak u nich poptat i záruční list.
- Citovat
- Upravit
@Pe.M.1 píše: Více
Tak woom 3 stoji cca 12 litru a bezne se v kovidu posilal dal za 10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 U dobreho kola v dobrem stavu je polovicni cena obvykla. A za novy jsmw ted u ditete davali skoro 16 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
ty víš kolik stalo původně? dcera má starší kolo za 6tis…nové stalo asi 15.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ochranu platíš jen, pokud by si kupovala přes Vinted.
Ty kolo koupíš osobně, takže zaplatíš pouze za kolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi normálně kupuji takhle dráha kola z druhé ruky. A jakou ochranu bys chtěla, když si pro kolo jedeš osobně a vidíš ho? Panebože.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, chci koupit diteti kolo ktere se prodava z druhe ruky kolem 5-9tisic. Takle drahe veci z druhe ruky jsem nikdy nebrala tak prosim o rady na co si dat pozor. Zkontroluju kolo a kdyz bude ok tak predam penize hotove? A nejaky papir o tom ze mi bylo predano kolo nic? jen predam penize vemu kolo a jdu?
omlouvam se za dotaz ale fakt nevim jak je to vyssi cena..nikdy jsem nic z druhe ruky v radu tisicu nebrala…dekuji..